oğlum uyutmuyor ne yapayım

Kodla Büyü

m.arslan

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar eşim çalıştığı için geceleri çocuğa genelde ben bakıyorum yav velet bir akşamda uyutsa sabaha kadar beşik sallamaktan kollarım kopuyor yokmu çaresi yav :D

bende de var bir tane 9 aylık oldu bügün bir kız çoçuğu, geceleri bir defa uyanır :) ben kalkıyorum hanım erkenci.. bende de şöyle bir şey var gece uyanınca uyumak için 2 saat çabalarım :D Uyku düzenim beter .. Neyseki saaat 11 den sonra okuldayım...

Bknz: Cd Rom ile bebek uyutma :)

Video için [img=http://video.ekolay.net/video-izle/insanlar/bilgisayar-programiyla-bebek-uyutmak/555184/]tıklayınız[/img]...

Ekli dosyalar

• 55000000000055184.jpg
    55000000000055184.jpg
    11.5 KB · Görüntüleme: 916
ha bu arada Buda Kodu belki lazım olur :)

Ekli dosyalar

• 969cf44833ccf5b39bd663f45a16b6a7_1.png
    969cf44833ccf5b39bd663f45a16b6a7_1.png
    72.9 KB · Görüntüleme: 912
Aklınla bin yaşa hocam, tam bilgisayarcı çözümü, Allah yardım etsin, ben 3 senedir aynı durumdayım zombi gibi oldum yahu, rezene çayı rahatlatıyor dediler, veriyorduk sanki düzene girmiş gibiydi, sonra reiki uzmanı ve bir üniversitede çocuk öğretim görevlisi(prof amerikada eğitim aldım falan demişti-ıspatladı da prof olduğunu) çalıştığını söyleyen bir bayanla tanıştım hastanede(çocuğunu getirmişti) rezene çayının çok fazla verilmesinin zararlı olduğunu gelişimine ve hızlı reaksiyon verme becerisini köreltir falan dedi, iyisi mi uykusuz kalalım dedim. Tavsiyem böyle şeyleri tavsiye ettiklerinde dikkat edin, çünkü son çare olarak başvurabiliyoruz. Birde bayanın söylediği siz evin patronusunuz, sizin dediğiniz olmalı o çocuk ne kadar ağlarsa ağlasın sizin dediğiniz olmalı uygulamasını yaparsanız istediğiniz olur demişti.
İlk çocukta, ilk olduğu için yapmadık ama 2 numaraya aynen dediğini yaptık küçük saat 18: 00 da yatar, 21:00 da kalkar 22:00 a kadar eğlenir yer içer, ve yatar durumda bildiğin iyi programlanmış robot, programda hata oluştu çünkü sabah 06:00 da kalkmaya başladı :mrgreen:

neyse yukarıda bir uzman görüşü yazdım, yoksa tavsiye vermek mümkün değil her çocuk bir alem olduğu için ona göre bir yöntem belirlemek lazım, bir gün bir arkadaş, "orada sabah ne zaman oluyor güneş ne zaman doğuyor burada 14:00 da doğuyorda" demişti, sabaha kadar oturup(yazın) öğlene kadar yatıyorum diyordu.

Allah yar ve yardımcınız olsun, 1 yaşından sonra biraz daha düzene giriyor ama dediğim gibi 3 yaşındaki kızım için yat 12 den öncesi değil hala, bütün gün okul, çocukla oyna, bilgisayar derken saat 21:00 da bir kramp belirtileri oluyor, sonra geçiyor ama :?

Çok şükür benim çocuklar da sorun yok. Kızım büyüdü zaten. Oğlum 2,5 yaşında. Saat 22-23 gibi yatar, sabah da 09 gibi kalkar...

