Ocak 2013 maaşları ve ezik öğretmenler :(

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mutluaya
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
Tabi direkt olarak öğretmene yüklenilmiş yorumlarda bu nasıl iştir anlamıyorum

Eş ve çocuk yardımı dahil olanı hesaplıyorlar. Derecelerde düşük. Rakamı şişirmek için her şey yapılmış yani.

açıklamalardaki maaş da kocaman bir YALANNNNN utanın diyorum terbiyesizlik bu yapılan bir zam yok bide bunu abartmayın ben
7/2 siyim aldığım maaş 1750 eş yok çocuk yok olsa bile 250 fark ile çalışmayan eşime ve cocuğuma sağlıklı yaşanılabilir bir yaşammı verebileceğim AYIPPPP..
kızgınım ama bir yandan da her seferinde dile getiriyorum bunu biz hak ediyoruz sesimiz çıkmazsa burada kendi aramızda klavye kahramanlıkları sergilkersek olacağı bu ..ben bakan olsam daha az verirdim böle koyun gibi memur olduktan sonra...

dünyada gelişen ülkeler arasında 3. sıradaymışız habertürk haberde öyle diyor. ülke olarak gelişmişiz ama vatandaş olarak hep geriye gidiyoruz

Yuh ya. İşte muhalefet burada devreye girecek arkadaş. Diyecek ki maaşlar şu kadar yazılıyor her yerde ama işte gerçek rakamlar bunlar kimseyi kandırmayın diye bas bas bağıracak. Ama muhalefet yok işte.
7/1 ne 2009 tl den 2080 e çıkacak demiş. 5/3 üm 1800 aldım ben arkadaş. Zamla da olsun 1880. Ama sokağa çık kime sorsan en az 2100 lira alıyorumdur.

ertann83' Alıntı:
dünyada gelişen ülkeler arasında 3. sıradaymışız habertürk haberde öyle diyor. ülke olarak gelişmişiz ama vatandaş olarak hep geriye gidiyoruz
Tabi gelişiriz, bize az diğer herşeye çok zam.

ben az önce baktım
4/1iyim
evli - çocuk yok. Net maaş 1976 YTL

okulun kbs şifresi ile baktım.

geçenlerde bir haber sitesinde memura mujde diye bir haber okudum. memura enflasyon farkı da verilecekmiş habere baktım ki 2 tl lik bir fark..

ya bunlar malzeme bulmuşlar bizden dalga geçiyorlar herhalde. :x

Öğretmenleri bu hale getiren kim acaba ?

Öğretmeni ikinci sınıf gören zihniyete tepkimizi koymadıkça böyle olur.En fazla üyesi olan sendika bile bile hükümetle kankalık yaparsa böyle olur.

Hiç sendikayla hükümet kol kola olur mu Allah aşkına? Sonrası tabiki hizmetli maaşıda verilir.Azarlanırda öğretmenler?

Başbakan her platformada 3 çocuğu savunuyorda niye hala çocuk aylığı 24 lira çocuğun gündelik gideri 80 kuruşa denk geliyor.Bu yaman çelişkiye niye aile bakanı karşı çıkmyor? Üstelik bu iki çocukla sınırlı tutuluyor.Hangi mantık ve izanla bu yapılıyor.Lafla peynir gemisi mi yürümez arkadaş.Eğer Türkiyenin geleceğini düşünüyrsa aile yardımı insanca yaşamaya uygun olmalı.Tavukların bir aylık yemi bile 50 lirayı bulurken.Çocuk yardımı 24 eş yardımı 115 lira yuf olsun .
Üstelik maaşlar medyaya yansımasında niye 7/1 evli 2 çocuğu olan öğretmen maaşı veriliyor(Millet bunu bilmediğinden bizim o kadar aldığımızı sanıyor).Bu iki yüzlülük değil mi?
9/1 bekar öğretmen maaşı hizmetliyle niye bir, sendikalar adam olsaydı bu onursuzluğa karşı çıkar kankalık yapmazdı.

Binaya teknolojiye yapılan yatırımın % 10'u insana yapılmıyor. Şeyh edebali boşuna insanı yaşat ki devlet yaşasın demedi çağlar evvel.Şuana kadar fatih projesine aktarılan para 4 milyar$ dolayı geçmiş durumda kalitede gram artış var mı acaba?

