Norm Kadro Yönetmeliği 23.3 Maddesi Bilişim Normu

Kodla Büyü

Recep.Hoca

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Günaydın Arkadaşlar,
geçen yıl 12 saat olan bilişim dersi, imam hatiplerde ders saati azalması sebebi ile 6 saate düşmüş ve norm fazlası olmuştum.

BT Ders Mücadele grubunda öğrendiğim norma kadro yönetmeliği 23.3 yönetmeleği gereği dilekçe yazdım, ve 23.3 Bilişim Normunu aldım.

Buradan BT Ders Mücadele Ekibine, etkinliklere katılan arkadaşlara teşekkür ederim.

Norm kadro yönetmeliği :

"(3) (Ek: 17/10/2016-2016/9488 K.) Sınıfları bilişim teknolojisi araçları ile donatılmış olan eğitim kurumlarından bilişim teknolojisi alanı norm kadrosu bulunmayanların bilişim teknolojisi alanı norm kadroları, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün teklifi ve İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün uygun görüşü üzerine Bakan onayı ile belirlenir."

WhatsApp Image 2025-12-25 at 09.09.43 (1).webp
WhatsApp Image 2025-12-25 at 09.09.43.webp

tebrik ederim öğretmenim.Bende aynı durumdayım ve benim gibi olan birçok arkadaş da var bu dilekçeyi bizde kullanabilir miyiz?

Hocam farkındalık için iyi olmuş. Norm güncelleme dönemlerinde mutlaka idareye hatırlatın.

Günaydın Arkadaşlar,
geçen yıl 12 saat olan bilişim dersi, imam hatiplerde ders saati azalması sebebi ile 6 saate düşmüş ve norm fazlası olmuştum.

BT Ders Mücadele grubunda öğrendiğim norma kadro yönetmeliği 23.3 yönetmeleği gereği dilekçe yazdım, ve 23.3 Bilişim Normunu aldım.

Buradan BT Ders Mücadele Ekibine, etkinliklere katılan arkadaşlara teşekkür ederim.

Norm kadro yönetmeliği :

"(3) (Ek: 17/10/2016-2016/9488 K.) Sınıfları bilişim teknolojisi araçları ile donatılmış olan eğitim kurumlarından bilişim teknolojisi alanı norm kadrosu bulunmayanların bilişim teknolojisi alanı norm kadroları, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün teklifi ve İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün uygun görüşü üzerine Bakan onayı ile belirlenir."

Ekli dosyayı görüntüle 81043Ekli dosyayı görüntüle 81044
hocam bu ekranın tam görüntüsünü atar mısınız, norm toplam 2 mi, buradan anlaşılmıyor, bu arada hayırlı olsun.

çünkü eski okulumda da benim normum 23/3 idi, dersten de norm açılmıştı, tayinlerde problem olmasın.

Teşekkürler hocam. Keşke daha önce haberimiz olsaydı. Dilekçe ile talep oluşturmak aklıma gelmedi. Ben de bugün itiraz dilekçeme ekleyeyim. 18 saat dersle bölge normuna takıldım bir de nasıl oluyorsa.

Bende 12 saatle norm fazlası oldum. Okulumuzda kurulmuş bt labı var aynı şekilde. Şu an böyle bir dilekçe vermemin mantığı var mı? Yoksa norm fazlası atama döneminimi beklemeliyim? Bölge normuna takilmisim. 6 okul var 6 öğretmen var. 3 ümüz fazlayiz bölgeye

Bende 12 saatle norm fazlası oldum. Okulumuzda kurulmuş bt labı var aynı şekilde. Şu an böyle bir dilekçe vermemin mantığı var mı? Yoksa norm fazlası atama döneminimi beklemeliyim? Bölge normuna takilmisim. 6 okul var 6 öğretmen var. 3 ümüz fazlayiz bölgeye
Hocam bu işlem eğer manuel yapılabiliyorsa şimdiden verin derim. Ama manuel yapılamazsa dönemi beklemeniz gerekecek.

Hocam bu işlem eğer manuel yapılabiliyorsa şimdiden verin derim. Ama manuel yapılamazsa dönemi beklemeniz gerekecek.
Benim dilekçeyi yaklaşık 3 ay önce vermiştim, Yeğitek in teklifi ile bakanlık normu veriyor hocam

tebrik ederim öğretmenim.Bende aynı durumdayım ve benim gibi olan birçok arkadaş da var bu dilekçeyi bizde kullanabilir miyiz?
Tabi ki hocam
hocam bu ekranın tam görüntüsünü atar mısınız, norm toplam 2 mi, buradan anlaşılmıyor, bu arada hayırlı olsun.

