Notebook harddisk

Kodla Büyü

halaçoğlu

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar elimde eski bir notebook var. Formatta sonra sürekli başlangıç onarma çıkıyor ve windows açılmıyor. Harddisk arıza olabileceğini düşündüm ve hdd değiştireyim dedim. Notebook hdd çıkarttı. Üzerinde Sata yazıyor avuç içi kadar bişey. Sata 2 Sata 3 hdd ler Var notebook için. Acaba bunların yuvaları farklıdır. Benim notebook uyum sağlarmi

ben farklı bir girişle karşılaşmadım ama hp nin birinde küçük bi aparat vardı, ilk bakışta ayırt edememiştim dikkatli bakınca fark ettim ve çıkardım.

hgx2' Alıntı:
ben farklı bir girişle karşılaşmadım ama hp nin birinde küçük bi aparat vardı, ilk bakışta ayırt edememiştim dikkatli bakınca fark ettim ve çıkardım.
Teşekkür ederim üstad. Yani Sata yerine Sata 2 veya Sata 3 takılabilir diyorsun

sata diskler geriye dönük uyumludur. sata3 de olsa sata 1e takabilirsiniz. tabii performans sata1 kadar olur yani 150Mb/s sata2 de 300 sata 3de600 dür. girişler ise aynı,
yalnız notobook disklerinde 2.5 olmasına rağmen ince ve kalın diskler var. buna dikkat edin muhtemelen eski diskiniz kalındır ama yine de bakın. yeni 1tb diskler kalın olabilir ve hdd yuvasına sığmaz diye ufak bir uyarıda bulunayım aklınızda bulunsun.

hocam ssd hdd tavsiye ederim. hem çok hızlı (anormal fark görürsün) hemde enerji tasarruflu (batarya ömrü uzuyor)

hazır denk gelmişken ssd hdd fikrini bir düşün :)

ben eski bi laptop tan harddiskin de ki bilgileri kullanmam gerekliydi harddiski söküp benim kullandığım laptopa taktım sonra format atarak ancak öyle kurtardım deflaarca yaptım sıkıntı olmadı.yeni eskilere performans sağlıyor

bi sıkıntı yaşayacağını sanmam

ademola' Alıntı:
sata diskler geriye dönük uyumludur. sata3 de olsa sata 1e takabilirsiniz. tabii performans sata1 kadar olur yani 150Mb/s sata2 de 300 sata 3de600 dür. girişler ise aynı,
yalnız notobook disklerinde 2.5 olmasına rağmen ince ve kalın diskler var. buna dikkat edin muhtemelen eski diskiniz kalındır ama yine de bakın. yeni 1tb diskler kalın olabilir ve hdd yuvasına sığmaz diye ufak bir uyarıda bulunayım aklınızda bulunsun.
Sağol üstad bunları bilmiyordum uyardigin iyi oldu

serdengecti' Alıntı:
hocam ssd hdd tavsiye ederim. hem çok hızlı (anormal fark görürsün) hemde enerji tasarruflu (batarya ömrü uzuyor)

hazır denk gelmişken ssd hdd fikrini bir düşün :)
Hocam yuvalari uyar mı acaba. Ademola hocam performans Sata 1 kadar olur demiş

hocam ssd sata1 bile olsa uçurur bilgisayarı :) cok performanslı gerçekten. windows u 15sn de acıp hemen kullanmaya başlıyorsunuz buyuk keyif :)
ssd ile hdd arasında montaj yönüyle bir fark yok, uyum sorunu olmaz

ademola' Alıntı:
hocam ssd sata1 bile olsa uçurur bilgisayarı :) cok performanslı gerçekten. windows u 15sn de acıp hemen kullanmaya başlıyorsunuz buyuk keyif :)
ssd ile hdd arasında montaj yönüyle bir fark yok, uyum sorunu olmaz
Anladım üstad Sağol bilgilendirme için

BBNET
Geri