Ofis Mobilyaları Sitesi

Kodla Büyü

Braweheart01

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Merhabalar Joomla 2.5 kullanarak tasarladığım Ofis Mobilyaları sitesini beğeninize sunuyorum
www.finalofis.com
Siteyi tamamlamak üzereyim . Eleştirileriniz bu konuda çalışma yapanlara örnek olacaktır

Renk uyumu güzel olmuş. sadece rahatsız eden beni slide geçişleri değiştirilebilir...

pegasus777' Alıntı:
Renk uyumu güzel olmuş. sadece rahatsız eden beni slide geçişleri değiştirilebilir...
teşekkür ederim inanın en çok uğraştığım yerlerden birisi slayt oldu widigetkit in birçok slayt seçeneği mevcut bu siteninki farklı görünsün diğer yerlerden değişik olsun istedim.

hocam slayt geçişlerinde arka plan rengini zemin rengine uyumlu yapsanız daha hoş olur sanki

mustafayilmaz28' Alıntı:
hocam slayt geçişlerinde arka plan rengini zemin rengine uyumlu yapsanız daha hoş olur sanki
slayt geçişlerinden 2 si gri arkaplanla diğer 2 si de menü ve logo renkleriyle uyumlu, okul ekipmanlarıyla ilgili slayt arkaplanı mavi hiçbiriyle uyumlu değil fakat mavi de o okul sıralarında iyi göründü bu nedenle kullandım.
tabii bu sitede slaytı sürekli değiştireceğim ileride buna dikkat edeceğim. teşekkürler yorumunuz için

rujdia' Alıntı:
hocam kod yazmadan güzel bir site....
peki bu yazdıklarım ney

Modülleri kod yazarak güncelledim. logo renkler cb. bileşenleri css dosyalarıyla oynayarak kendime uyarladım. tüm resimleri tek tek photoshop ta oluşturdum. firmanın kataloğunu ürün resimlerinden ben oluşturdum. logo bana ait.slayttaki her hareket kod yazarak oluştu. e-katalog için ek ücret vermedi bu nedenle kataloğun üzerinde çok durmadım.Normalde 35-40 sayfalık katalog yapmayı düşünüyordum. tabii bu gibi şeyler ek ücret tabidir.

yani asp ile site yapan nasıl emek harcıyorsa biz de cms sistemlerde benzer şekilde emeği harcıyoruz.

o girişteki resimler ne öyle hocam, internetten bulacağın çok şık birkaç ofis mobilyasını koysaydın

hocam bende bu şekilde tasarımlar yapmak istiyorum. php diline sempatim var nereden başlamalıyım... :idea:

k.cokol' Alıntı:
rujdia' Alıntı:
hocam kod yazmadan güzel bir site....
peki bu yazdıklarım ney

Modülleri kod yazarak güncelledim. logo renkler cb. bileşenleri css dosyalarıyla oynayarak kendime uyarladım. tüm resimleri tek tek photoshop ta oluşturdum. firmanın kataloğunu ürün resimlerinden ben oluşturdum. logo bana ait.slayttaki her hareket kod yazarak oluştu. e-katalog için ek ücret vermedi bu nedenle kataloğun üzerinde çok durmadım.Normalde 35-40 sayfalık katalog yapmayı düşünüyordum. tabii bu gibi şeyler ek ücret tabidir.

yani asp ile site yapan nasıl emek harcıyorsa biz de cms sistemlerde benzer şekilde emeği harcıyoruz.
hocam göründüğü kadarıyla css kodlarıyla oynamışsın. atla deve değil ki bu :)
web sitenin programlamasını yapan kişiyle cms kullanan birini nasıl bir tutarsın, siteye emek vermiş olabilirsin ama kıyaslanacak şeyler değil. bilgisayar öğretmenleri olarak biz böyle konuşursak bu işten anlamayan adamlara lafımız olmamalı....

tüm resimler adamların kataloglarından tarayıcıyla alınmıştır. tarayıcıdan alıp photoshop ve corel drawda düzenlenmiştir. sitede görünen tüm mobilyalar adamların mağazasında vardır
eğer internetten mobilya resimi alıp yapılmak istenseydi inanın bana site yaptırmazdı. bu şekilde bir huyum olsa zaten piyasadan iş alamam
rujda ya önerimse
cms sistemler (joomla word press) yönetim paneli ve site iskeleti hazır gelir siz eklentiler ve grafikleri tasarlarsınız/editlersiniz. Bunun için css dili ile kodlama alt yapınız yeterlidir.

yönetim paneli ile site ön yüzünü sıfırdan kodlayana lafım yok onların karşısında saygıyla eğilirim.
hazır asp paket ile hazır script alanlara göre biz daha çok yoruluyoruz.
bilgisayar öğretmenlerine tabiiki saygım sonsuz amacım onlara söz söylemek değil. ama günlerce emek veriyorsun sonra sana hazır site kullanıyorsun diyorlar. böyle denince bizim de moralimiz bozuluyor tabii.