çünkü eski okulumda da benim normum 23/3 idi, dersten de norm açılmıştı, tayinlerde problem olmasın.
Ders saatinde dolayı norm oluşur ise , 23-3 Bilişim nomunu kaldırıyorlar
Şimdiden verin hocam, işler yavaş ilerliyor.

Böyle bir şey var madem hiç başvuru yapmadan aynı durumdaki bütün okullara norm tanımlansa daha iyi değil mi!!

Günaydın Arkadaşlar,

Norm kadro yönetmeliği :

Ekli dosyayı görüntüle 81043Ekli dosyayı görüntüle 81044
İyiki varsınız Recep öğretmenim. Mücadeleye güç verdiniz. Destek oldunuz. Şükür ki karşılığını da aldınız. Darısı #HerSınıfaBilişimDersi'ne...

23.3 liselerde mi oluyor, yoksa ortaokullarda dahil mi?
Bir öğretmenin dersi azalınca ve norm fazlası olursa, okulunda BT sınıfı varsa bu yönetmeliğe göre norm mu veriliyor?

Değerli arkadaşlar Norm Kadro Yönetmeliği'nin ( https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=20146459&MevzuatTur=21&MevzuatTertip=5 ) 23. maddesi: Norm kadroları Bakanlıkça belirlenecek eğitim kurumları başlığı altında toplanır. Bu maddenin 3. fıkrası şöyledir:
(3) (Ek: 17/10/2016-2016/9488 K.) Sınıfları bilişim teknolojisi araçları ile donatılmış olan eğitim kurumlarından bilişim teknolojisi alanı norm kadrosu bulunmayanların bilişim teknolojisi alanı norm kadroları, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün teklifi ve İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün uygun görüşü üzerine Bakan onayı ile belirlenir.
Madde 2016'dan bu yana yönetmelikte var. Ancak çok az uygulanıyordu. Pandemiden sonrada neredeyse hiç uygulanmadı. Bu sene başında Ağustos ayında derslerimizin her sınıf seviyesinde olması için organize bir şekilde mücadele yürütmek için bir WhatsApp grubu kurduk. Çeşitli toplantılar yaptık. Attığımız ilk adım norm kadro yönetmeliğinin bu maddesi ile ilgiliydi. Tüm sendikalara verilmek üzere ortak bir yazı hazırladık. Sendikalarımıza yazıyı ulaştırdık. Ancak tam o sıralarda YOS görevindeki sorunlar patlak verdi ve bizim yazımız biraz geri plana itilerek sendikalar tarafından üzerinde durulmadı. Bizlerde norm fazlası olan öğretmenlerimizin okullara dilekçe vermesi yönünde bir adım attık. Ayrıca eş zamanlı olarak Ankara'daki bir öğretmenimiz YEĞİTEK Genel Müdürü Mustafa Canlı beyle bu konuda görüştü ve ilgili yönetmelik maddesini kendisine hatırlattı, uygulanmasını istedi. Mustafa bey konunun üzerinde duracağını bizlere iletti. Eylül ve Ekim ayında okullara verilen dilekçelere müspet sonuçlar almaya başladık. Norm kadrosu bulunmayan okullarımızda özelliklede son dönemde Yenilikçi Sınıf veya Bilgisayar Laboratuvarı kurulmuşsa bu maddeye istinaden norm kadro verilmeye başlandı.

Yönetmeliğin ilgili maddesi okul türü belirtmiyor. Bu maddeye göre aslında ilkokul hatta anaokuluna dahi kadro tanımlanabilir. "Sınıfları bilişim teknolojileri araçlarıyla donatılmış..." ifadesine akıllı tahta ve fatih altyapısı da girebilir örneğin. Bu sebeple her okul türündeki norm fazlası öğretmenlerimizin bu maddeye istinaden dilekçe vermesinde bence bir sakınca yok. Zaten uygun görülen okullara verilecektir. Ayrıca bence samimi olduğunuz okul müdürleri aracılığıyla bu dilekçeler verilirse öğretmenin değil okulun ihtiyacı olduğunun görülmesi açısından daha olumlu olacağını düşünüyorum.

Dersimizle ilgili verdiğimiz mücadeleye dair WhatsApp grubuna katılmak isterseniz https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScbcbym8Xth5zZI-ou2RBi8DV99CRLMu-wDnRv5JmUEJLiE0Q/viewform formunu doldurusanız size bağlantı adresi ulaştırılacaktır. Formdaki bilgileri sadece benim görme yetkim var. Bilgilere dair endişesi olanlar özelden ulaşabilirler.

