Okul Sitemize Suspend atılmış. Ne yapabilirim?

Kodla Büyü

the_myth

Seçkin Üye
Seçkin Üye
merhaba arkadaşlar. Joomla ile yaptığım okul sitesine sunucu hizmeti veren firma Suspend atmış. yani site duraklatılmış. verdikleri bilgiye göre siteye çok saldırı oluyormuş ve veritabanı açığı varmış. bu sorun giderilene kadar da öyle kalacakmış. ne yapılabilir acaba? yardımcı olursanız sevinirim.

1- joomlanızı 1.5.15 yada daha üst sürüme güncelleyin veritabanı açığını kapatmış olursunuz
2- hosting firmanızı değiştirin, saldırılarla başaçıkabilen yığınla firma var

xapex' Alıntı:
1- joomlanızı 1.5.15 yada daha üst sürüme güncelleyin veritabanı açığını kapatmış olursunuz
2- hosting firmanızı değiştirin, saldırılarla başaçıkabilen yığınla firma var

hocam teşekkür ederim. sürüm 1.5.15 ti zaten. hosting firmasınıda ne siz sorun ne ben söyliym. asıl sorun onlarda zaten. 2 haftadır taşımaya çalışıyorum hep pürüz çıkartıyorlar. alan adıda onlarda olduğu için taşıyamıyorum. yoksa dosyaları taşımak kolayda.

Hocam alan adınızı taşımak için gerekli kodun kullanıcı panelinde yazıyor olması lazım

yazmıyorsa da istedeğiniz zaman vermeleri lazım

çözüm için önerim, yorum, galeri vb. ne kadar bileşen varsa kaldırın, joomla yı çıplak hale getirin öyle kontrol etsinler

netame' Alıntı:
Hocam alan adınızı taşımak için gerekli kodun kullanıcı panelinde yazıyor olması lazım

çözüm için önerim, yorum, galeri vb. ne kadar bileşen varsa kaldırın, joomla yı çıplak hale getirin öyle kontrol etsinler

cpanel'denmi bahsediyorsunuz hocam panel derken? cpaneli kullanıyordum ama öyle bi koda rastlamadım hiç. şimdi tek düşündüğüm siteyi nasıl taşıyacağım.

adamlar öyle bi hale getirmişki ne modül bileşen kurup kaldırabiliyorum ne istediğim dosyaları silebiliyorum. böyle hosting hizmeti düşman başına :)

the_myth' Alıntı:
netame' Alıntı:

cpanel'denmi bahsediyorsunuz hocam panel derken? cpaneli kullanıyordum ama öyle bi koda rastlamadım hiç. şimdi tek düşündüğüm siteyi nasıl taşıyacağım.

adamlar öyle bi hale getirmişki ne modül bileşen kurup kaldırabiliyorum ne istediğim dosyaları silebiliyorum. böyle hosting hizmeti düşman başına :)

cpanel değil hocam, nameserver adreslerini değiştirebildiğiniz firmanın kendi sitesi üzerinden çalışan bir domain yönetim paneli olması lazım

bu adamların yetki belgesi yoksa yani resmi şirket değilse işiniz zor, domaini taşımak için sağlam bir firma bulun isterseniz onlarla iletişime geçin daha iyi akıl verirler, hostingi de size taşıcam dediniz mi bir çok şirket elemanına taşıtıyor siz elinizi sürmeden

the_myth' Alıntı:
netame' Alıntı:

Merhaba

Öncelikle sürümünüzü 1.5.20'ye güncelleyiniz. Eski sürümlerde güvenlik problemi vardır. Sitenizin suspend yemesine sebep olan şey muhtemelen güncelliğini yitirmiş bir bileşen kullanmanız olabilir. Çoğu zaman bileşen içerisindeki 1 satır fazla kod yada eksik bir noktalı virgül işareti sitenizin aşırı CPU kullanmasına sebebiyet verebiliyor. Bu nedenle yapımcısından ve güncelliğinden emin olmadığınız bileşenleri kullanmayınız. Sitenizi taşıma noktasında sorun yaşıyorsanız www.netbilsis.com ile irtibata geçin. Taşıma işlemlerini ücretsiz olarak yapıyorlar.

BBNET
Geri