Bizim uyutma seromonisi şöyle..Kızım 18 Aylık..Uyku deme ne dersen de kabul eder ama uyuyup büyümesi lazım..
Neyse..
Öğlen 2 gibi uykudan kalkar ve eşim,kayınvalidem ve ben ile kesintisiz güç gerektiren hoplama zıplama vs oyunlar oynar..Saat 23.00 gibi uykusunun gelmesi lazım ama gelmiyor.
Biz de şöyle yaptık..
Odasının tüm duvarlarını değişik stickerlar ile doldurduk..Amaç çocuğu odaya çekebilmek için bir şey yapmak yoksa odaya gel dediğin andan yıkıyor uyku no no no diyor:)
O gelmeden odanın ışığını biraz kısıyoruz eğer o varken kısarsak hemen aç aç aç diyor çünkü:)
Duvardaki resim ve şekilleri 15 dakika boyunca soruyorum,biraz sakinleşiyoruz..Zaten doktorun dediğine göre çocuk sakinleşmeden uyumaz..
Daha sonra yatağına yatacak zannetmeyin:)
Salıncağına alıyorum ve tam 20 dakika hiç durmadan aynı hikayeyi anlatıyorum,yavaşyavaş sallarken.Başka hikaye istemiyor çünkü.
Yavaş yavaş meditasyona geçiyorum,kızım rahatladı,göz kapakları ağırlaştı filan diyorum..
Yarım saate uyuyor..23:45 gibi işlem tamamdır.
24.00 gibi annesi yatağına alıyor ve uykuya dalıyor.
Tam 1 saat sürüyor uyutmak.
Bu süreç içinde en ufak bir dikkatini dağıtan bir şey olsun,anında odadan çıkıyor ve yatış saati en az 02.00 oluyor..
Biz 1 saatte uyumasına alıştık ve bir ritüele bağladık..
Denemenizi tavsiye ederim.
Uyumaya zorlamak çocukta uykuya karşı direnç sağlıyor,önce rahatlat sonra uyut:)
Umarım işe yarar..

hocam benim de 1 yaşında kızım var mesajalrı okurken öyle çok güldümki hala da gülüyorum :puhaha: :puhaha: benim kızımda akşam 9 9.30 gibi uyuyor ama sık sık uyanıp emmek için. eskiden babası geceler gezdiriyordu uyutuyordu şimdi onu da istemiyor. çare bulan varsa ben de alabilirim..

bendede kız var 3 aylık abicim 3 ayda 3 yaş yaşlandım unutkanlık başladı bende düzensiz yaşamdan

Biz de çok çekiyorduk bu uyku konusunda, sonra bir kitap aldık. "bebek bakım sorunlarına mucize çözümler-tracy hogg". Kitapta diyor ki Öncelikle çocuğu belli bir düzene sokmak lazım. sabah kalkış, beslenmeleri, oyun zamanı, banyo zamanı. Hepsi hergün aynı zamanlarda yapılmalı. bunun belli periyotları var. İlk başlarda o düzene sokacaz diye biz de perişan olduk ama sonra düzene girdi çok şükür. tavsiye ederim herkese.

m.arslan' Alıntı:
arkadaşlar eşim çalıştığı için geceleri çocuğa genelde ben bakıyorum yav velet bir akşamda uyutsa sabaha kadar beşik sallamaktan kollarım kopuyor yokmu çaresi yav :D
Öncelikle beşiği bırakmanız lazım, çocuk uyku konusunda beşiğe şartlanmış. Yarıyıl tatilinde beşiği bıraktırmayı deneyin...

siz de o uyuyunca onu uyandırın, bir iki uykusuz kalsın uyur :P

fiziksel ihtiyaçlarıyla ilgili bir problem olduğundan değilse bu uyumama problemi gündüzleri çok uyutmamaya çalışın hocam, bi de akşam oynatın, zıplatın, biraz yorulsun...

komodor64' Alıntı:
Uyumadığında arabayla biraz gezdirin 5dk da işlem tamam :)

ya bunu yazmak nasıl aklıma gelmedi, benim ki arabaya binip 2-3 dk oyanalnıyorduk sonra kontağa basmaya bile gerek kalmıyordu :++: ama üşütünce vazgeçtik

