Okul Müdürü Hafta Sonu Öğretmeni Okula Çağırabilir Mi?

Kodla Büyü

tableonthewall

Site Gezgini
Arkadaşlar internette çok araştırma yapmış olamama rağmen bu soruma net bir cevap bulamadım. Müdür öğretmenleri okulda öğrencilere deneme yaptırmak üzere hafta sonu okula çağırabilir mi?

İlköğretim kurumları yönetmeliğinin 64. maddesini gerekçe gösteriyor.

64. madde mesai saatleri düzenlemesi değil.
okul öğretmenler kurulunda böyle bir karar alınmış mı?
kurslar dışında giden görmedim.

"Öğretmenler, kendilerine verilen sınıfın veya şubenin derslerini, eğitim ve öğretim programında belirtilen esaslara göre plânlamak, okutmak, bunlarla ilgili uygulama ve deneyleri yapmak, ders dışında okulun eğitim ve öğretim ile yönetim işlerine etkin bir biçimde katılmak ve bu konularda kanun, yönetmelik ve emirlerde belirtilen görevleri yerine getirmekle yükümlüdürler." hocam çelişkili şeyler var. Ders dışında okul yönetiminin vereceği iş ve işlemleri yapar diyor ama ne zman hangi gün ve hangi saatte yazmıyor.

Toplantıya Katılma
MADDE 69 – (Değişik:RG-02/05/2006-26156)
Öğretmenler, komisyon üyesi ve gözcü olarak görevlendirildikleri sınav komisyonlarında, okulda yapılan her türlü resmî toplantılar ve yerel kurtuluş günleri ile millî bayramlarda bulunmak zorundadırlar. Öğretmenlere görevlendirme ve toplantıların zamanı, en az beş gün önceden bir yazı ile duyurulur. Toplantının gündemi öğretmenlerin görüşü alınarak hazırlanır. Toplantılar, dersleri aksatmamak üzere çalışma günlerinde yapılır

net cevap bilen var mı arkadaşlar? 69. maddede toplantılar,dersleri aksatmamak üzere diyor fakat benim öğrenmek istediğim deneme sınavı ya da diğer işler? Bu yönetmelik de muallak ifadelerle dolu.

çağıramaz hocam , eğer çağırma gibi bir düşüncesi varsa bunun kararını öğretmenler kurulu toplantısında alır , gerekirse bu işi nöbetleşe yapar. bu tip görevlerde bulunmak istemeyen öğretmen itirazını sunar , kabul eden gönüllü öğretmenlerle bu denemeler yapılabilir.

ayrıca eğer maddedeki ders dışı ibaresine dayanarak bu tip görevlendirmelerde bulunuyorsa bilinmelidir ki burada ders dışı ifadesi ders saati haricindeki zaman zarfını değil ders etkinlikleri dışındaki etkinlikleri ifade etmektedir ve ders saati dışında resmi olmayan hiç bir etkinliğe müdür öğretmen katılımını zorunlu tutamaz.

peki hocam bunu konuştuğum zaman diretiyor ilköğretim kurumları yönetmeliği 64.madde diyor. Yani illa şikayet mi etmem lazım anlamadım.

şikayet et etmesine de burada önemli olan ya şikayet edeceğin merci de müdürünle aynı kafadansa ? çünkü 64. madde işine geldiği gibi yorumlanmaya müsait. ben yine de sorup soruşturayım bakalım.

Müdürden görevi yazılı vermesini talep edin, sonrasında sizde yazılı olarak soracağınızı sorun, olay bitsin..

İmza atacağınız kağıda; "Cumartesi ve Pazar günleri memurun resmi tatil günleridir, isteğim dışında ve üst makamda onaysız bir şekilde görevlendirilmem hukuka aykırıdır bu yüzden hafta sonu görev almak istemiyorum." falan filan olabilir..

24 kasım öğretmenler gününde Boğaziçi Üniversitesinden eğitim fakültesi öğrencileri gelip bizim öğrencilerle oyun oynayıp ders anlatacaklarmış.bu nedenle müdürümüz o gün saat 09.00'dan 15.00'e kadar okulda olmamızı istedi. o gün hem öğretmenler günü hem haftasonu.müdürün bizi okulda tutma gibi bir hakkı var mı?

BBNET
Geri