Geçen bir arkadaşım. Malum parti maaşımı 250 tl kesse yine veririm oyumu dedi
Alın size Memurlar.net te bir yorum

aliyayla57 07 Ocak 2013 21:59
Arkadaşlar !Ben de öğretmenim. Öğretmenlerin % 80'i çift maaşlı ve durumları da çok iyi.Maaş konulu bir haber gündeme geldiğinde, ayaklarına tomruk düşmüş gibi bağırdıklarına bakmayın.Başka zamanlarda aralarında ettikleri sohbetlerin konusu ya futbol,ya tatilde gezdikleri yerler,ya da otomobiller. Evlenecekleri zaman Anadolu'daki ilçelerin hepsinde bulunan mobilya bayilerindeki mobilyaları dahi beğenmeyip taaaaaaaaaa İnegöl'den mobilya getirtiyorlar.Bu yorumlar, bu toplumun geleceğini şekillendirme misyonunu yüklenmiş bir meslek grubunun ne kadar dejenere olduğunun üzülerek gördüğümüz bir göstergesi.Öğrencilere kazandırmaları gereken asgari davranış kuralları maalesef kendi kişiliklerinde yok. Bakan bişey diyorsa ezbere söylemiyor.Hep karşıdakine atış yapalım derken, kendimizi unutmayalım, dönüp bir de kendine baksın herkes.

"Ayşen"' Alıntı:
yaw 8/3 yüm 1855 imiş ocak maaşı 1796 idi 55 tl mi zam aldık
hocam sizin ekders yokmu idi. 855 bence vergi dilimi sıfırlanınca yani kesinti olmayıncaki halidir. bence siz 1920 civarı bi rakam alırsınız

herohamster' Alıntı:
açıklamalardaki maaş da kocaman bir YALANNNNN utanın diyorum terbiyesizlik bu yapılan bir zam yok bide bunu abartmayın ben
7/2 siyim aldığım maaş 1750 eş yok çocuk yok olsa bile 250 fark ile çalışmayan eşime ve cocuğuma sağlıklı yaşanılabilir bir yaşammı verebileceğim AYIPPPP..
kızgınım ama bir yandan da her seferinde dile getiriyorum bunu biz hak ediyoruz sesimiz çıkmazsa burada kendi aramızda klavye kahramanlıkları sergilkersek olacağı bu ..ben bakan olsam daha az verirdim böle koyun gibi memur olduktan sonra...

1969 TL olmalı teknik öğretmenseniz.. değilseniz..
1865 TL olması lazım hocam..

poliszeniz 2700 tl olurdu...

benim en son 1,750 idi.. 8/2 siyim. yardım vs. yok
ek derste almadığım için vergi dilimine girmemiştim

Size dedik yurt genelinde sendikalarinizdan istifa edin yok.dun aksam kanal 24te acikladi ogretmenin motivasyonu cok maasla da artmayacakmis.deli gibi 3d calisiyorum

anadoluman' Alıntı:

Arkadaşlar !Ben de öğretmenim. Öğretmenlerin % 80'i çift maaşlı ve durumları da çok iyi.Maaş konulu bir haber gündeme geldiğinde, ayaklarına tomruk düşmüş gibi bağırdıklarına bakmayın.Başka zamanlarda aralarında ettikleri sohbetlerin konusu ya futbol,ya tatilde gezdikleri yerler,ya da otomobiller. Evlenecekleri zaman Anadolu'daki ilçelerin hepsinde bulunan mobilya bayilerindeki mobilyaları dahi beğenmeyip taaaaaaaaaa İnegöl'den mobilya getirtiyorlar.Bu yorumlar, bu toplumun geleceğini şekillendirme misyonunu yüklenmiş bir meslek grubunun ne kadar dejenere olduğunun üzülerek gördüğümüz bir göstergesi.Öğrencilere kazandırmaları gereken asgari davranış kuralları maalesef kendi kişiliklerinde yok. Bakan bişey diyorsa ezbere söylemiyor.Hep karşıdakine atış yapalım derken, kendimizi unutmayalım, dönüp bir de kendine baksın herkes.

bunu yazan bir öğretmense bildiğin karakter sıkıntısı yaşıyor.sırf birilerine yaranmak için bu kadar da yapılmaz ki...

hakand77' Alıntı:
anadoluman' Alıntı:

bunu yazan bir öğretmense bildiğin karakter sıkıntısı yaşıyor.sırf birilerine yaranmak için bu kadar da yapılmaz ki...
Bence öğretmen falan değil öğretmenlere kin kusan bi insancık. Öğretmenim diye yazmış işte... Oldu o zaman kimse çalışmayan biriyle evlenemesin. Ya da iki öğretmen evliyse 4bine yakın maaş girer evlerine bunlara ek ders de vermeyelim hatta biraz da maaşdan keselim 3500 yeter bir aileye diyelim.

rock' Alıntı:
Yuh ya. İşte muhalefet burada devreye girecek arkadaş. Diyecek ki maaşlar şu kadar yazılıyor her yerde ama işte gerçek rakamlar bunlar kimseyi kandırmayın diye bas bas bağıracak. Ama muhalefet yok işte.
7/1 ne 2009 tl den 2080 e çıkacak demiş. 5/3 üm 1800 aldım ben arkadaş. Zamla da olsun 1880. Ama sokağa çık kime sorsan en az 2100 lira alıyorumdur.

