Okulda tamir işleriyle uğraşırken ne giyiorsunuz ?

Kodla Büyü

otherm

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar malum tamir işleri çok oluyor, heleki benim lab gibi eski makinelerin olduğu bir okuldaysanız hemen hemen hergün bulaşırsınız tamir işine :S Dolayısıyla milyarlık takımlar toz kir pislik içinde kalıyor, kravat takmaktan nefret ediyorum artık. Siz neler giyiyorsunuz okulda ? Önlük çözüm mü ?

İşin garibi ünide böte okurken o kadar eğitim aldık, ders gördük. Donanım olarak kasanın içini bir kere bile açmadık. Şimdi resmen tamirci olduk yaww. Bu da insana ne kadar çok koyuyo :( Dertlendim yine, insan eğitimini aldığı işi neden yapmaz diye içleniyorum bazen ...

Ben hiç tamir yapmiyorum...Yapanlara saygı duyarım ama ben tamirci değilim...Bozuk olanlar ile ilgili tutanak tutup idareye veriyorum tamirci geliyor yapıp tekrar geri getiriyor...

Bildiğin beyaz önlüğü aşçı önlüğü gibi önden belime bağlıyorum, cepleri lazım oluyor; vida, tornavida falan... Kolları da sıvıyorum dirseklere kadar... Hem görenler de bir iki gün uğramıyolar, artık acıyolar mıdır nedir:) Ama temiz kalıyosun... Ben sadece bilgisayarları temizlerken makinenin üflediği toza çare bulamadım, Camdan sarkıtıyorum bilgisayarı ama yinede saçım başım toz içinde kalıyor. Önerisi olan varsa sevinirim.

Haa bide milyarlık takımları okulda ziyan etme hocam, kimseyi ezmeye lüzum yok:)

Ben ceketimi çıkarıyorum ama gömlek ve kıravatımla yapıyorum tamiri.. Ne yani; zamanında en yüksek puanı alıp tamirci olduysak karizmadan da ödün vereceğimiz anlamına gelmiyor heralde :wink:

polwert' Alıntı:
Ben hiç tamir yapmiyorum...Yapanlara saygı duyarım ama ben tamirci değilim...Bozuk olanlar ile ilgili tutanak tutup idareye veriyorum tamirci geliyor yapıp tekrar geri getiriyor...

:alkis:
Yapılması gereken ama her okulda malesef böyle işlemiyor

işçi tulumu giyiyorum ben, ayaklara da lastik çizme, kafama da boyacı şapkası takıp gözlerime kaynak gözlüğü geçiriyorum. Kalın iş eldivenlerini ve kulak arkası kurşun kalemi de unutmamalı

Önlük aldık ama o kadar sorunun içinde bir türlü aklıma gelipte giyemiyorum. pantolonun arka cebinin birinde yıldız tornavida diğerinde konnektör pensesi kıravat kasa içindeki tozları süpürme görevi görüyor. :D ama seviyorum tamirat işlerini ellerim yara bere içinde kalıyor ama olsun

ben de takımla temizliyorum işin ilginç yanı 1 yıldır takım elbiselerimi de temizletmedim... çok kirliyim herhalde :D

deniz774 hocam harbiden pismişsin :) tamam lab temiz ama sen bi yıkamacıya gir derim. önlük evet çok mantıklı bende de var kullanmıyorum ama niyetim de yok...

tuncay2744' Alıntı:
Ben ceketimi çıkarıyorum ama gömlek ve kıravatımla yapıyorum tamiri.. Ne yani; zamanında en yüksek puanı alıp tamirci olduysak karizmadan da ödün vereceğimiz anlamına gelmiyor heralde :wink:
:+1: Ben de öyle yapıyorum ama kasayı açınca süpürgeyle çekiyorum tozunu... Arnica bora olmasa da idare ediyor... :D

Hocam benim baba motor teknisyeni, ondan bir mühendis önlüğü almıştım. Sadece çok yoğun şekilde yani BT sınıfında birden fazla bilgisayarı açacaksam ve ya ağ kablolarıyla uğraşacaksam giyiyorum. Daha küçük işlerde ceketi çıkartıp kravatı göğüs cebine topluyor kolları sıvıyorum.
Resimdeki önlüğün kollarında da kalem cepleri olanlarından. Bayağı havalı duruyor. Gören arkadaşların geneli mühendis bey diye takılıp nerden aldığımı sormuşlardı.

