Okullar Şimdi İstanbul'da Hayat Oluyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan *cem62*
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

*cem62*

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Milli Eğitim Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği tarafından okulların kültür, eğitim, sanat ve spor alanında mahalle sakinlerine açılması için uygulamaya konulan ''Okullar Hayat Olsun Projesi''nin protokol imza töreni İstanbul Kongre Merkezi'nde yapıldı. Bakan Dinçer, burada yaptığı konuşmada, okulların sadece çocukların temel bazı akademik bilgileri ve yetenekleri kazanmaya çalıştıkları dersliklerden ibaret olarak görüldüğünü kaydetti. Okulların toplumun öğrenme merkezleri olması gerektiğini ifade eden Bakan Dinçer, şunları söyledi: ''Bu birinci varsayımımız. İkinci varsayımız ise toplumda öğrenme sadece belirli bir yaşta, sadece çocuklarımızın belirli bir mekanda öğrenmelerinin sağlanarak yeterli hale geleceği düşüncesinden uzak bir şekilde, her yaşta ve her yerde öğrenmenin olduğu varsayımı üzerine kuruldu. Bu açıdan bakıldığında sadece derslikte değil, okul koridorlarında, okul bahçelerinde, sokakta, evlerde, her yerde öğrenmek mümkündür. Özellikle ilköğretim çocuklarımız, öğrenmeyi her yerde yapabilmektedirler.''
_MG_9450_JPG.JPG

Bakan Dinçer, tüm dünyada, son yıllarda meydana gelen değişim ve gelişmelerinde etkisiyle hayat boyu öğrenme fikrinin ortaya çıkmaya ve bunun bir hayat tarzı olarak benimsenmeye başladığını kaydetti. Bu kapsamda okulların sadece dersliklerden ibaret görülmesinin öğrenmenin yetersizleşmesi ve niteliğinin düşmesi gibi toplumsal maliyetleri artıran sonuçlar doğurmaya başladığını dile getiren Bakan Dinçer, ''Okullar Hayat Olsun Projesi, bir tarafıyla öğrenme seviyemizi arttırırken, toplumun hemen hemen her kesimine hayatın her safhasında öğrenme imkanı verirken, öbür tarafıyla eğitim maliyetlerimizi düşürecek sonuçlar doğuracak'' dedi.

Proje kapsamında bilgisayar laboratuvarları ve kütüphaneleri birleştireceklerini aktaran Bakan Dinçer, ''Biz bu ikisinde de bu şekilde verimsiz kullanılmasından yakınarak, bunu daha etkin kullanılmasını istiyoruz. Öğrencilerin ve velilerin en kolay şekilde ulaşabileceği bir mekanda, ikisini bir araya getireceğiz ve kapısı her zaman açık olacak. Ders saatleri ve hafta sonları veliler buradan yararlanabilecekler. Kütüphaneleri ve bilgisayarları halka yakınlaştırıyoruz, adeta halk kütüphanelerini tekrar kurguluyoruz. Bu projeyle çocuklarımız internet kafelerden kurtulmuş olacak'' diye konuştu.

Okul bahçelerinin sert zemin olarak yapıldığını ve tekrar düzenleyeceklerini belirten Bakan Dinçer, şunları kaydetti: ''Biz okul bahçelerimize yüksek yüksek duvarlar ve tel örgüler koymak yerine, duvarları mümkün olduğunca kısaltalım ya da kaldıralım. Okul bahçelerini yeşillendirerek, mahallelere yeşil bir alan kazandıralım. Okullarımızda tören alanlarının olması kaçınılmazdır.
Gençlerimiz için spor alanları yapılmalı. Özellikle ilköğretim okullarında geleneksel çocuk oyunları için alan ayırmalıyız. Okul bahçelerimizde amfi tiyatro gibi, uygun olduğunda öğretmenlerin dışarıda ders yapabileceği başka alanların da oluşturulmasında büyük yarar görüyoruz. Bahçelerimiz hafta sonları çocuklarımızın kullanabileceği alanlar olacak. Spor salonu, çok amaçlı salonlar, derslikler ve yemekhane gibi fiziki alanların da mahalle halkının kullanımına açılacak.''

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da bu çağda açık toplum ve şeffaf devlet anlayışının öne çıktığını kaydederek, ''Bunu çok önemsiyoruz. Devlet şeffaf olmalı, toplum açık olmalı. Bu noktada duvarlar ortadan kaldırılmalı. Maalesef ülkemizde hala pek çok alanda duvarlar var. Bunları aşmaya çalışıyoruz'' şeklinde konuştu.

Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı da olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da bu projeyle birlikte okulların bir yaşam merkezi haline geleceğini, birçok ihtiyacın var olan bu mekanlarda karşılanacağını kaydetti. Konuşmaların ardından Bakan Dinçer ile Kadir Topbaş ''Okullar Hayat Olsun Projesi''nin protokolünü imzalandı.

http://www.meb.gov.tr/haberler/haberayrinti.asp?ID=9332

Şu bahçe konusunda söylediklerini ilk olarak gelin bizim okulda yapın lütfen. Bakalım nasıl yapacaksınız bi görelim. Bizim tören alanımız bile yeterli değil öğrenci sayımıza ki sadece bahçe tören alanından ibaret olduğu halde. Ordan söylemesi kolay "Biz okul bahçelerimize yüksek yüksek duvarlar ve tel örgüler koymak yerine, duvarları mümkün olduğunca kısaltalım ya da kaldıralım. Okul bahçelerini yeşillendirerek, mahallelere yeşil bir alan kazandıralım. Okullarımızda tören alanlarının olması kaçınılmazdır.Gençlerimiz için spor alanları yapılmalı. Özellikle ilköğretim okullarında geleneksel çocuk oyunları için alan ayırmalıyız. Okul bahçelerimizde amfi tiyatro gibi, ..."
Bu dediklerini nereye yapacaksın? 2800 kişiyi nereye sığdıracaksın nerede oynatacaksın...

duvarları alçaltıp veya kaldıracakmış, okulların bir çoğunda kapıda güvenlik görevlisi var. okulların etrafı güvenli değil, çocukları veliler okula getirip bırakıyor ve alıyorlar. önce güvenliği sağla da sen. biri bu arkadaşa Maslow dan ve ihtiyaçlar hiyerarşisinin ilk iki basamağından bahsetse ya.

ne idüğü belirsiz bi ton işe yaramaz adam kızlara bakacağız diye okula dolacaklar başımızı belaya sokacaklar. allah sizi bildiği gibi yapsın emii

Sanki okulların çok donanımlı spor sahaları, çok donanımlı bilgisayar laboratuvarları, kütüphaneleri var da.

Çocuklar zaten okuldan sonra top oynamaya falan gelirler, bilgisayar labaratuvarını kullanma olanakları zaten mevcut.

Bu konularda farklılık ne olacak?

Kütüphane konusunda ise, veliler cin ali okumaya mı gelecek? MEB'in yasaklı interneti için mi gelecek? Soruyorum arkadaşlar bir veli gelse, çocuğu ile birlikte labda çalışmak istese almaz mısınız? Gelsin ben memnun olurum. Da bu proje farklı ne getirecek?

Ya kimse gelmeyecek, ya da okul bahçesini istismar etmek isteyen it çakal artık "bakandan izinli" olarak gelecek...

Yani bu şov kokan hareketlerden önce okulların fiziki yapılarını düzeltiyorum arkadaşlar dese, yap buyur elini tutan mı var deriz çekiliriz kenara.

bu bakan çok dizi izliyor herhalde.. özelliklede "HAYAT DEVAM EDİYOR" u olsa gerek. bebelerini gönderdikleri kolejlerle benim anadolumdaki okulların şartlarını bir zanneddiyor herhalde the bakan... havuz spor salonu felan. uçmuş yaaaa.. benim ilçemde belediye çöpleri bile zor topluyor.. hem de akp belediyesi..

Bunların karısını kızınıda okullarda görmek istiyoruz ama kolejlerde değil devlet okullarında akşam saat 9a kadar yollasınlar bakalım ne oluyor.

lan g.zek.lı o kadar nefret ediyorsan internet kafelerden git kanun çıkart internet kafeleri kapattır. ne meraklısın "çocukları internet kafeden kurtarmaya".

ya kabinede daha gereksiz bi adam yok. ah tayip şu adamı koyacak başka yerin yokmuydu :verymad:

kily' Alıntı:
lan g.zek.lı o kadar nefret ediyorsan internet kafelerden git kanun çıkart internet kafeleri kapattır. ne meraklısın "çocukları internet kafeden kurtarmaya".

ya kabinede daha gereksiz bi adam yok. ah tayip şu adamı koyacak başka yerin yokmuydu :verymad:

bu konuda kanun çıkArsınlar....

polis gelir ekdersi de 16 lira olursa yapılırsa borçlar bitene kadar anamın evinde kalır, hanımı da anasının evine gönderirim. oh mis.

Okullar hayat olur mu bilmem ama AKP ve milli eğiitm bakanları öğretmenler için işkence oldular hep.. AKP'ye oy vermiş birisi olarak söylüyorum bunu.

yalnız bizim okul 2012 model ama kütüphane en üst katta bt bi altında. bi .okluk var ama nirde.

hayal dünyası eepey geniş sayın bakanın, yaşadığı ülkeden haberi yok. daha okullarda ne var ne yok, ne sıkıntı olur önce bir sor. amfi tiyatro, yeşil alanmış

BBNET
Geri