Ü
Hocam Türkiye 1. Olan okula baktımda okulda ki tüm öğretmenler birleşip işi gücü bırakıp herşeyi haber olarak girmesi gerekiyor. Bazı durumlarda aktiflik sağlayabiliyor ama değer mi? Bilemiyorum. Enerjimizi daha verimli yerlere yönlendiren bir sistem gerekli her halde.
Her okulun Web Yayın Komisyonuna üye olan en az bir öğretmen bu foruma üye mi demek istediniz? Çok iddialı bir ifade olmuşHocam sayısal karşılığı net olarak belli ifadeler için neden anket oluşturdunuz? Sonuçta sizin belirlediğiniz her aralıkta, o aralık değeri kadar okul var kesin. Ben size anket sonucunu yazayım, isterseniz Excel de grafiğe döküp atayım:
1.seçenek : 10 oy
2. Seçenek : 90 oy
3. Seçenek : 150 oy
4. Seçenek : 250 oy
5. Seçenek : 500 oy
...
evet anket seçenekleri değiştirilmeli, son şıkta yığılma var, 50-60bin okul olduğu düşünülerek buna göre seçenekler düzenlenmeli.Ankette bilmiyorum, ilgilenmiyorum seçeneği neden yok?
Başka bir örnek:Bence MEB'in yaptığı okul web sitelerini sıralama sistemi tamamen saçmalıktan oluşan boş beleş bir iş. Okulun web sitesinde öğretmen ve idareci kadrosu güncelse, iletişim bilgileri doğruysa(Ki bu okulunuza gelecek olan yeni öğretmenler için önemli bir konu), önemli haberleri ve duyuruları okul web sitesinde paylaşıyorsanız yeterli. Gerisi tamamen boş iş. Şu an birinci olan okulun web sitesine baktım da tamamen saçmalamışlar. Okulda olan her şeyi paylaşmak haber değildir. Allah aşkına şunlar ne ya:
8'inci Sınıflarla Yüz Yüze DKAB Dersimiz
5/B Sınıfı ile Sosyal Bilgiler Canlı Dersimizi Gerçekleştirdik
Aday Öğretmenlerimiz İle Toplantımızı Gerçekleştirdik
6/A Sınıfı ile Canlı Derste Doğa Sporlarından Trekking ve Hiking Sporunu Öğrendik
7/B Sınıfı Öğrenci ve Ailelerine Yönelik "Afet Eğitimi Semineri" Düzenlendi (Hadi bu gene diğerlerinden iyi. Afet eğitimi önemli bir konu)
7'nci Sınıflarımız İle Fen Bilimleri Canlı Dersimiz
5/B İle Matematik Dersinde "Çokgenler" Konusunu İşledik
Bu şekilde okulda ve derste olan her şeyi paylaşmak hiç kimseye bir şey kazandırmaz. Yapılan paylaşımların haber değeri olması gerekir.
Az öğrenci ile kendi emekleriyle yükselen de var, sürekli kopyala yapıştır yaparak haber niteliği olmayan içerikler ve tıklama hilesiyle yükselen de...Türkiye 1. olan okulu inceledim.Web ekibini kutlamak lazım. 179 öğrenci 17 öğretmenle etkinliğin kralını yapmışlar![]()
Sıralamayı kontrol ettim. Bahsettiğiniz okul 1. olmuş...Başka bir örnek:
Şu anda Türkiye sıralamasında 4. sırada yer alan bir ilkokulun web sitesindeki
bir sınıfın bir ders etkinliği haberi 5100 görüntüleme ve 4700 beğeni alabiliyor.
40 ALTIN 40 SOPA
Rivayet odur ki adamın biri birgün dönemin padişahı Har’un Reşid’e gelir ve yirmi senede geliştirdiği bir hünerini göstermek istediğini arzeder. Kişizade padişahın huzuruna alınır. Bu şahıs rivayete göre üç metreyle üçyüz metre arası bir mesafeden iğnenin deliğinden ipi geçirebileceğini iddia etmektedir.
Huzura çıkan cambazzade ipi atar ve hakkaten de iğnenin deliğinden geçirir. Herkes şaşkınlık içinde kalır. Padişah bu durum karşısında sakalını sıvazlar ve mabeynine döner derki:
“Bu şahsa 40 altın verile, der” duraklar. Cambazzadenin gözleri parlar. Ve padişah ekler, “Ardından 40 kırbaç vurula.”
Cambazzadenin aman efendim demelerine aldırılmadan huzurdan alınır.
Mabeyni şaşkınlıkla padişaha soran gözlerle döner. Harun Reşid, açıklamasını yapar.
” Bu hüneri geliştirmek için verdiği emeğe karşılık 40 altın verilmesini buyurdum.” “Ancak bu yirmi seneyi böyle “gereksiz”, faydasız bir işe harcadığı için 40 kırbaç vurulmasını emrettim.” der ve kendini açıklar.
http://izmirlioglu.meb.k12.tr/icerikler/ogretmenlerimize-duyuru_11154486.htmlAz öğrenci ile kendi emekleriyle yükselen de var, sürekli kopyala yapıştır yaparak haber niteliği olmayan içerikler ve tıklama hilesiyle yükselen de...
800 Öğrencisi olan okuldaki haber 1 günde 5000 beğeni almış.http://izmirlioglu.meb.k12.tr/icerikler/ogretmenlerimize-duyuru_11154486.html
Bu duyurunun 360 beğeni alması normal bir durum olarak görülüyor galiba.
Tıklanma ve beğenilme hilesi olsa bile sanki konuya göre biraz fazla...
http://izmirlioglu.meb.k12.tr/icerikler/2c-sinifi-gorsel-sanatlar-dersi-etkinligi_11156503.html
5030 beğeni de bu haber