okuldaki pc den emniyete "ben bir cinayet işledim" diye

Kodla Büyü

piyade

Aktif Üye
okuldaki pc den emniyete "ben bir cinayet işledim" diye mail atılmış 22 mayıs tarihinde ip adresi var ellerinde ben yardımcı olmak için ne yapabilirim emniyete okul ığdırda ben kocaelideyim. bana sıkıntı yaratırmı bu durum

telf cevap ver gelemem tatıl donusu bakarız zaten adlıyeler tatıle gırdı ve ıp numarası olsa bıle hangı makına oldugunu bulmak senın gorevın degıl ıstıyorlarsa emnıyetten bılısım uzmanı cagırsınlar yanı bos ver salla

işlediysen git teslim ol birader.....
ığdıra gitmene gerek yok..
izmit emniyetine teslim ol...
adaletin kestiği parmak acımaz..

:D

Yok artık, benim öğrencilerde bir ara bir siteye üye olup askerlik anılarını anlatıyordu :mrgreen: olmaz'ı öğretene kadar canım çıktı,

Birde Iğdır Emniyetin sitesine baktımda adamın gözüne sokar gibi ONLİNE İHBAR diye bi form çıkıyor, o kadar ortaya koymasalar iyi olurmuş :P hiç mi evsahibinin suçu yok diyelim

hakikaten anasayfada online ihbar varmış. bende diyorum benim çocuklar mail atmayıdamı biliyomuş. sevindiydim :lol:

arkadaşlar küçümsemiş ama bu iş ciddi bir iş... hele de formatörseniz daha ciddi... Formatör öğretmen gün içinde bilgisayarı kimin kullandığı ile ilgili dökümana sahip olmak zorundadır...en azından hangi sınıfın? anlamadığım okullar kapanalı 20 gün olmuş şimdiye kadar neredelermiş???

bu olaydan bir şey çıkmayabilir, ama formatörlüğün sanıldığı gibi çocuk oyuncağı olmadığının göstergesi bu...

frt44' Alıntı:
arkadaşlar küçümsemiş ama bu iş ciddi bir iş... hele de formatörseniz daha ciddi... Formatör öğretmen gün içinde bilgisayarı kimin kullandığı ile ilgili dökümana sahip olmak zorundadır...en azından hangi sınıfın? anlamadığım okullar kapanalı 20 gün olmuş şimdiye kadar neredelermiş???

bu olaydan bir şey çıkmayabilir, ama formatörlüğün sanıldığı gibi çocuk oyuncağı olmadığının göstergesi bu...

Yani sistem üzerindeki tüm PC lerin loglarının ana PC üzerinde tutulması mevzuu,
acaba milli eğitim bu amaçla hangi yazılımı dağıtmış ve ne şekilde tutmamızı istiyor
anlamıyorum, bu işi ...

http://www.linuxprogramlama.com/index.php?action=printpage;topic=231.0

frt44' Alıntı:

bizimde nasıl görevlerimiz varmış arkadaş

frt44' Alıntı:

Abartma hocam ya.

Internet' Alıntı:
frt44' Alıntı:

Yani sistem üzerindeki tüm PC lerin loglarının ana PC üzerinde tutulması mevzuu,
acaba milli eğitim bu amaçla hangi yazılımı dağıtmış ve ne şekilde tutmamızı istiyor
anlamıyorum, bu işi ...

http://www.linuxprogramlama.com/index.php?action=printpage;topic=231.0
..
bu iş için çeşitli yazılımlara ihtiyaç duyulduğuna ve bu yazılımlar olmadan bunun yapılamayacağına dair herhangi bir tutanak yada dilekçeniz varmı?
zira frt44 arkadaşımın dediği gibi bu işler gerçekten ciddi. Bilgisayar öğretmeni / formatör öğretmeni bu konuda kurtaran tek şey; Bu tür önlemlerin kurum amiri yani okul müdürü tarafından alınacak olması. Bizi ilgilendiren tek şey okul müdürü tarafından bu tarz bir istek bize bildirilirse yada bu işi yapacak komisyona bilgisayar öğretmeni olarak bizleri dahil ederlerse ilgili çalışmayı yaparak bu iş için gerekli araştırmayı yapmanız okul idaresi tarafından bütçe ayrılmadığı için bunu gerçekleştiremediğinize dair bir tutanak.

