Okulda internet kopmalarından bıktım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan SİRE
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

SİRE

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Bir aydan fazladır okuldaki bilgisayarların bazısında sıklıkla kopma sorunu yaşıyoruz. İdarecilerinkinde varsa öğrt.odasındakinde yok. Denemediğim şey kalmadı. Modemi, switchi değiştirdik. DNS' leri değiştirdim, telekom gelen hattınızda sorun yok diyor. Ne yapmalıyım sayın hocalarım? "İnternet niye yok?" sorusundan nefret ettim artık.

Hocam niye kendini o kadar üzüyorsun. çağırsınlar bir teknik servis yapsınlar. ne tür hata olduğunu görürsün. sende öğrenmiş olursun.
herşeyi bilmek zorunda değiliz, ama lazım olduğu vakit birilerinden birşeyler öğrenebiliriz.

ATMkiralama sayın hocam
Bence modemde, Postaneden bağlanacak bilgisayar sayısı ile ilgili limit bilgisi var
Aynı sorun bizdede var.

COBOL' Alıntı:
ATMkiralama sayın hocam
Bence modemde, Postaneden bağlanacak bilgisayar sayısı ile ilgili limit bilgisi var
Aynı sorun bizdede var.
Hiç duymamıştım hocam. 7 bilgisayar var okulda kullanılan. Bu bilgiye nereden ulaşıyoruz hocam?
Ve bazı bilgisayarlardan modem arayüzüne de ulaşamıyorum.

Öncelikle düzgün bir ağ yapısı oluşturduğunuzdan emin olun.
Bütün bilgisayarlara elle IP verip, modemin DHCP özelliğini kaldırın. Kablosuz ağ şifrenizi değiştirin. Öğrencilerin ya da dışarıdan kişilerin girmemesini sağlayın. Bilgisayarlara ultrasurf ya da benzeri ağı yoran, MEB engelini kıracak programların kurulmasına izin vermeyin. Switch'lerin, modemin vs. ışıklarını izleyerek, olağandışı bir hareketlilik olup, olmadığını kontrol edin.
Tüm bilgisayarların modemin IP'sini yazdığınızda arayüze ulaşabilmesini sağlayın. Bazıları ulaşamıyorsa ağda bir sıkıntı vardır. IP çakışmaları vs. neden olabilir, yanlış ağ yapılandırması yapılmış olabilir.

BBNET
Geri