Arkadaş Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmeni, dilekçe vermiş ve sonrasında Bilişim Teknolojileri için norm açılmış. Kendisine yine yaramamış olmuyor mu ben mi yanlış anlıyorum?

Arkadaş Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmeni, dilekçe vermiş ve sonrasında Bilişim Teknolojileri için norm açılmış. Kendisine yine yaramamış olmuyor mu ben mi yanlış anlıyorum?

İlgili yönetmelikte öyle yazdığı için başlıkta Bilişim olarak görünüyor olmalı.
Alan adında doğrusu verilmiştir diye düşünüyorum.

Hayır öğretmenim. Ortaokula Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmeni kadrosu tanımlanıyor. Liseye Bilişim Teknolojileri kadrosu. Norm kadro yönetmeliği 2016 yılına ait. O dönem bizim branşımızda ayrım yoktu. Hatta yönetmelikte Personel Genel Müdürlüğü, İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü diye geçiyor. Yani hangi okulsa ona göre kadro tanımlanıyor.

peki sayın hocalarım 1 normu bulunan bir okula 2. norm bu madde ile verilebilir mi?
okulda iki öğretmen var, norm tek, 34 saat ders var.

Ben de okulumda 23.3 kadrosundaydim fakat dün norm fazlası olduğum tebliğ edildi. Gerekçe olarak da okulumun Eylül ayındaki norm güncellemesinde ders saatini 0 girdigini söylediler.(Bu norm için ders saatine bakılmıyor diye biliyorum zaten okula ilk norm verildiğinde de ders saati 0mis.) Okulun norm modulunden baktigimizda 6 saat ders girildiğini görüyoruz. Bununla ilgili resmi yazıyı yazıp bakanlığa ulaştırdık ve bakanlıktaki norm bölümüne bakan kişiyle görüştük. Normunuz ders saatiniz 0 girildiği için 0a çekilmiş artık bölgede değerlendirileceksiniz seklinde söylendi. Bölgede değerlendirildigimde zaten norm oluşmuyor. Sanırım olumsuz sonuçlanacak ben de dava açmayı düşünüyorum. Bu normu geri almak bakanlığın takdirinde midir?

Ben de bu dilekçenin benzerinin aynısı norm kadro ataması itiraz etmek için yazdım bakalım bir değerlendirme gelirse sizlerle paylaşırım

arkadaşlar çok iyi bir farkındalık teşekkürler gelecek yıl ben de norm fazlası olacağım peki bu dilekçeyi ne zamandan vermem gerek

(3) (Ek: 17/10/2016-2016/9488 K.) Sınıfları bilişim teknolojisi araçları ile donatılmış olan eğitim kurumlarından bilişim teknolojisi alanı norm kadrosu bulunmayanların bilişim teknolojisi alanı norm kadroları, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün teklifi ve İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün uygun görüşü üzerine Bakan onayı ile belirlenir.

Bu maddeye göre23/3 normu verebilme şartları;
-Sınıfları bilişim araçları ile donatılmış olmalı(Akıllı tahta vb.)
-Bilişim Teknolojisi normu olmamalı
-YEĞİTEK teklif, İKGM uygun görüş, BAKAN onay.

Peki bu norm nasıl geri düşer? Maddede yazıyor: norm kadro oluşunca. Ders saati olsa bile eğer o ders saatine karşılık norm oluşmamışsa 23/3 normu düşmez.
----------------------------------
İlk ve ortaokullara bu kadro verilmesi için, norm kadro yönetmeliği güncellenmeli. "Bilişim Teknolojiler" değil "Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri" olarak. Belki de bakanlığın bu konuda bir tedbiri/yazsı/güncellemesi vardır ama henüz mevzuata girmemiştir bilmiyorum. Ancak norm modülüne mevzuata göre BT girilirse BÖTE atanamaz.
Diğer konu şimdi durumu uygun herkes bu konuda dilekçe yazacak. Ama bu normu verme konusunda her okul, ilçe, il farklı davranış sergileyebilir. Öyle bir madde. Yine de şartları tutanlar mutlaka yazsın.

Bize de geçen sene 19 bilgisayar, robot kitleri ve 3D yazıcı teslime edildi. Ben de şartları sağlıyorum sanki. TİP1 mi oluyor bu? Bilen varsa yazarsa sevinirim hocalarım.

ilksms
Geri