okul zamanında hangi bilgisayarı kim kullanmış, hangi bilgisayardan hangi sitelere girilmiş bunun aynı internet kafelerde olduğu gibi tutulması gerekiyor. Her nedense bizler bilgisayar lablarını sadece sınıf olarak değerlendiriyoruz fakat bu lab.lar aynı zamanda İNTERNET TOPLU KULLANIM SAĞLAYICI statüsünde değerlendiriliyor.
...
Kod:
İnternet toplu kullanım sağlayıcılarının yükümlülükleri
       Madde 4 - (1) İnternet toplu kullanım sağlayıcılarının yükümlülükleri şunlardır:
       a) Konusu suç oluşturan içeriklere erişimi önleyici tedbirleri almak.
       b) İç IP Dağıtım Loglarını elektronik ortamda kendi sistemlerine kaydetmek.
http://www.mevzuat.adalet.gov.tr/html/27649.html
Kod:
İnternet toplu kullanım sağlayıcı:
Kişilere belli bir yerde ve belli bir süre internet kullanım olanağı sağlayan gerçek ve tüzel kişilerdir. Örneğin; Kamu kuruluşları, şirketler, oteller gibi çalışanlarına ve müşterilerine internet erişim olanağı sunan yerler internet toplu kullanım sağlayıcıdır. İnternet Toplu kullanım sağlayıcıların “izin belgesi” almalarına gerek yoktur. Yönetmeliğin 4.maddesindeki yükümlülükleri yerine getirmek durumundadırlar.
https://faaliyet.tib.gov.tr/yetbel/tanimlar.htm

lab.ı açık tuttuğum sürece çocukların bilgisayarlarını elimden geldiğince kontrol altında tutmaya çalışıyorum. ama dediğiniz gibi bir yazılım kullanmıyorum.idareden talep etmedim de çünkü kullanmam gerektiğini bilmiyordum. forumu sürekli takip ederim böyle bir şeyin gerekliliğinden hiç konu açılmamıştı. bakalım Allah tan hayırlısı

frt44' Alıntı:

abartan sizsiniz bence ben onu kastetmedim yazdığımdan da anlaşılıyor bence bu!

bt sınıfında 14 haziran saat 13:10 da hangi sınıfın bulunduğunu FORMATÖR öğretmen bilmek ZORUNDADIR... Hatta O sınıfta 5.bilgisayarda hangi ÖĞRENCİNİN oturduğunu da bilmek ZORUNDADIR.... FORMATÖR ÖĞRETMENİN başka hiçbir görevi yoktur...SADECE ve SADECE BT sınıfına giren öğrenci-öğretmen ve velilerin kayıtlarını TUTMAKLA SORUMLUDUR.... Dışarıdan 12 Haziran 2012 saat 14:01 de gelip 5.bilgisayara oturan velinin KAYDINI mutlaka TUTMAK ZORUNDADIR.... Bunun için bir programa ihtiyaç yoktur, sadece bir KAĞIT ve bir KALEM yeterlidir..

