Okula gelen EBA yazısı

Kodla Büyü

hulya08

Aktif Üye
Bugün okula EBA ile ilgili yazı geldi. Anladığım kadarı ile EBA yı değerlendirme Komisyonu oluşturacakmışız EBA nın içeğinin zenginleştirilmesi adınaymış bu çalışma .Bu komisyonu bilişim rehberi olduğumuz okulda mı oluşturacağız yoksa kadromuzun olduğu okulda mı anlayamadım. Bilgisi olan var mı acaba

bize de geldi ama komisyon oluşturun diye birşey yok.
bil. tek. reh. öğretmeni olarak öğretmenleri www.eba.gov.tr den haberdar edip, o siteyi incelemelerini sağlayıp kendi alanlarıyla ilgili bir konuda içerik ÖNERİSİNDE bulunmalarını sağlayınız diyor; kısaca.. (toplantı da yapabilrsiniz)

ben resmi yazı çıkartıp müdüre imzalattım. öneri formunu herkese imza karşılığında veriyorum. 3 aralığa kadar getirin dedim..

bende boş formdan çoğaltıp tüm öğretmenlere verdim doldurmaları için (tektas,beden,resim,müzik hariç) daha sonra onları toparlaycağım

yazı bize de geldi ama idareci bize sadece Eba'yı inceleyip onunla ilgili bir rapor hazırlamamızı söyledi. yeterli mi değil mi. neler yapılabilir gibi şeyler yazacakmışız. yazan arkadaş varsa paylaşabilirmi? her branş yapacak.

yazi okula değil benim mailime geldi, bende hemen bir toplantı organize ettim ve imza karşılığı öğretmen arkadaşlara duyurdum, bugün yaptığım toplatıda da ebayı tanııtım bazı eğitim içeriklerini gösterdim ve formu doldurmalarını rica ettim fakat katılım 3 te 1 oranındaydı bek icabet eden olmadı...

Eindoforat' Alıntı:
Bunu kendi okulunuzda mi yapiyorsunuz hocam? Yoksa görevlendirildiğiniz okulda mı?

ben kadromun olduğu okulda görevlendirildim. Bize gelen yazıda "bil. tek.reh. öğrt. rehberlik etmek zorundadır" diyor. Buna göre görevlendirildiğiniz okulda yapmak durumundasınız.. Ancak kendi okulunuzda da sizden yardım isteyebilirler..
yazı da gayet açık bi de bu formu eklemişler, öğretmenler kendi alanlarında öneri formu hazırlasınlar demişler.
Eklediğim "Duyuru" dosyasındaki açıklamaları o resmi yazıdan aldık.

bence de liseler için olmalı ama biz ortaokuluz ve bize geldi 6 Aralığa kadar formları göndermemiz gerekiyormuş.....

nese1982' Alıntı:
yazı bize de geldi ama idareci bize sadece Eba'yı inceleyip onunla ilgili bir rapor hazırlamamızı söyledi. yeterli mi değil mi. neler yapılabilir gibi şeyler yazacakmışız. yazan arkadaş varsa paylaşabilirmi? her branş yapacak.
öğretmen görüşleri alınacak denildi bizede

karinca_52' Alıntı:

Hocam sadece liseler için değil, şimdiden ilkokul, ortaokul içeriklerinin tamamlanması amaçlanıyor. Bu sebepten arkadaşların eba sistemindeki eksikleri bildirmeleri amaçlanıyor. Bazı iller bu içeriğe katkı için komisyon oluşturmaya çalışıyorlar. İçerik sağlamak amacıyla.

"Bilişim Teknolojileri Dersi" için, içerik değerlendirmesi ve önerisi istiyorlar bende de.

Ancak EBA'da BT Dersi için herhangi bir içerik mevcut değil ki, ne yi değerlendireyim?

Bende öğretmenlere duyurdum .
Hatay da anket var

http://www.hataymeb.gov.tr/ebitefo/index.asp

Fatih eğitimi aldı arkadaşlar ebaya giriş te yaptılar.

Sonuçta tarih öğretmeni ebayı inceleyip şu haritayı istiyorum, coğrafya öğretmeni şu animasyonu istiyorum başka bir hoca şu kitabı istiyorum demesi lazım. nerden bilsin Bt rehber öğretmen nasıl anlatır öğretmen neye ihtiyacı var. Hangi materyale ihtiyacı var o hoca daha iyi bilir.

Ben kendimle ilgili materyal istiyorum diyebilirim ancak....

bizim ilçede de bir sürü bil tek öğretmeni var yazıda komisyon kur demesine rağmen 5,6,7,8 ler için eksikleri ben tespit edecekmişim. resmen yapmış olmak için iş yapıyorlar. tek kişinin görüşüyle olur mu bu iş? ayrıca yapan var mı :oops:

Bizde de öğretmen görüşleri alındı ( kimse eksik birşey bulamamış :) ) . Yazı da komisyon oluşturulacak deniyordu komisyon raporu yazıldı.

BBNET
Geri