1,5 yasından beri oğlumuz kendi yatağında ve kendi odasinda uyuyor nadiren gece uyanıyor ama 5 dakika icinde geri uyuyor. Aksam saat 9-10 arasi bize saati soruyor (2 yaşında) uyku saati geldigi icin süt içeceğim uyuyacağım diyor. Odasına yatırıyoruz biberon ile ballı sütunu iciyor, sonra odada koltukta bekliyoruz 5-10 dakika arasi uykuya dalıyor. Sabah 7-8 arasi uyanıyor. (cok şükür maşallah diyorum) peki bu sürece nasil geldik daha onceleri akşamları yerde minderde tv izleyerek uydurdu gece 4 defa kalkar süt içerdi ve yatağında yatmak yerine minderinde uyur uyanınca ağlar tekrar minderine giderdi. Evi taşıyinca yeni eve minderi götürmedik yatmak icin odasını gösterdik 1.5 yaşındaki oğlumun olayı iyi anladığına emin oldum. Yatağına yatırdık tabi gece kalkınca süt istedi ağladı bende biberona su koyup verdim bir iki istedi sonra vazgeçti, süt yok ise gece kalkmaya gerek de yok diye düşündü herhalde. Şimdi gayet rahatiz, tek şikayetimiz sabah erken kalkması haftasonları yani. Babası olarak gösterdiğim dirayetin faydası oldu diye düşünüyorum şimdi sıra kendi başına uyumasında yakında bu konuda calışma yapacagım. İsin sırrının düzen kurmak olduğunu düşünüyorum tabi cocuğun da mizacı önemli. Ben her gece maşallah diyorum oğluma şükrediyorum ;)

omurilik' Alıntı:
siz de o uyuyunca onu uyandırın, bir iki uykusuz kalsın uyur :P

fiziksel ihtiyaçlarıyla ilgili bir problem olduğundan değilse bu uyumama problemi gündüzleri çok uyutmamaya çalışın hocam, bi de akşam oynatın, zıplatın, biraz yorulsun...
Uzmantv'deki doktor uyumayan çocukların asıl probleminin uykusuzluk olduğunu söylüyor, uyku uykuyu getirir diyor. Akşam saatlerine yakın olmamak kaydıyla (yoksa geç uyuyabilir, kendi tecrübem) gündüz uykusuna karışmamak lazım.

Ortalama 3 yıl bu durumu çekeceksin hocam. Ancak gece uykusu düzene girince rahatlayacaksın. Herkes bu yollardan geçti. Allah güç kuvvet versin.
Bende unutmam o günleri diyordum ama hepsi geldi geçti. Hele biraz daha büyüyüp ana sınıfı yada kreşe başlarsa tamamen düzene girecektir.

Demedi demeyin işin sırrı elektrikli süpürge yada fön makinası sesi.
İnternette bulursunuz.
Ayağınızda sallarken yarı kısık göz durumuna geçip uyumaz ama hazırda bekler.Sizi gözleri ile süzer yani yarı uyku halindeyken;

Süpürge yada fön sesini fazla açmayın Laptop ekranınada bakmasın Laptoptan dinlettirin UYUR.

benimki de suan da yanımda bana saklabanlık yapıyor daha da yatmasına 1,5 2 saat var hergün böyle
şimdide başımın etini yiyor çoraplarımı çıkar diye 20 aylık bizimkide

Yiğenlerime baktım 8 ay; küçük 6 aylıktı büyük 15 ikiz gibilerdi. Allahtan küçüğün huyu güzeldi de büyüğe vakit ayırırken sıkıntı çekmiyordum. Her gün mutlaka 1 saat daha geç uyurdu. Evde uyanık olan biri varsa kolay kolay uyumazdı. Gece 12den sabah 6 ya kadar bu nedenle uyuyor taklidi yaptığımı bilirim.

İngilizce kaynak buldum ama işte ingilizce
http://www.babycentre.co.uk/a123/how-ca ... -the-night

Google translate
Makalenin sonundan anladığım belli aylara göre strateji farklı

Bebeğimin neden düzgün uyku değil mi?
Bebeğinizin gece boyunca uyku alma zorluk yaşıyorsanız yalnız değilsiniz. Beş yaşından küçük çocukların dörtte bir Hakkında uyku sorunları var. Yatağa gitmek için reddeden veya gece uyanma hem yaygındır ve iki genellikle bir arada gider.

Bebeğiniz sürekli gece uyanma durumunda, bunu kendi uyku düzeni rahatsız olduğunu size haber olmayacak. Her zaman yorgun olan sert gün boyunca işlev yapar. Sık sık uyku rahatsız varsa bile depresyona daha yatkın yapabilir.

Yani, co-uyku için bağırması üzerine, birkaç farklı uyku stratejileri denemeye değer. Olanları size ve ailenize uygun hangi seçin.
Ne uyku stratejileri deneyebilirsiniz?
Aşağıdaki taktikleri o kadar genç altı haftalık olduğunda daha iyi uyku bebeğinizin yardımcı olabilir. Hatta hafta sonları, tutarlı olmaya çalışın.

