norm kadro belirlenmesi

Kodla Büyü

bilbil

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar bizim normumuzun 1 olması için okulda kaç saat derse girmemiz gerekiyor?

hocam çok bilgim yok bölge normu hakkında. nette aratırsan bilgi alırısnız ama dediğim gibi norm için bölgedeki toplam ders sayısına göre hesap yapılıyor...

hocam ben12+(4 saat)) 5 lerde seçmeli giriyorum ve norm ders saatim 12 old. için norm fazlası görünüyorum bu seçmeliler eklenmesi gerekmiyor mu?

bilbil' Alıntı:
hocam ben12+(4 saat)) 5 lerde seçmeli giriyorum ve norm ders saatim 12 old. için norm fazlası görünüyorum bu seçmeliler eklenmesi gerekmiyor mu?

hocam tatvanda 12 saat yeterli demişlerdi norm için. neye göre belirleniyor sizin ders saatini görünce kafam karıştı. çünkü çok daha az ders saati olupta norm fazlası olmayanları duydum

galiba müdürden hocam norm durumum 12 saate "0" görünüyor :verymad: birde seçmeliye giriyorum 5lere 4 de ordan 16 da demekki yetmiyor hocam8-5 mi istiyorlar nedir? :verymad:

solomonte' Alıntı:
Normalde minimum 6 saattir 1 norm belirlenebilmesi için ama eğitim bölgesi işleri değiştirmektedir.

İlgili yönetmelik maddesi:

Genel Bilgi ve Meslek Dersleri Öğretmeni Norm Kadrosu

Madde 11- (Değişik : 5.11.2003-2003/6445 B.K.K.) Örgün ve yaygın eğitim okul ve kurumlarında, genel bilgi ve meslek derslerinden haftalık toplam ders yükü;

a)6-3I saate kadar 1,

b)31-42 saate kadar 2,

c)42'den fazla olması halinde her 21 saat için 1,

öğretmen norm kadrosu verilir. Bu şekildeki hesaplama sonrasında artan ders yükünün en az 15 saat olması halinde ilave olarak 1 öğretmen norm kadrosu daha verilir.

Ancak, anadolu ve fen lisesi statüsündeki okullar ile mesleki ve teknik eğitim merkezleri, yatılı ilköğretim bölge okulları,(5) özel eğitim okul ve kurumlan hariç,(2) aynı yerleşim merkezinde bulunan okul ve kurumlann branşlar itibariyle öğretmen norm kadrosunun belirlenmesinde; o yerleşim merkezindeki (birden fazla eğitim bölgesi oluşturulmüşsa her bir eğitim bölgesindeki) okul ve kurumların aynı branşlardaki haftalık ders yükü toplamı dikkate alınır. Belirlenen kadroların okul ve kurumlar itibariyle dağıtımı, toplama dahil edilen her bir okul veya kuruma o branştaki ders yükü en fazla olandan başlanılarak her 21 saate bir kadro olacak şekilde yapılır. Bu şekilde yapılacak dağıtımda artan norm kadro, bakiye ders yükü en fazla olan okul veya kuruma verilir. Eğitim bölgeleri oluşturulmamışsa, birden fazla merkez ilçesi bulunan illerdeki her bir ilçe ayrı yerleşim merkezi olarak değerlendirilir.

ne eğitim bölgesiymiş anlayamadım.. birçok okulda eminim benden daha az ders saati olan bu duruma düşmedi bu bölgede :-1:

u_kukulkan' Alıntı:
hocam tatvanda 12 saat yeterli demişlerdi norm için. neye göre belirleniyor sizin ders saatini görünce kafam karıştı. çünkü çok daha az ders saati olupta norm fazlası olmayanları duydum

hocam siz kaç saat derse giriyorsunuz?

bilbil' Alıntı:
solomonte' Alıntı:
Normalde minimum 6 saattir 1 norm belirlenebilmesi için ama eğitim bölgesi işleri değiştirmektedir.

İlgili yönetmelik maddesi:

Genel Bilgi ve Meslek Dersleri Öğretmeni Norm Kadrosu

Madde 11- (Değişik : 5.11.2003-2003/6445 B.K.K.) Örgün ve yaygın eğitim okul ve kurumlarında, genel bilgi ve meslek derslerinden haftalık toplam ders yükü;

a)6-3I saate kadar 1,

b)31-42 saate kadar 2,

c)42'den fazla olması halinde her 21 saat için 1,

öğretmen norm kadrosu verilir. Bu şekildeki hesaplama sonrasında artan ders yükünün en az 15 saat olması halinde ilave olarak 1 öğretmen norm kadrosu daha verilir.

