Okul müdürleri yeniliğe gelişime neden karşı?

Kodla Büyü

Merhoom

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Tam başlık şöyle Okul müdürleri yeniliğe gelişime daha doğrusu para harcamaya neden karşı?
Okulumuz maddi yönden oldukça rahat bir okul şöyle ki sene sonu gelmesine karşın 20 bin lira üstünde parası var okulun. Fakat her nedense müdürümüz okulu geliştirmek için para harcama konusunda çok cimri. Geçen hafta zil cihazımız bozuldu zaten ses sistemi desen 20 yıllık bir anfiyi kullanıyoruz. Müdür yardımcısı ile birlikte müdüre izah ettik hocam yeni bir ses sistemi döşensin en alasından bir anfi alınsın birde zil programı alalım 15 yıl dertsiz tasasız çalışsın. Celeron işlemcili 420mb ramli idare bilgisayarlarını yenileyelim mümkünse birde dijital pano için lcd alalım ucuz yollu. Yok arkadaş ne dediysek boş müdürü ikna edemiyoruz. "Biz zaten zor topluyoruz paraları hocam öyle kolay harcayamayız." deyip işin içinden çıkıyor. Mevcut bilgisayarlar neyimize yetmiyormuş. Bu fosil müdürlerle hiçbirşey olmaz. Sanki kendi cebinden çıkıyor para evimize eşya alalım demiyoruz okula bir hizmet. Çok sinirlendim müdür efendiye :verymad: :verymad:

hocam bizim müdürde alacaktı bu yaz bilgisayar sınıfına 10 bilgisayar daha alalım dedi ama yazı gelmiş bakanlıktan gösterdi bilgisayar yazıcı v.b. aletler alınmasın diye bundan değil seninki ama bu yazıyı gösterdi resmi yazı olunca bizim müdür donuyor hatta bana hocam resmi bir dayanak göster istediğin kadar alalım dedi

hocam zamanında siyasetle gelenler; başıma iş gelecek, açığımı bulacaklar, beni sürecekler vb korkulardan para harcama işlerinden uzak durmuş. buda adet haline gelmiş.

birde farklı harcamalar için, farklı ödenekler geliyor. her parayı istediğin gibi harcayamıyorsun.

Hocam Okul Aile Birliği başkanıyla temasa geçin gelecek yıldan itibaren paranın harcanmasını sadece onlar yönetecek Müdürler kurul üyesi olmaktan çıkarıldılar(BU yıldan sonra uygulanacak.). Öğrencilere yönelik yeniliklerde yapın mesela koridorda e-okula girecekleri bir pc yerleştirin felan bu sayede Okul Aile Birliği daha sıcak bakabilir duruma.

Phascolarctos cinereus hocamızın dediği gibi ödeneklerse durum değişir ama zannımca siz Okul Aile Birliği parasından söz ettiniz ve bende ona göre bir açıklama yaptım.

madlion' Alıntı:
Phascolarctos cinereus hocamızın dediği gibi ödeneklerse durum değişir ama zannımca siz Okul Aile Birliği parasından söz ettiniz ve bende ona göre bir açıklama yaptım.
Evet hocam okul aile birliği ve kantin kirası gelirinden bahsediyorum. Ödenek parası değil yani. Şimdi okul aile birliğine söylemem müdürün arkasından iş çeviriyor durumuna düşürür ama seneye kurul başkanlığından çıkınca bunu değerlendireceğim. Yöneticilik basiret işi daha önce çalıştığım lisede müdürüm bu konularda çok iyiydi. BT de hiçbir eksiğimi bırakmıyordu ne desem alıyordu. Burda hiçirşey olmuyor. 3 tane BT var ve 20-25 kadar fare-klavye eksiğim var aldıramıyorum. Öğrencilerden haricen para toplama işinede hiç girmek istemiyorum. Neyse artık bu sene katlanacaz, seneye bakacağız.

BBNET
Geri