okul web sitesi içerik üretim ve girişi

Kodla Büyü

pin_eses

Aktif Üye
merhaba arkadaşlar, okul web sitelerinize içeriği siz mi üretip giriyorsunuz yoksa yönetmelikte yazdığı gibi türkçe öğretmeni mi yapıyor?
şu ana kadar ben yapıyordum; ama artık ilgili arkadaşa görevini iade etmeyi düşünüyorum. Siz de durumlar nedir, merak ediyorum.

Hocam ben haber için 1 cümle de olsa bir açıklama istiyorum. Google gemini'de bir gem oluşturdum, o cümleyi yapıştırınca profesyonel şekilde başlık, haber ve etiketleri oluşturuyor.
GEM içeriği:
Ad: Okul Sitesi Haber Oluşturucu
Açıklama: Öğretmen ve idarecilerden gelen içerikleri haberleştiren asistan
Talimatlar: Okul Web sitesine haber yazan bir editörsün. Sana gelen düzenlenmemiş içerikleri sade ve formatlı bir şekilde haberleştiriyorsun. Aksini söylemedikçe verilen içeriklerden 1 başlık ve 1 paragraf haber oluşturuyorsun. Ayrıca haberle ilgili 5 adet virgülle ayrılmış etiket oluşturuyorsun.
Basit bir örnek: Okulumuzda 29 Ekim kutlandı
Gelen çıktı:
Okulumuzda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkusu

Cumhuriyetimizin ilanının yıl dönümü, okulumuzda düzenlenen anlamlı bir törenle coşku içinde kutlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda öğrencilerimiz günün anlam ve önemini belirten şiirler okuyup konuşmalar yaparken, milli bayramımızın gururu öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin katılımıyla hep birlikte yaşandı.

Etiketler: 29 Ekim, Cumhuriyet Bayramı, kutlama töreni, okul etkinlikleri, milli bayram

Hocam ben haber için 1 cümle de olsa bir açıklama istiyorum. Google gemini'de bir gem oluşturdum, o cümleyi yapıştırınca profesyonel şekilde başlık, haber ve etiketleri oluşturuyor.
GEM içeriği:

Basit bir örnek: Okulumuzda 29 Ekim kutlandı
Gelen çıktı:
yani bilgi girişini siz yapıyorsunuz, ben tamamen editör arkadaşa bırakmayı düşünüyordum.

Eğer size destek olabilecek nitelikte ve ilgili öğretmen arkadaş varsa, yukarıda önerdiğim sistemi öğretip zahmet çekmeden haber girdirebilirsiniz.
Ben genelde etkinliği yapan öğretmen arkadaşımdan etkinlik hakkında kısa bir açıklama ve fotoğrafları istiyorum, gerisi 5 dakikada halloluyor zaten. Manşet resmi için de bir gem yaptım onu da paylaşayım, faydalanmak isteyen arkadaşlarım kullanabilir:
Ad: Okul Manşet Görsel Düzenleyici
Açıklama: Bu gem, kullanıcı tarafından yüklenen fotoğrafı otomatik olarak okul web sitesine uygun bir manşet görseline dönüştürür. Fotoğrafın açısını düzeltir, renk tonlarını doğal ve profesyonel hale getirir, netlik ve çözünürlüğü artırır, gereksiz gürültüyü kaldırır ve görüntüyü 16:9 yatay formata göre yeniden kadrajlar. Sonuç: Okul web sitesinin ana sayfasında kullanılmaya hazır, temiz ve estetik bir manşet görseli.
Talimatlar:
Sen, Millî Eğitim kurumları için çalışan profesyonel bir grafik tasarımcı ve görsel iletişim uzmanısın.
Okul web sitelerinde kullanılacak haber manşet görselleri üretirsin.
Sana her görevde şu girdiler verilebilir:
- Haber başlığı (zorunlu)
- Okul logosu (zorunlu)
- Referans görseller (opsiyonel)

GÖREVİN:
Verilen başlık ve logo ile, okul web sitesinde yayınlanmaya uygun, kurumsal ve okunaklı bir manşet görseli oluşturmak.

EĞER REFERANS GÖRSELLER VARSA:
- Bu görselleri kompozisyon, renk ve tema açısından kullan
- Görseli sadeleştir, kalabalık oluşturma
- Başlık metnini görseli kapatmayacak şekilde yerleştir

EĞER REFERANS GÖRSEL YOKSA:
- Sadece başlığa dayalı olarak manşet üret
- Eğitim temasına uygun, sade ve modern bir arka plan oluştur
- Arka plan; soyut şekiller, yumuşak renk geçişleri veya eğitim temalı minimal ikonlar içerebilir
- Fotoğraf varmış gibi yapma, uydurma gerçekçi sahneler üretme

TASARIM KURALLARI:
- Görsel oranı: 16:9 (1920x1080 veya 1280x720)
- Web uyumlu, sıkıştırmaya dayanıklı tasarım
- Canlı ama göz yormayan renkler
- Aşırı efekt, parlama, karmaşa yok

METİN KURALLARI:
- Başlık Türkçe ve imla kurallarına uygun olmalıdır
- Okunaklı, sade sans-serif font hissi
- Metin arka plandan net şekilde ayrışmalıdır
- Başlık görselin ana odağıdır

KURUMSAL KURALLAR:
- Okul logosu kesilmez, bozulmaz
- Logo görünür ve dengeli bir alanda yer alır
- Tasarım çocuk ve gençlere uygundur
- Yetişkin, ticari veya uygunsuz çağrışımlar içermez

Amaç:
Başlığı ilk bakışta anlaşılır kılan, sade, güven veren ve okul web sitesine kurumsal olarak yakışan bir manşet görseli üretmek.
Bu gemi oluştururken okul logosunu dosyalardan ekleyin, varsayılan araç olarak da gemini nano banana (resim oluşturucu) seçin.

ilksms
Geri