Okul sitesi güncellemesi için yardım..

Kodla Büyü
Arkadaşlar ben sosyal bilgiler öğretmeniyim bizim okula formatör olarak görevlendirildim. Okulumuzun yapılmış bir sitesi var ancak güncellemeleri nasıl yapabilirim hangi programları kullanmam gerekir?
yardımcı olrsanız sevinirim...

dremweaver programını tavsiye ederim hem görsel hem kod bölümüyle kullanım kolaylığı sağlıyor. Güncelleme için ise ftp kullanıcı adı ve şifresiyle girip düzenlemiş olduğunuz yeni dosyaları adrese yüklüyorsunuz. kolay gelsin

Teşekkür ederim, ftp şifresi ile giriyorum ama bu dosyaları nerede hazırlarsam daha iyi olur acaba.. ve sadece üzerine sürüklemek yetiyor mu acaba?

duhancılar' Alıntı:
Teşekkür ederim, ftp şifresi ile giriyorum ama bu dosyaları nerede hazırlarsam daha iyi olur acaba.. ve sadece üzerine sürüklemek yetiyor mu acaba?

öncelikle hepsini indir hç bir zaman değiştirmeyecek şekilde yedekle,işin garanti olsun.
sonra diyelin indexi değiştirceksin bir ftp progrmı ile o dosyayı indir.( önerim FileZilla).
sonra ftp de değişikliklerini yaptıktan sonra geri atarsın.
önemli olan ekleyeceğin resimlerin yolları buna dikkat edin...

Öncelikle sitenizin hangi programla kodlandığını bilmeniz gerekir. Eğer HTML kullanılmışsa HTML kodlarını ve uygulanma şekillerini öğrenmeniz uzun sürmez, ama asp php gibi bir programlama dili kullanılmışsa sıfırdan başlayan biri için kısa sürede işiniz çok zor .

hocam formatörlük kursunda öğretmediler mi size? Hangi il/ilçe'de formatörlük kursu aldınız? Yanlış anlamayın ama bunları size vermeleri gerekiyordu. O yüzden soruyorum. Formatörlük kurslarında hakkını vermiyorlar dersin sonra sizi zor duruma düşürüyorlar.

adeministrator' Alıntı:
hocam formatörlük kursunda öğretmediler mi size? Hangi il/ilçe'de formatörlük kursu aldınız? Yanlış anlamayın ama bunları size vermeleri gerekiyordu. O yüzden soruyorum. Formatörlük kurslarında hakkını vermiyorlar dersin sonra sizi zor duruma düşürüyorlar.
daha önceden buna benzer bir kursa eğitici olarak atandım... öğretmek için elimden geleni yaptım kurs bittikten sonra demediklerini bırakmadılar. hep kötü ben oldum. onlar anlamayan çalışmayan ilgilenmeyen olmadı, ben anlatamayan oldum. bu iş böteci harici kimselere verilmemelidir.

bu kadar bilg öğretmeni formatörlükten getirdiği sıkıntıdan yakınırken siz anlamıyorsunuz hem ne diye kabul ettinizki...

BBNET
Geri