Norm Kadro Fazlası Tayinleri

Kodla Büyü
Demek ki il bazında yapılıyor. Diğer illerinde hızlı bir şekilde açıklayarak süreci tamamlamasını diliyoruz.

Eskiye dönüş oldu gibi görünüyor. Zamana bağlı olmaksızın norm kadro fazlası tayinleri yapılabilecek:

"Norm kadro fazlası öğretmenlerin zamana bağlı olmaksızın alanlarında ihtiyaç oluşan eğitim kurumlarına atamalarının yapılması, "aylıksız izin, askerlik, doğum" vb. sebeplerle norm kadro dışında oluşan öğretmen ihtiyaçlarının geçici görevlendirme kapsamında sırasıyla eğitim bölgesinde, ilçede, ilçe grubunda, diğer ilçelerde bulunan norm kadro fazlası öğretmenlerden karşılanması ve ilçe grubunda norm kadro fazlası öğretmen bulunan alanlarda ders ücreti karşılığında öğretmen görevlendirilmemesi sağlanacak."

"İhtiyaç ve Norm Kadro Fazlası Öğretmenler" isimli yeni resmi yazı:

NORM1.webp

NORM2.webp

Hocam hepsini okudum ama YOS görevlendirmemizin norm atamasına etkisi yok sanırım değil mi?

Arkadaşlar 7. Maddeyi anlamadığım için kafamda 2 tane soru oluştu
1- kadro ilçe milli eğitimde ama bir okula yos olarak görevlendirildik. Bu durumda sen norm fazlasısın, tercih yapmalısın diye tebliğ yapılacak mı?
2- kadro yine ilçe milli eğitimde ama bakanlık oluru ile MEBİ de görevli olarak çalışıyoruz. Yine norm fazlasısın, tercih yapmalısın diye tebliğ yapılacak mı?

Arkadaşlar 7. Maddeyi anlamadığım için kafamda 2 tane soru oluştu
1- kadro ilçe milli eğitimde ama bir okula yos olarak görevlendirildik. Bu durumda sen norm fazlasısın, tercih yapmalısın diye tebliğ yapılacak mı?
2- kadro yine ilçe milli eğitimde ama bakanlık oluru ile MEBİ de görevli olarak çalışıyoruz. Yine norm fazlasısın, tercih yapmalısın diye tebliğ yapılacak mı?

29. Madde kapsamında olanlar istisnaymış:

Boş kadro tahsisi ve kullanımı

MADDE 29-
(1) Bakanlığa tahsis edilmiş bulunan serbest öğretmen kadro sayısının, bu Yönetmelik hükümleri uyarınca ülke genelinde belirlenen yönetici ve öğretmen norm kadro sayısından fazla olması hâlinde, fazla durumdaki boş kadrolar il millî eğitim müdürlüklerine aktarılır. Bu kadrolar;

a) 23 üncü maddenin birinci fıkrasında belirtilen eğitim kurumlarının kadro ihtiyacının karşılanmasında,

b) 26 ncı madde uyarınca norm kadro sayısının değişmesi halinde ihtiyaç duyulacak kadroların karşılanmasında,

c) Muvazzaf askerlik hizmetini yerine getirmek üzere ayrılanlar hariç olmak üzere, çeşitli kanun, kanun hükmünde kararname ve yönetmelikler gereği bir yıl ve daha fazla aylıksız izne ayrılma isteğinde bulunan yönetici ve öğretmenlere aylıksız izin verilmeden önce atanmalarında,

ç) 5/6/2003 tarihli ve 2003/5753 sayılı Bakanlar Kurulu Kararına göre yurtdışında görevlendirilecek öğretmenlerin görevlendirilmeden önce atanmalarında,

d) Kadroları doğrudan merkez teşkilatına bağlı eğitim kurumlarında bulunan yönetici ve öğretmenler ile yöneticilik görevi verilenler hariç olmak üzere, çeşitli kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde yer alan hükümlere göre diğer kamu kurum ve kuruluşlarında geçici olarak altı aydan fazla görevlendirilen öğretmenlerin görevlendirmeden önce atanmalarında,(1)

e) Kadroları doğrudan merkez teşkilatına bağlı eğitim kurumlarında bulunan yönetici ve öğretmenler ile yöneticilik görevi verilenler hariç olmak üzere, Bakanlığın merkez ve taşra teşkilatında altı aydan fazla süreli görevlendirilen öğretmenlerin, görevlendirilmelerinden önce atanmalarında,(1)

f) Her ilin öğretmen norm kadro sayısının %5’ini geçmemek üzere, öğretmenlerin kanuni izin, geçici görev, disiplin cezası uygulaması veya görevden uzaklaştırma nedenleriyle görevlerinden geçici olarak ayrılmaları durumunda oluşacak öğretmen ihtiyacının karşılanmasında ve şehit eşi öğretmenler ile ilgili mevzuatı uyarınca zorunlu yer değiştirmeye tabi tutulan kamu personelinin öğretmen eşlerinin atanmalarında,

kullanılmak üzere Bakan onayı ile il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerine aktarılır.

(2) Yukarıda belirtilen durumların ortadan kalkması üzerine boşalan kadrolar ile eğitim kurumlarının norm kadro sayılarının bu Yönetmelikte yer alan norm kadro kriterlerine bağlı olarak değişmesi sonucunda ortaya çıkacak boş kadrolar, il millî eğitim müdürlüklerine aktarılır.

26 aralıkta sisteme işlenecek diyor hocam başvurular ne zaman yapılacak tam yazmıyor değil mi yazının kalanında mı takvim var acaba

6. maddede şöyle bir ifade yok;
Uzman(tabiki uzman diye belirtmek zorunda değiller ama sözleşmeli diye belirtmişler, öğretmenler arası kast sistemi garabeti olduğu için öyle yazdım. sözleşmeli olmayan öğretmen diyeyim) öğretmen, kurumunda branşında tek öğretmen vs gibi bir ifade yok.
Ben 2 yıldır bu kurumdayım ve zümrem yok.
b maddesinde kadronun azalıp fazlalık oluşması diye belirtiyor. Evet kadro 0a düşüyor ama birden fazla gibi bir anlam var.
Yoksa yanlış anladım tüm norm kadro fazlaları mı kastediliyor?

Sizce? @isikayhan

6. maddede şöyle bir ifade yok;
Uzman(tabiki uzman diye belirtmek zorunda değiller ama sözleşmeli diye belirtmişler, öğretmenler arası kast sistemi garabeti olduğu için öyle yazdım. sözleşmeli olmayan öğretmen diyeyim) öğretmen, kurumunda branşında tek öğretmen vs gibi bir ifade yok.
Ben 2 yıldır bu kurumdayım ve zümrem yok.
b maddesinde kadronun azalıp fazlalık oluşması diye belirtiyor. Evet kadro 0a düşüyor ama birden fazla gibi bir anlam var.
Yoksa yanlış anladım tüm norm kadro fazlaları mı kastediliyor?

Sizce? @isikayhan

Maalesef tümünden bahsediyor.
Çok ağdalı bir dil kullandıkları için anlamak için bazen tekrar tekrar okumak gerekebiliyor.

tüm öğretmenler diyip sırasıyla hizmet puanı düşük olandan başlayacak şekilde vs diyebilecekken karıştırmışlar.

ilksms
Geri