Ekli dosyalar

• onluk.jpg
    onluk.jpg
    85.5 KB · Görüntüleme: 264
tüm okula ağ kurmuştum bir hafta kot pantolon spor ayakkabı ile geldim :D
çocukların hoşuna gidiyordu :D

Açıkçası okuldaki tamirat işlerine ben bakmıyorum..Tamirci değil, öğretmenim :wink:

polwert' Alıntı:
hocam ben de sizin gibi olmayı isterdim ama okula meb den gelen para anca elektrik su ve ısınmaya gidiyor. aylık 1 tl aidat var okulun yarısı anca veriyor bu parayı ve toplanan bu para da temizliğe ıvır zıvıra gidiyo. Her iş için bilgisayarı teknik servise göndersek hiç bir şey yapmasa 40 TL yazıyo. Bi de utanmadan okul olduğu için indirim yaptık diyolar. Devlet bana ne kadar haksızlık yaparsa yapsın içim elvermiyo o paraların boşa dökülmesine. Yanlış anlamayın siz doğrusunu yapıyosunuz. Okulun bütçesi iyiyse en doğrusu sizin yaptığınız. ama imkanları az olan okulda malesef çok zor..

o gün okula neyle geldiysem onunla bu konuda hiç bi çalışmam yok en fazla kolları sıvıyorum o kadar

polwert' Alıntı:

ben işi ünüforma boyutuna getirenlerede saygı duymuyorum kimse kusura bakmasın.
ben öğretmenim tamirci değil ve kanunda belirtildiği gibi takım elbise giyerim. o kadar.

xapex' Alıntı:
polwert' Alıntı:

ben işi ünüforma boyutuna getirenlerede saygı duymuyorum kimse kusura bakmasın.
ben öğretmenim tamirci değil ve kanunda belirtildiği gibi takım elbise giyerim. o kadar.

bende sizin gibi düşünüyorum hocam kiimse ünuforma getirecek kadar tamir yapmamalı... bizler eğitim fakültesinde öğretmenlik eğitimi aldık hangi branşa bu kadar yazık ettiler bilmiyorum sırf bu yüzden alan değiştirdim ve memnuum öğretmen gibi hissettmeyeli epeyce olmuştu şimdi ise öğretmen gibi hissediyorum... ama halen kendimi böteci olarak görüyorum ve böteci arkadaşlarımın dertlerini dertleniyorum ve artık düzelsin istiyorum.... kimseye bu kadar haksızlık yapılmadı.... yazık çok yaazık böteciler kadar parlak bir zümreye yazzık etmeye devam ediyorlar.... :(

Tamir işi varsa hastayı odama gönderin diyorum... ertesi gün topuklu ayakkabı ve etek giymiyorum. Labta kasa hariç herşeyi olan sedyeye hastayı bağlıyorum nakil yapıyorum. Topuklu giyince daha farklı davranıyorlar kasa falan taşıtmıyorlar projeksiyon tepesine çıkarmıyorlar en azından. Benim şanssızlığım okulda kullanılmayan onlarca kasa var bozulunca ordan çıkar ver diyorlar. Ama çoğunun birşeyi bozuk toplayıp formatlamak gerekiyor... Ha hademeler benden tornavida almaya geliyor o zaman bozuluyorum bak...

Kısacası öğretmenliği özledim :(

BBNET
Geri