Herşey muhalefete bağlanıyor ya hayret ediyorum maaş az verilir yüksek gösterilir yine muhalefet suçlu. İşte size soru önergesi ve cevabı;

Dinçer, Milletvekili Işık'ın sorusu üzerine, sınıf öğretenin net maaşının 1.769 lira olduğunu açıkladı. Bakan Dinçer açıklamasında, sınıf öğretmenlerinin ortalama ayda 66 saat ek derse girdiklerini belirti.

İŞTE BAKANIN KONUŞMAININ İLGİLİ BÖLÜMÜ

"Sayın Işık'ın (6/223) esas numaralı soru önergesi: 632 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile 62.103 sözleşmeli öğretmen kadroya geçirilmiştir ancak askerlik, doğum, aylıksız izinde olan sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirilme işlemleri devam etmektedir. 01/10/2012 tarihi itibarıyla Bakanlığımıza bağlı resmî eğitim kurumlarında 8 sözleşmeli öğretmen görev yapmaktadır. Diğer taraftan, sözleşmeli ve kadrolu öğretmenler arasında sosyal haklar yönünden herhangi bir fark bulunmamaktadır. Ayrıca, 19/11/2012 tarihi itibarıyla derecesi 9/1 olan kadrolu bir sınıf öğretmeninin net maaşı 1.769,19 TL'dir. Sözleşmeli öğretmenin net maaşı ise 1.661,16 TL'dir. Bu öğretmenler maaşlarına ilave olarak aylık ortalama 66 saat ek ders ücreti karşılığı olarak 557,89 TL almaktadırlar. Bu çerçevede, kadrolu bir sınıf öğretmeni toplamda 2.327 TL, sözleşmeli öğretmen ise 2.219 TL ücret almaktadır."

m_esen' Alıntı:
"Ayşen"' Alıntı:
yaw 8/3 yüm 1855 imiş ocak maaşı 1796 idi 55 tl mi zam aldık
hocam sizin ekders yokmu idi. 855 bence vergi dilimi sıfırlanınca yani kesinti olmayıncaki halidir. bence siz 1920 civarı bi rakam alırsınız

ek dersim yoktu vergi dilimine aralık ayında girdim kasımda 1796 aralıkta 1755 şimdi ocakta 1855 aldım ocakta artık vergi diliminden çıktım heralde 1855 olmuş işte yüzde 3 zam öyle oluyo hesapladım çok komik gerçekten 55 tl zam

Hükümetin yaptığına zam değil, iyileştirme denir. Şimdiye kadar enflasyon oranından yüksek bir zam almadık ki. Her altı ayda bir memurlara müjde, enflasyon farkı verilecek haberlerini okuyoruz. Millette bunu bir şey sanıp, bize yükleniyor.Aldığımız iyileştirme parasıda extra vergilere, enflasyona gidiyor. Hatta yetmiyor bile. Birde vergi dilimi limiti sağolsunlar çok az yükseltiyorlar. Bu nedenle kısa sürede %20 lik vergi dilimine giriyoruz. Oradan da götürüyorlar. Geriye milletin ağzında öğretmen çok alıyor lafı kalıyor.

İnternet haberlerindeki yorumlara bakıyorum. Herkes elbirliği etmişcesine sadece öğretmenlerin maaşlarını çok buluyor. Hükümet sonunda öğretmenleri halkın gözünde küçültmeyi başardı. Sağolsun. :verymad:

Benim derdim maaşımın çok veya az olması değil. Elime geçmeyen bir paranın geçiyor gibi lanse edilip, nankörlükle suçlanmamız.Okumayan ve bir yerde çalışan birinin bile, "ben öğretmenlerden daha çok çalışıyorum, benim maaşım bu kadar, nankörlük etmeyin" diyebilmesine zemin hazırlanması. Başbakan ve bakanımız sayesinde herkes olayı haftalık çalışma saati olarak görüyor. Her işin kendine özgü stresi ve zorluğu olduğunu farketmiyor.

Milleti ezerek krizi teğet geçiyor beyefendiler. Bu yolu dışarıdan istediğin adamı tut getir bilir zaten.

BBNET
Geri