bilbil' Alıntı:hocam ben12+(4 saat)) 5 lerde seçmeli giriyorum ve norm ders saatim 12 old. için norm fazlası görünüyorum bu seçmeliler eklenmesi gerekmiyor mu?
solomonte' Alıntı:Normalde minimum 6 saattir 1 norm belirlenebilmesi için ama eğitim bölgesi işleri değiştirmektedir.
İlgili yönetmelik maddesi:
Genel Bilgi ve Meslek Dersleri Öğretmeni Norm Kadrosu
Madde 11- (Değişik : 5.11.2003-2003/6445 B.K.K.) Örgün ve yaygın eğitim okul ve kurumlarında, genel bilgi ve meslek derslerinden haftalık toplam ders yükü;
a)6-3I saate kadar 1,
b)31-42 saate kadar 2,
c)42'den fazla olması halinde her 21 saat için 1,
öğretmen norm kadrosu verilir. Bu şekildeki hesaplama sonrasında artan ders yükünün en az 15 saat olması halinde ilave olarak 1 öğretmen norm kadrosu daha verilir.
Ancak, anadolu ve fen lisesi statüsündeki okullar ile mesleki ve teknik eğitim merkezleri, yatılı ilköğretim bölge okulları,(5) özel eğitim okul ve kurumlan hariç,(2) aynı yerleşim merkezinde bulunan okul ve kurumlann branşlar itibariyle öğretmen norm kadrosunun belirlenmesinde; o yerleşim merkezindeki (birden fazla eğitim bölgesi oluşturulmüşsa her bir eğitim bölgesindeki) okul ve kurumların aynı branşlardaki haftalık ders yükü toplamı dikkate alınır. Belirlenen kadroların okul ve kurumlar itibariyle dağıtımı, toplama dahil edilen her bir okul veya kuruma o branştaki ders yükü en fazla olandan başlanılarak her 21 saate bir kadro olacak şekilde yapılır. Bu şekilde yapılacak dağıtımda artan norm kadro, bakiye ders yükü en fazla olan okul veya kuruma verilir. Eğitim bölgeleri oluşturulmamışsa, birden fazla merkez ilçesi bulunan illerdeki her bir ilçe ayrı yerleşim merkezi olarak değerlendirilir.
u_kukulkan' Alıntı:hocam tatvanda 12 saat yeterli demişlerdi norm için. neye göre belirleniyor sizin ders saatini görünce kafam karıştı. çünkü çok daha az ders saati olupta norm fazlası olmayanları duydum
bilbil' Alıntı:solomonte' Alıntı:Normalde minimum 6 saattir 1 norm belirlenebilmesi için ama eğitim bölgesi işleri değiştirmektedir.
İlgili yönetmelik maddesi:
Genel Bilgi ve Meslek Dersleri Öğretmeni Norm Kadrosu
Madde 11- (Değişik : 5.11.2003-2003/6445 B.K.K.) Örgün ve yaygın eğitim okul ve kurumlarında, genel bilgi ve meslek derslerinden haftalık toplam ders yükü;
a)6-3I saate kadar 1,
b)31-42 saate kadar 2,
c)42'den fazla olması halinde her 21 saat için 1,
öğretmen norm kadrosu verilir. Bu şekildeki hesaplama sonrasında artan ders yükünün en az 15 saat olması halinde ilave olarak 1 öğretmen norm kadrosu daha verilir.
Ancak, anadolu ve fen lisesi statüsündeki okullar ile mesleki ve teknik eğitim merkezleri, yatılı ilköğretim bölge okulları,(5) özel eğitim okul ve kurumlan hariç,(2) aynı yerleşim merkezinde bulunan okul ve kurumlann branşlar itibariyle öğretmen norm kadrosunun belirlenmesinde; o yerleşim merkezindeki (birden fazla eğitim bölgesi oluşturulmüşsa her bir eğitim bölgesindeki) okul ve kurumların aynı branşlardaki haftalık ders yükü toplamı dikkate alınır. Belirlenen kadroların okul ve kurumlar itibariyle dağıtımı, toplama dahil edilen her bir okul veya kuruma o branştaki ders yükü en fazla olandan başlanılarak her 21 saate bir kadro olacak şekilde yapılır. Bu şekilde yapılacak dağıtımda artan norm kadro, bakiye ders yükü en fazla olan okul veya kuruma verilir. Eğitim bölgeleri oluşturulmamışsa, birden fazla merkez ilçesi bulunan illerdeki her bir ilçe ayrı yerleşim merkezi olarak değerlendirilir.
ne eğitim bölgesiymiş anlayamadım.. birçok okulda eminim benden daha az ders saati olan bu duruma düşmedi bu bölgede :-1:
spring' Alıntı:aynı zamanda BTR öğretmeniyiz daha ne istiyorlar anlamadım ben...