Ancak, anadolu ve fen lisesi statüsündeki okullar ile mesleki ve teknik eğitim merkezleri, yatılı ilköğretim bölge okulları,(5) özel eğitim okul ve kurumlan hariç,(2) aynı yerleşim merkezinde bulunan okul ve kurumlann branşlar itibariyle öğretmen norm kadrosunun belirlenmesinde; o yerleşim merkezindeki (birden fazla eğitim bölgesi oluşturulmüşsa her bir eğitim bölgesindeki) okul ve kurumların aynı branşlardaki haftalık ders yükü toplamı dikkate alınır. Belirlenen kadroların okul ve kurumlar itibariyle dağıtımı, toplama dahil edilen her bir okul veya kuruma o branştaki ders yükü en fazla olandan başlanılarak her 21 saate bir kadro olacak şekilde yapılır. Bu şekilde yapılacak dağıtımda artan norm kadro, bakiye ders yükü en fazla olan okul veya kuruma verilir. Eğitim bölgeleri oluşturulmamışsa, birden fazla merkez ilçesi bulunan illerdeki her bir ilçe ayrı yerleşim merkezi olarak değerlendirilir.

ne eğitim bölgesiymiş anlayamadım.. birçok okulda eminim benden daha az ders saati olan bu duruma düşmedi bu bölgede :-1:

evet aynı durum bende de var hocam 10 saatle norm fazlası gözüküyorumm :(

Hocam öncelikle sweçmeli derslerin ekim 2012 deki norm güncellemeleri sırasında okul idareniz tarafından eklenmesi gerekirdi.
Diğer sorunuza gelince: Normunuzun garanti olması için enaz 21 saat dersiniz olmalı.Diğer saatlerin normu eğitim bölgenizdeki toplam ders saatiniz ve diğer okullardaki bilişim dersi saatine bağlı.Eğitim bölgenizde hangi okullar olduğunu her dönem başı yapılan bölge zümre toplantısındaki okullar listesinde görebilirsiniz(eğer başka öğrenme şansınız yok ise)
Diyelimki Bölgenizde 8 tane okul var:
A okulu....................................22 saat
B okulu....................................20 saat
C okulu....................................15 saat
D okulu....................................12 saat
E okulu.....................................10 saat
F okulu......................................8 saat
G okulu.....................................6 saat
H okulu.....................................6 saat
Toplam.....................................99 saat
Norma esas öğretmen sayısı: 99/21=4.77 5 öğretmen(bölgeye düşen öğretmen)
her 21 saate 1 öğretmen verilir.geri kalan öğretmen normu ders saati en fazla olandan en aza doğru sırasıyla verilir.

hocam benim anlayamadığım şu aynı ilçe hatta il diyeyim ders sayısı benden az olan norm fazlası görünmüyor.. seçmemiyiz neyiz :o

hocam kontenjan.meb ten baktığımda bölge normu 10 mevcut 10 yazıyor ama ben fazlayım :D

spring' Alıntı:
aynı zamanda BTR öğretmeniyiz daha ne istiyorlar anlamadım ben...

hocam her türlü amelelik yapmamız lazım.. herkesin okulda gözüne batıyoruz anlamadım.. rehber öğretmenleri bizim duruma düşmüyor..

hocam müdür fazla fazla görsel müzik dersleri girmiş bana gelince cimri davranmış.. keşke gitsem de okul boş kalsa da değerimi anlasalar..

Değişen norm kadro yönetmeliğinde BT Rehber öğretmenlerinin normlarının bakanlıkça belirleneceği yazıyor:

http://mevzuat.meb.gov.tr/html/83.html
g) (Değişik bent : 17/1/2011-2011/1331 B.K.K.) Aşağıda belirtilenlerden;

1) Ulusal projeler ile uluslararası çok taraflı ya da ikili olarak yapılan anlaşmalara veya protokollere göre proje uygulaması yapılan okul veya kurumlarda projenin uygulama süresiyle sınırlı olmak üzere ilgili alanın ders yüküne, sınıf, şube ve öğrenci sayısına ve il veya ilçenin nüfusuna bakılmaksızın bu projelerde görev alacak öğretmenlerin,

2) Okul veya kurumlarda açılan bilgi teknolojisi sınıflarında görev alacak öğretmenlerin,

3) Taşımalı eğitim kapsamında öğretmenlerin okul ve kurumlara taşınması halinde bu eğitim kurumlarında görev alacak öğretmenlerin,

4) Yaygın eğitim enstitüsü, hizmet içi eğitim enstitüsü, mesleki ve teknik açık öğretim okulu, açık lise ve açık ilköğretim okulu, 1 inci, 2 nci ve 6 ncı akşam sanat okulları, halk eğitim merkezleri, kız teknik öğretim olgunlaşma enstitüleri, bilim sanat merkezleri ile benzeri kurumların eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfından bu Yönetmelikte düzenlenmeyen yönetici ve öğretmenlerin,

norm kadroları Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığının uygun görüşleri de alınarak Bakanlıkça belirlenir. Bu kurumların norm kadro sayılarının değişikliğinde de aynı yöntem izlenir ve branş değişikliğine bağlı düzenleme Bakanlıkça yapılır.