Gündüz beslemeleri sosyal ve hareketli olun ve gece vakti sessiz ve sakin beslenir. Bu vücudu saati ayarlandı ve gece ve gündüz arasındaki farkı öğrenmek için bebeğinizin yardımcı olacaktır.
Bebeğiniz altı hafta ile sekiz hafta arasında onu kendi uykuya şans ver. O uykulu, ama yine de uyanık olduğunda sırtında yere koy. Eğer uyku bebeğinizin kaya veya besleme varsa o bağlı başlayabilir yerine kendini yerleşmek için kullanılabilir. Ama en iyisi ne karar vermek size kalmış.
Bir yatmadan rutin ayarlayın. Böyle bir banyo, sonra onu pijama içine bir bez değişiminde, ve bir hikaye ya da şarkı gibi, kısa ve basit tutun. Ayrıca bebeğinizin masaj deneyebilirsiniz. Bebeğinizin odasında yatmadan ritüel tamamlayın ve onu odasında olması için hoş bir yer olduğundan emin olun. Bu rutin 45 dakikadan daha uzun sürmelidir.
Ona böyle bir bebek battaniye veya doldurulmuş hayvan olarak bir güvenlik nesne ver. Bu mum kokulu olur, böylece bir süre için size yakın tutun. Eğer emziriyorsanız, sen müsli küçük bir parça üzerine bazı sütünüzü sağma deneyebilirsiniz. Bebekler kokuya güçlü bir duygusu var, ve o uyanık hayrete düşürecek zaman, kokusu onu sakinleştirir.
O dört ay veya beş ay eski ise bebeğinizin bunu ağlasın.

Onu indirdi sonra ağladığını varsa, onun yanına git. Nazikçe onu Pat ve ona her şeyi en ince söyle, ama uyku vakti. Yumuşak ama kararlı olun.

Sonra odadan ve beş dakika için iki dakika bir şey olabilir bir aradan, bekleyin, daha sonra tekrar kontrol edin. O her ziyarette arasındaki zaman uzanan, uykuya dalar kadar tekrar tekrar yapın.

Bir çalışma dışarı ağlamaya bebekler bırakarak onları (olumlu veya olumsuz) hiçbir belirgin, uzun süreli etkiye sahip olduğunu buldu. Bu giderilmesine yardımcı olabilir. Ancak çalışmada bebeklerin en az yedi aylık vardı ve geceleri uzun süre ağlamaya bebeğinizin bırakmamalıdır.
Onu sizin yatakta uyumak istiyorsanız kucaklaşmak. O uyku zamanı bilir onu teselli. Birlikte Uzan ve onu kucaklamak, onu sıkıca yatma zamanı bildirerek, uyuyormuş gibi. Ama eş-uyku güvenli hale getirmek için nasıl farkında olduğunuzdan emin olun. Bebeğiniz altı ay veya daha genç ise onu yatağın yanında bir yatağı uyku için, bu güvenli değil.
Eşiniz ile yorgan rolünü paylaşın, ikiniz uyku bebeğinizin geri düşmek yardımcı olabilir böylece. Bebeğiniz bir gece vakti besleme ihtiyaç duymayacak kadar eski bir kez, o eşiniz tarafından teselli öğrenebilirsiniz. O dahil hiçbir yiyecek var öğrendiğinde ihtiyaç duyan herkese durabilir.
Bebeğinizin ihtiyaçlarına kulak verin. Gün boyunca, ona bir askı onu taşıyarak güvenli hissetmenize neden olabilir. O gece uyanır varsa, neden çalışmak deneyin. Bebeğinizin bezinin tam mı? Onu gece kıyafetleri rahat mısınız? O bir soğuk var mı?

Onun yaşı kendi sıkışmış aldıktan sonra bebeğiniz hala uyanmakta ise o yerleşir kadar iyi ile ilgili bir şey olabilir. Yani gelişme onun sahne için yaklaşım adapte.

Aranızda deneyebilirsiniz uyku stratejileri hangi öğrenin:

Yenidoğan ve üç ay
üç ve altı ay
Altı ve dokuz ay
dokuz ve 12 ay

http://www.babycentre.co.uk/a123/how-ca ... -the-night # ixzz2IGt59rqg

BBNET
Geri