Olur İle İstenmeyen Bir Yere Görevlendirme

Kodla Büyü

yalcinbayrakci

Aktif Üye
Değerli arkadaşlarım sizlere bir sorum olacak.
İlçe Milli Eğitim hiçbir şey sormadan kafasına göre kadrolu olduğunuz bir okuldan olur ile sizi başka bir okula gönderebilir mi? Biraz ayrıntı vermek gerekirse yakın bir okuldaki arkadaşın biri bir suç işlemiş. Milli eğitim de olayı kapatmak için o arkadaşı benim yerime bizim okula beni de onun yerine görevlendirmek için olur yazısı çıkartmış. Yazı henüz elime ulaşmadı fakat müdür bey böyle bir durum var haberin olsun diye söyledi. Gitmek istemiyorum. Bu durumda sizce ne yapmalıyım? Tebliğ edilirse imzamazsam ne olur? Ya da istemiyorum yazıp imzalasam?? Yardımlarınızı bekliyorum...

size sormadan yapamazlar. eğer yapmışlarsa yapabileceğiz şey itiraz ve mahkeme olur.

Yani anladığım kadarıyla imzalamak şart, imzalamamak suç. İstemiyorum yazıp imzalasam ne olur?
Bir de itiraz dilekçesi nasıl olmalı? Belirli bir format var mı? Okula mı yoksa ilçe milli eğitime mi yazılacak.

Okul aracılığı ile ilçeye olabilir. Devamında mahkemeye vermeniz gerekebilir. Sendikanızla görüşünüz.

şerh ile imzalama şansınız var hocam. sorumluluk kabul etmeme durumunu ifade eder.ama bunu bir araştırmak gerekir.çünkü oluru alınmışsa emre uyma zorunluluğu oluyor.ondan sonrası itiraz süreci olarak olur. yada gittiğiniz okulda müdürle konusursunuz anlaşamayız diyerekten :D

yalcinbayrakci' Alıntı:
Değerli arkadaşlarım sizlere bir sorum olacak.
İlçe Milli Eğitim hiçbir şey sormadan kafasına göre kadrolu olduğunuz bir okuldan olur ile sizi başka bir okula gönderebilir mi? Biraz ayrıntı vermek gerekirse yakın bir okuldaki arkadaşın biri bir suç işlemiş. Milli eğitim de olayı kapatmak için o arkadaşı benim yerime bizim okula beni de onun yerine görevlendirmek için olur yazısı çıkartmış. Yazı henüz elime ulaşmadı fakat müdür bey böyle bir durum var haberin olsun diye söyledi. Gitmek istemiyorum. Bu durumda sizce ne yapmalıyım? Tebliğ edilirse imzamazsam ne olur? Ya da istemiyorum yazıp imzalasam?? Yardımlarınızı bekliyorum...

iyide hocam sucu siz işlememişsiniz, bu olay diğerini cezalandırmak kadar sizi de cezalandırıyor. Kadrolu olduğunuz yerden norm fazlası değilken, bir teftiş soruşturma kararı olmadan sizi kimse başka yere kafasına göre olurla veremez. Olur yazısından önce gidip ilçe ile önce sözlü görüşün ve dilekçenizi okul aracılığıyla işlemi hızlandırmak için elden yanınızda götürün.

Benim de zaten canımı sıkan kısım bir başkasının suçunun cezasını ben niye çekeyim ki...
Şimdilik sadece bir duyumdan ibaret fakat birkaç güne kadar ya şube müdürü çağırtıp seni şuraya veriyoruz diyecek ya da direk olur gelecek ve imzala diyecekler. Müdürüm şube müdürü için gereken cevabı ben vermeye çalıştım ama anlamadı dedi. Birşey diyen olursa kabul etme dedi. Zora koşarlarsa itiraz dilekçesi verirsin olmadı dava açarsın dedi. İtiraz dilekçesi nasıl olmalı bilgisi olan yardımcı olabilir mi?

BBNET
Geri