Norm Re'sen ataması itiraz

Kodla Büyü

yusufcuk51

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
763
Aşağıdaki işaretlemiş olduğum 3. maddeyi kullanarak re'sen atamama itiraz etmek istiyorum arkadaşlar bunun için neler yapmam gerekiyor tecrübeli arkadaşlar adım adım anlatırmısınız. sonuç alma şansım yüzde kaçtır?


Bu bilgilere göre res’en ataması yapılan öğretmenler aşağıdaki durumlarda dava açtıklarında sonuç alabilecektir;

1-Eş durumu ve sağlık özrü dikkate alınmaksızın resen atananlar atama kararnamesinin tebliğ tarihinden itibaren 60 gün içinde dava açabilirler. Bu konuda örnek kararlar bulunmaktadır. Öğretmen resen atama yapılmadan önceki görev yerine eş durumundan veya sağlık özründen dolayı gelmişse hala bu özür durumları devam ediyor demektir.

2-Yönetmeliğe aykırı bir şekilde yanlış hesaplamadan dolayı norm fazlası duruma düşenler, okul müdürlerinin norm sayılarımı fazla bildirmelerinden dolayı norm güncellemesinde norm fazlası gösterilenler hatalı norm tespiti nedeniyle açacakları davalar olumlu sonuçlanabilir.

3-Norm fazlası olduğu idare tarafından öğretmene imza karşılığı tebliğ edilmeyip norm fazlası olduğu gerekçesiyle resen ataması yapılan öğretmenlerde kılavuzdaki 1. Ve 2.aşamadaki tercih hakları engellendiğinden açacakları davalar olumlu sonuçlanabilir. Norm fazlası olduğu imza karşılığında kendisine bildirilmemesine rağmen 1. veya 2. Aşamada tercihte bulunan öğretmenler norm fazlası olduklarının kendilerine tebliğ edildiği varsayılmaktadır.

Bu kapsamda dava açacak üyelerimizin davalarını sendikamız avukatı yürütecektir.

Norm fazlası olduğu için başka okula atananlardan il içi yer değiştirmelerde, idari bir tasarrufla atamaları yapıldığı için aynı okulda 3 yıl görev yapma şartı aranmaksızın il içi yer değiştirme başvurusunda bulunabilirler. Bu durum norm fazlası öğretmen olarak 1. ve 2. Aşamada kendi isteği ile başvuruda bulunmuş ve ataması yapılmış olanlar için de geçerlidir
 
ha gayret arkadaşlar valla bu Re'sen atama çok koydu bana okul idaresinin seçmeli derslerde ki haksızlıklarına karşı bu davayı kazanmak en büyük hayalim şu an için. bu arada bana. hiç bi şekilde norm fazlası olduğum tebliğ edilmedi imza karşılığı, norm fazlası olduğumu klavuz yayınlanınca öğrendim ve tercihte yapmadım.3 maddeye göre itiraz etme şartlarım tutuyor yani
 
BBNET
Geri
Üst