frt44' Alıntı:
frt44' Alıntı:

bt sınıfında 14 haziran saat 13:10 da hangi sınıfın bulunduğunu FORMATÖR öğretmen bilmek ZORUNDADIR... Hatta O sınıfta 5.bilgisayarda hangi ÖĞRENCİNİN oturduğunu da bilmek ZORUNDADIR.... FORMATÖR ÖĞRETMENİN başka hiçbir görevi yoktur...SADECE ve SADECE BT sınıfına giren öğrenci-öğretmen ve velilerin kayıtlarını TUTMAKLA SORUMLUDUR.... Dışarıdan 12 Haziran 2012 saat 14:01 de gelip 5.bilgisayara oturan velinin KAYDINI mutlaka TUTMAK ZORUNDADIR.... Bunun için bir programa ihtiyaç yoktur, sadece bir KAĞIT ve bir KALEM yeterlidir..
..
hocam hukiki gereklilikleri yukarıda açıkladım. açıklamalarınız kısmen doğru. eksik kaldığınız taraflarını da söyleyeyim ki sadece kağıt kalemin yetmediğini bilelim.
ben bir veli olarak gelip 5. bilgisayara oturup bilgisayar ip sini değiştirip 115. bilgisayardan yazılmış gibi mesaj atarsam ne olacak? dolayısıyla 5. bilgisayarda oturan kişinin gerçekten 5. bilgisayarı kullandığını sadece kağıt - kalemle tespit edemezsiniz.

ayrıca formatör öğretmenin görevlerini BT sınıfında dersin sağlıklı bir şekilde işlenişini sağlamaktan başka bt sınıfı ile ilgili bir görevi olmadığını da görürsünüz. yukarıda bahsettiğimiz şekilde bir önlemi almak KURUM AMİRİ yani OKUL MÜDÜRÜ' nün görevidir.

Git hemen teslim ol hacı, biz sana temiz çamaşır göndeririz BB logolu :)

ne kullanıyorsan söyle mübarek gün biz de sahurda kullanalım :)

BaRBaRYaN' Alıntı:
frt44' Alıntı:
frt44' Alıntı:

..
hocam hukiki gereklilikleri yukarıda açıkladım. açıklamalarınız kısmen doğru. eksik kaldığınız taraflarını da söyleyeyim ki sadece kağıt kalemin yetmediğini bilelim.
ben bir veli olarak gelip 5. bilgisayara oturup bilgisayar ip sini değiştirip 115. bilgisayardan yazılmış gibi mesaj atarsam ne olacak? dolayısıyla 5. bilgisayarda oturan kişinin gerçekten 5. bilgisayarı kullandığını sadece kağıt - kalemle tespit edemezsiniz.

ayrıca formatör öğretmenin görevlerini BT sınıfında dersin sağlıklı bir şekilde işlenişini sağlamaktan başka bt sınıfı ile ilgili bir görevi olmadığını da görürsünüz. yukarıda bahsettiğimiz şekilde bir önlemi almak KURUM AMİRİ yani OKUL MÜDÜRÜ' nün görevidir.

size değil cevabım(tepkim) ama benim birilerinden bilgisayar dersi almaya niyetim yok..ben de biliyorum yetmeyeceğini, ama O BENİ DE SİZİ DE İLGİLENDİRMEZ... beni ilgilendiren kısmı kullananlara ait imzalı listeyi emniyete vermek, gerisi emniyetin sorunu....ben bana ait sorumluluğu yerine getirirsem emniyetin görev alanı onu ilgilendirir.

swanp' Alıntı:
Git hemen teslim ol hacı, biz sana temiz çamaşır göndeririz BB logolu :)

ne kullanıyorsan söyle mübarek gün biz de sahurda kullanalım :)
umarım bana bu olaydan bir sıkıntı çıkmaz. bu arada bayanım arkadaşlar temiz çamaşır falan :puhaha:

piyade' Alıntı:
swanp' Alıntı:
Git hemen teslim ol hacı, biz sana temiz çamaşır göndeririz BB logolu

ne kullanıyorsan söyle mübarek gün biz de sahurda kullanalım
umarım bana bu olaydan bir sıkıntı çıkmaz. bu arada bayanım arkadaşlar temiz çamaşır falan :puhaha:

hocam kadınlar koğuşu daha kötü :lol:

Ama neyse koğuşun bilgisayar işlerini yapar rahat edersiniz :puhaha:

not:bu işten bişey çıkmaz

BBNET
Geri