g) (Değişik bent : 17/1/2011-2011/1331 B.K.K.) Aşağıda belirtilenlerden;
1) Ulusal projeler ile uluslararası çok taraflı ya da ikili olarak yapılan anlaşmalara veya protokollere göre proje uygulaması yapılan okul veya kurumlarda projenin uygulama süresiyle sınırlı olmak üzere ilgili alanın ders yüküne, sınıf, şube ve öğrenci sayısına ve il veya ilçenin nüfusuna bakılmaksızın bu projelerde görev alacak öğretmenlerin,
2) Okul veya kurumlarda açılan bilgi teknolojisi sınıflarında görev alacak öğretmenlerin,
3) Taşımalı eğitim kapsamında öğretmenlerin okul ve kurumlara taşınması halinde bu eğitim kurumlarında görev alacak öğretmenlerin,
4) Yaygın eğitim enstitüsü, hizmet içi eğitim enstitüsü, mesleki ve teknik açık öğretim okulu, açık lise ve açık ilköğretim okulu, 1 inci, 2 nci ve 6 ncı akşam sanat okulları, halk eğitim merkezleri, kız teknik öğretim olgunlaşma enstitüleri, bilim sanat merkezleri ile benzeri kurumların eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfından bu Yönetmelikte düzenlenmeyen yönetici ve öğretmenlerin,
norm kadroları Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığının uygun görüşleri de alınarak Bakanlıkça belirlenir. Bu kurumların norm kadro sayılarının değişikliğinde de aynı yöntem izlenir ve branş değişikliğine bağlı düzenleme Bakanlıkça yapılır.
bilbil' Alıntı:spring' Alıntı:aynı zamanda BTR öğretmeniyiz daha ne istiyorlar anlamadım ben...
hocam her türlü amelelik yapmamız lazım.. herkesin okulda gözüne batıyoruz anlamadım.. rehber öğretmenleri bizim duruma düşmüyor..
c1han' Alıntı:Değişen norm kadro yönetmeliğinde BT Rehber öğretmenlerinin normlarının bakanlıkça belirleneceği yazıyor:
http://mevzuat.meb.gov.tr/html/83.html
1) Ulusal projeler ile uluslararası çok taraflı ya da ikili olarak yapılan anlaşmalara veya protokollere göre proje uygulaması yapılan okul veya kurumlarda projenin uygulama süresiyle sınırlı olmak üzere ilgili alanın ders yüküne, sınıf, şube ve öğrenci sayısına ve il veya ilçenin nüfusuna bakılmaksızın bu projelerde görev alacak öğretmenlerin,
2) Okul veya kurumlarda açılan bilgi teknolojisi sınıflarında görev alacak öğretmenlerin,
3) Taşımalı eğitim kapsamında öğretmenlerin okul ve kurumlara taşınması halinde bu eğitim kurumlarında görev alacak öğretmenlerin,
4) Yaygın eğitim enstitüsü, hizmet içi eğitim enstitüsü, mesleki ve teknik açık öğretim okulu, açık lise ve açık ilköğretim okulu, 1 inci, 2 nci ve 6 ncı akşam sanat okulları, halk eğitim merkezleri, kız teknik öğretim olgunlaşma enstitüleri, bilim sanat merkezleri ile benzeri kurumların eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfından bu Yönetmelikte düzenlenmeyen yönetici ve öğretmenlerin,
norm kadroları Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığının uygun görüşleri de alınarak Bakanlıkça belirlenir. Bu kurumların norm kadro sayılarının değişikliğinde de aynı yöntem izlenir ve branş değişikliğine bağlı düzenleme Bakanlıkça yapılır.
mesutkaraca' Alıntı:Bende aynı durumdayım, sizin gibi 16 saat derse giriyorum. "kontenjan.meb.gov.tr"e baktım "bölge normu 26" , "mevcut norm 24" olmasına ve okulda tek öğretmem olmama rağmen bende norm fazlası görünüyorum... MEB'in saçma sapan işleri...
Hocam ben dilekçe yazdım duruma itiraz ettim, bence sende yaz... Bakalım ne yanıt gelecek...
meb-atama-ve-yer-degistirme-f133/boyle-norm-fazlasi-mi-olunur-t99461.html
spring' Alıntı:c1han' Alıntı:Değişen norm kadro yönetmeliğinde BT Rehber öğretmenlerinin normlarının bakanlıkça belirleneceği yazıyor:
ee buna göre ne yapabilirz?
c1han' Alıntı:spring' Alıntı:c1han' Alıntı:Değişen norm kadro yönetmeliğinde BT Rehber öğretmenlerinin normlarının bakanlıkça belirleneceği yazıyor:
ee buna göre ne yapabilirz?
Eğer "BT Rehber Öğretmeni" iseniz yani g bendinin 2. fıkrasına göre görev yapıyorsanız;
Yönetmeliğe aykırı norm belirleyenlere nazik bir dilekçe ile gereğini arz edebilirsiniz.