Adam ister hazır yapar ister kod yazar size ne oluyor? Bana göre yapılmışı varken ve seni tatmin ediyorken, kodlamak zaman kaybı

Slayt geçişi olmamış gibi hocam

Merhaba Koray hocam eline sağlık;
Millet Joomlayı hazır site diye biliyorya ondanadır :)

0 Joomlayı bu hale getirmenin emek olduğundan haberleri yoksa sanırım.

Gözüme çarpan eksiklikler:
1 - İletşim bölümünde ki adres sanki biraz sıkışmış. Güney Mah. 15. sok no:20 Yeşil Kart Bürosu Yanı (Noter Karşısı)Siverek/Şanlıurfa. Hatta orada ki bir png dosyasının yarısı görünüyor.

2 - Bu eksik değil İletişim bölümünde ki - From address: - uygulaması widget mi ? değil diye biliyorum. Hangi özellik ile yaptın.

3 - Slaytta ki yazı puntosu her slaytta farklı sanki. Özellikle 1. resimde küçük gibi geldi.

4 - Şahsen sol menü üst menüdeki bazı menüleri içeriyor. Tüm ürünler yazılabilirdi.

5 - Ana sayfada "YÖNETİCİ GURUPLARI;" noktalı virgül ? olmayabilir.

6- E Katalog http://www.finalofis.com/urunler/final- ... i-katalogu biraz daha büyütülebilir mi ?

Elinize sağlık güzel bir çalışma...

Bu paraya anca hazır site yapılır hazır siteler daha çok düzenleme üzerine kuruludur gerektiğinde hazır, gerektiğinde kendin kodlamalısın.

asp-php' Alıntı:
Merhaba Koray hocam eline sağlık;
Millet Joomlayı hazır site diye biliyorya ondanadır :)

0 Joomlayı bu hale getirmenin emek olduğundan haberleri yoksa sanırım.

Gözüme çarpan eksiklikler:
1 - İletşim bölümünde ki adres sanki biraz sıkışmış. Güney Mah. 15. sok no:20 Yeşil Kart Bürosu Yanı (Noter Karşısı)Siverek/Şanlıurfa. Hatta orada ki bir png dosyasının yarısı görünüyor.

2 - Bu eksik değil İletişim bölümünde ki - From address: - uygulaması widget mi ? değil diye biliyorum. Hangi özellik ile yaptın.

3 - Slaytta ki yazı puntosu her slaytta farklı sanki. Özellikle 1. resimde küçük gibi geldi.

4 - Şahsen sol menü üst menüdeki bazı menüleri içeriyor. Tüm ürünler yazılabilirdi.

5 - Ana sayfada "YÖNETİCİ GURUPLARI;" noktalı virgül ? olmayabilir.

6- E Katalog http://www.finalofis.com/urunler/final- ... i-katalogu biraz daha büyütülebilir mi ?

Elinize sağlık güzel bir çalışma...
merhabalar öncelikle katalog için yazdığını söyleyeyim katalog zaten tam ekran orada simgesi var tıklayınca tam ekran oluyor yani büyüklüğü standarttır kişi istediği şekilde bakar. Kısaca katalog bileşeni orjinal flipping bookk tur. ve tam ekran özelliği mevcuttur.
Ürünleri yan menüde öylesine yazdım oradaki boşluğu doldurması için en çok tercih edilen ürün guruplarından seçmeler koydum. tamamını yazsaydım site boş yere uzardı. siteyi uzatmak düşüneceğim en son şeydir. Prof. siteler küçük ve etkili olanlardır.
Slayttaki puntolar ve ; konuusunda haklısın benden kaynaklı özellikle ; hiç gözüme çarpmamıştı
harita bölümündeki icon için yootheme den yardım istedim. orada hiçbir kod olmamasına rağmen yarım icon görünüyor onlar da araştırıyor sebebini. sanırım temanın css kodlarıyla oynarken birşeyleri karıştırdık. harita widigetkit map ile yapıldı. değişik bi iletişim sayfası yaptım firmanın yeri ara sokakta bu nedenle adresi değil de haritayı öne çıkardık.

BBNET
Geri