Okul interneti yok

Kodla Büyü

botecii00

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar bizim lab daki internet bağlantısı gitti okulda net var ama sadece bilişim sınıfında yok idareye sordum meb in internet yapısına geçiş yapıldığı için gittiğini söylediler.Önceden okuldaki labda facebook vs filtre yoktu öyleyse internet bağlantısı tekrar ne zaman gelir?Benim durumumda olan var mı?

idare sallamış. sen BT sınıfına gelen ana kabloyu 2 yönlü kontrol et gerekirse jakları değiştir, kablo switche takılı mı ?

bana denilen milli eğitim bütün okulların internetini kendi hattını kullanması için böyle yapmış ne zaman geleceği de belli değil switchte sorun yok dün ilk ders vardır ikinci ders ten bu yana net gitti

bende mi dns leri değiştireyim acaba ya da bu sorun için kiminle iletişime geçebilirim ttnet i mi arasam acaba

iplere bakın hocam elle verin mebin modemiyle özel hattın modem ip si farklı olabilir 192.168.1.1- 192.168.2.1 gibi
switch e gelen kabloyu kontrol edin
belki bt sınıfında öğrenciler kullanıp yavaşlatmasın diye kablosunu çıkartmış olabilirler
okul var bt de yoksa türk telekom birşey yapmaz

bizdede gitti ama ttneti arayınca onlar yönlendirdi bilgileri yeniden girdik düzeldi. sanki modeme reset atılmış gibiydi. okulda benden başka kimse modeme elleyemez. uzaktan bu işi yapabilirlermi?

eemree' Alıntı:
iplere bakın hocam elle verin mebin modemiyle özel hattın modem ip si farklı olabilir 192.168.1.1- 192.168.2.1 gibi
switch e gelen kabloyu kontrol edin
belki bt sınıfında öğrenciler kullanıp yavaşlatmasın diye kablosunu çıkartmış olabilirler
okul var bt de yoksa türk telekom birşey yapmaz

internet gitmeden 2 ders önce idarecilerimizden birisi hocam öğrenciler nete girmesin çok ağır oluyor internet dedi acaba bu bi tesadüf mü yoksa???

bendede geçen hafta sadece bt sınıfında yoktu. bt sınıfına gelen kablonun jaklarını değiştirdim geldi. jakların görünüşüne bakıp sağlam sanma. bi değiştir bence

BBNET
Geri