benimkini müdür belirlemiş hocam "0" :D boşuna bunların ağız kokusunu çekiyorum..

bilbil' Alıntı:
spring' Alıntı:
aynı zamanda BTR öğretmeniyiz daha ne istiyorlar anlamadım ben...

hocam her türlü amelelik yapmamız lazım.. herkesin okulda gözüne batıyoruz anlamadım.. rehber öğretmenleri bizim duruma düşmüyor..

aynen.. yoruldumm yaa nedir bu çektiğimiz.. 10 saat derse giriyorum 2+2 seçmelilerde var toplam 14 saat ders ve bakanlık bana hala sen norm fazlasısın diyor...????

c1han' Alıntı:
Değişen norm kadro yönetmeliğinde BT Rehber öğretmenlerinin normlarının bakanlıkça belirleneceği yazıyor:

1) Ulusal projeler ile uluslararası çok taraflı ya da ikili olarak yapılan anlaşmalara veya protokollere göre proje uygulaması yapılan okul veya kurumlarda projenin uygulama süresiyle sınırlı olmak üzere ilgili alanın ders yüküne, sınıf, şube ve öğrenci sayısına ve il veya ilçenin nüfusuna bakılmaksızın bu projelerde görev alacak öğretmenlerin,

2) Okul veya kurumlarda açılan bilgi teknolojisi sınıflarında görev alacak öğretmenlerin,

3) Taşımalı eğitim kapsamında öğretmenlerin okul ve kurumlara taşınması halinde bu eğitim kurumlarında görev alacak öğretmenlerin,

4) Yaygın eğitim enstitüsü, hizmet içi eğitim enstitüsü, mesleki ve teknik açık öğretim okulu, açık lise ve açık ilköğretim okulu, 1 inci, 2 nci ve 6 ncı akşam sanat okulları, halk eğitim merkezleri, kız teknik öğretim olgunlaşma enstitüleri, bilim sanat merkezleri ile benzeri kurumların eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfından bu Yönetmelikte düzenlenmeyen yönetici ve öğretmenlerin,

norm kadroları Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığının uygun görüşleri de alınarak Bakanlıkça belirlenir. Bu kurumların norm kadro sayılarının değişikliğinde de aynı yöntem izlenir ve branş değişikliğine bağlı düzenleme Bakanlıkça yapılır.

ee buna göre ne yapabilirz?

mesutkaraca' Alıntı:
Bende aynı durumdayım, sizin gibi 16 saat derse giriyorum. "kontenjan.meb.gov.tr"e baktım "bölge normu 26" , "mevcut norm 24" olmasına ve okulda tek öğretmem olmama rağmen bende norm fazlası görünüyorum... MEB'in saçma sapan işleri...

Hocam ben dilekçe yazdım duruma itiraz ettim, bence sende yaz... Bakalım ne yanıt gelecek...

meb-atama-ve-yer-degistirme-f133/boyle-norm-fazlasi-mi-olunur-t99461.html

hocam dilekçenizi nasıl yazdınız? müdüre mi verdiniz?? bende yazmayı düşünüyorum...

Bende norm fazlası oldum, okulda geçe seneyle bu sene arasında değişen hiç bişey yok ama benim kadro başka bir okula alındı... O okul senin, bu okul benim dolaşacak gibi görünüyorum, ne olacağız biz böyle çok merak ediyorum... :x

spring' Alıntı:
c1han' Alıntı:

Eğer "BT Rehber Öğretmeni" iseniz yani g bendinin 2. fıkrasına göre görev yapıyorsanız;
Yönetmeliğe aykırı norm belirleyenlere nazik bir dilekçe ile gereğini arz edebilirsiniz.

c1han' Alıntı:
spring' Alıntı:
c1han' Alıntı:

Eğer "BT Rehber Öğretmeni" iseniz yani g bendinin 2. fıkrasına göre görev yapıyorsanız;
Yönetmeliğe aykırı norm belirleyenlere nazik bir dilekçe ile gereğini arz edebilirsiniz.

evet BT rehber öğretmenim hocam :) evet bencede oldkça nazik bir dilekçe vermemiz lazımm okul müdürüne mi vermemiz lazım??

arkadaşlar müdüre dilekçe vermeyi düşünüyorum eylül ayında yapması gereken norm güncellemelerini yapmadığı için 14 saat olması gerekenders saatim 10 saat ve okulumun normu sıfır :( BTR yim ve fatih projesinde bir okul sizce dilekçe vermelimiyim ? İl milli eğitimle görüştüm idarenin ihmali var soruşturma acılır dediler kafam allak bullak :(( ne yapayım??

arkadaşlar bizde de farklı bir sorun 30 saate 2 norm acmışlar. okulda bir olarak girilmişti sonradan ilçe mi il mi değiştirdi bilmiyoz normu 2 ye cıkarmışlar nasıl oluyor bu norm işleri anlamadım.

BBNET
Geri