okulda access point kurulumu

Kodla Büyü

idealprens

Üye
BT sınıfımda kablolu bağlantı var ama yeni bilgisayarlar geldiği için yeterli değil ve sınıf içinde kablo yığılması olacak . Yeni bilgisayarlarda wifi alıcı var. sınıfa access point taksam bağlantı sağlanır mı? herhangi bir ayarlama yapmam gerekir mi? Daha önce access point kurulumu yapan arkadaşların fikirleri içn şimdiden teşekkürler. bu arada okul alt yapı olarak adsl sinyal yeterli olur mu?

Hocam bugün okula tplink router kurdum. Tavsiye ederim. Çekim alanı geniş. Kablolu, kablosuz bağlanabiliyorsun. Kurulumu çok basit. Kabloyu tak. İki ayarla kuruluyor.

Ekli dosyalar

• IMG_20250228_141432.webp
    IMG_20250228_141432.webp
    46.3 KB · Görüntüleme: 165
  • IMG_20250228_141437.webp
    IMG_20250228_141437.webp
    14 KB · Görüntüleme: 166
Kablolu ve kablosuz ağlar aynı ipi bloğunda olmazsa ders anlatırken kablosuzları göremezsiniz.,, cihazınızı ona göre seçin. Başıma geldi o sebeple kabloluya çevirdim hepsini. Kablosuz ağdaki performans düşüklüğü ayrı bir konu

Hocam bir de bu modeli var. Bunu evde kullanıyorum. Çok memnunum. Kablosuz olarak herhangi bir performans kaybı yaşamazsınız. 1300 mbit 5ghz'de veriyor. Okulun bağlantısı iyiyse bir sorun olmaz. Yanlış bilmiyorsam bu routerların kendi işlemcisi var.

Ekli dosyalar

• IMG_20250228_214010.webp
    IMG_20250228_214010.webp
    25.6 KB · Görüntüleme: 132
Kablolu ve kablosuz ağlar aynı ipi bloğunda olmazsa ders anlatırken kablosuzları göremezsiniz.,, cihazınızı ona göre seçin. Başıma geldi o sebeple kabloluya çevirdim hepsini. Kablosuz ağdaki performans düşüklüğü ayrı bir konu
Ben öğretmen pc'ye 100 liraya bir usb wifi aldım.
kablo ile bağlıyken pc'leri; usb wifi ile fatih ağına bağlanınca da wifi ile laptopları (da) görüyorum netsupportla...
ikisi de aktifken hepsini görüyor.

Son düzenleme:
Ben öğretmen pc'ye 100 liraya bir usb wifi aldım.
kablo ile bağlıyken pc'leri; usb wifi ile fatih ağına bağlanınca da wifi ile laptopları (da) görüyorum netsupportla...
Ben Router kullandım. Okul ip si 192... ile başlıyor. Router 10.0.... Dağıttı. Kablosuzda 192 leri kabloluda 10.0.. Ları görmedi.

bazen en basit yol, çözüm olabiliyor ;)
Hocam benim kullandığım usb wifi. Kasaya takılı. Elimde boşta wan girişi olan 4, 5 adet Router var. Onları kullandım. Sonra ders anlatırken zaten performansını da beğenmedim. Kabloluya çevirdim en azından alt yapı bitmiş oldu lab'da. Kablosuz kullansam ağ kurmaya aktı idare. En iyi çözüm o oldu bence.

Hocam şöyle yapılabilir. Routeri, bt sınıfının switche girmeden önce bağlarsınız. Böylece hem kabloluya hem kablosuza ipyi router verir. Bu konuda uzman değilim ama bence olur.
Hocam switch aptal switch dediğimiz switch değil. Fatihten kalma bir switch. Onu sağolsun bakanlıktan bir yetkili rica ettim normal switch gibi yeniden programladı. Kablosuz switch'i öncesine bağlayınca internet sıkıntı çıkardı. Yavaşlama oldu. Hocam tavsiye etmem öncesi ve sonrasına Router tarzı cihaz bağlamayın dedi bende çıkardım. Normal switch olsa tamam ama bunların içinde linux var modemden ip almaya çalışıyor dedi. Bende o yüzden sistemin çalışmasına bile sevindim.

Ama öncesinde 3 tane 8'li switch kullanıyordum birbirine bağlayıp o zaman az bilgisayar vardı sıkıntı yoktu. Sayı 29'a çıkınca bende şu haliyle kullanıyorum.

Yoksa dediğiniz gibi yapacaktım. Herşeyi ayarladım ama switch kaynaklı olmadı. Yoksa o şekilde yapacaktım bende.

Tekrar yeniden switch aldırmak istemedim. Eğer switch programlanmasa aldıracaktım.

Son düzenleme:
Bizim okulda fatih altyapı yok. Bağlantı vdsl bağlantı. Switchleri, routeri istediğim yere takabiliyorum. Fatih ağında işleyiş farklı. Yanıltmamak adına belirtmek istedim.

Hocam şöyle yapılabilir. Routeri, bt sınıfının switche girmeden önce bağlarsınız. Böylece hem kabloluya hem kablosuza ipyi router verir. Bu konuda uzman değilim ama bence olur.
Söylediğiniz gayet mantıklı hocam. BT sınıfına internet gelen bir kabloyu router/access pointin WAN portuna bağlayıp LAN portlarından birini de BT sınıfı switch ine bağlayıp hem kablolu hem kablosuz erişilebilir. BT sınıfındaki switch te başka internet taşıyan kablo bağlı olmamalı tabi ki. Sadece router/access pointten gelen olmalı

Söylediğiniz gayet mantıklı hocam. BT sınıfına internet gelen bir kabloyu router/access pointin WAN portuna bağlayıp LAN portlarından birini de BT sınıfı switch ine bağlayıp hem kablolu hem kablosuz erişilebilir. BT sınıfındaki switch te başka internet taşıyan kablo bağlı olmamalı tabi ki. Sadece router/access pointten gelen olmalı
Evet o şekilde oluyor ama bendeki switch buna izin vermedi. Eğer klasik switch olsa kullanılırdı. Bu durumda ekran yansıtma performansı düşüyor kablolu ve kablosuz bir arada aynı ağda olursa. Farklı ağda olurlarsa zaten görmüyorlar birbirlerini.

BBNET
Geri