Okul Ağı Kurulum Yardımı

Kodla Büyü

hyalcin_61

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Hocalarım okula il dışı tayinle geldim daha önce doğudaydım çalışan bilgisayar bulmakta zorlanıyordum ilk defa okul ağı kurulu olan bir okula geldim doğal olarak konuya da yabancıyım bu durumda ne yapmam lazım swich kabini şu şekilde üstteki kablolar nerede kullanılacak alttaki kablolar nerede kullanılacak

Ekli dosyalar

• Fotoğraf0198.jpg
    Fotoğraf0198.jpg
    26.6 KB · Görüntüleme: 644
-en üstteki siyah olan patch panel. Kanal içinden gelen kabloları, ağ prizlerine dağıtır. onun arka tarafındaki hazır olan bağlantılar kanalın içinden gelir. ağı kuran kişilerin bunun bağlantısını yapmış olması gerekir. buraya dokunmana gerek yok.
-ortadaki switch : Patch panelin ön yüzündeki mavi portlar ile switchin ön yüzündeki portları kısa kısa 2-3 karışlık ara kabloları ile birleştirmen lazım. görüntüde patch panelde 13 tane kablo var onlar arkaya doğru boşa uzanıyor büyük ihtimal onları kullanacaksın.
-elinin yanındaki :) beyaz cihazda ADSL MODEM. onun ağ kablosunu switchin herhangi bir boş portuna bağla.
son olarak azcık daha yüksek çözünürlüklü kaliteli bir resim olabilir :P

hocam bu öğretmenler odası ve bundan bir tane de bilgisayar odasında var durumu aynı. Benim anlamadığım patch panelden gelen kabloları ortadaki swiche bağlamışlar bunun nedeni ne. Ayrıca patch panelden gelen her kobloyu swiche bağladığımda swichte hiç bir ışık yanmıyor

KIRMIZI kablolar kanal içinden gelen, patch panele arkadan bağlı olan kablolar.
SİYAH kablolar Patch panel ile Switch arası bağlantı kabloları.

Ekli dosyalar

• Ag kabini.jpg
    Ag kabini.jpg
    39.7 KB · Görüntüleme: 589
patch panelin görevi duvardan gelen kabloların ucunu bu paneli kullanıp dişi porta dönüştürmektir. yoksa switch gibi ağ dağıtma görevi görmez.
elektrik fişini taktığımız duvardaki priz gibi, elektrik kabloları için bağlantı sağlar.

Ağ prizi kullanılmasaydı patch paneline gerek kalmayacak tı değil mi ? Ana hattan gelen kablo ile bilgisayarlara direk dağıtım yapılabilrdi .

Evet, ama kurulu ağın daha düzenli olması, hangi kablonun nereye gideceğinin daha kolay anlaşılması için genelde böyle bir düzen takip ediliyor. Ama her ne akla hizmetse, bunu yapanlar çoğu zaman, bu patch kanallarının hangi odalara gittiğini izah edecek bir klavuz kağıt hazırlayıp panelin köşesine iliştirmiyorlar...

BBNET
Geri