Norm Fazlası

Kodla Büyü

bil_tek&yaz

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhaba arkadaşlar,
Okulumuzda 36 saat ders ve iki kişiyiz. Bölge normundan dolayı norm fazlası olmuşum.
21+15 ikinci norm olması gerekmezmi.

Bölgedeki diğer okulların ders yükü ve hiç normu olup olmadığı önemli.
Bölge normu, saati az ama hiç normu olmayan bir okula verilmiş olabilir.

.................................................

Genel bilgi ve meslek dersleri öğretmeni norm kadrosu

MADDE 18- (1) Örgün ve yaygın eğitim kurumlarında, genel bilgi ve meslek dersleri toplam ders yükü;

a) 6-31 saate kadar 1,

b) 31-42 saate kadar 2,

c) 42’den fazla olması hâlinde her 21 saat için 1,

genel bilgi ve meslek dersleri öğretmeni norm kadrosu verilir. Bu şekildeki hesaplama sonrasında artan ders yükünün en az 15 saat olması halinde ilave olarak 1 genel bilgi ve meslek dersleri öğretmeni norm kadrosu daha verilir.

(2) (Değişik: 17/10/2016-2016/9488 K.) Yatılı bölge ortaokulları, proje okulları ve özel eğitim kurumları hariç olmak üzere, aynı yerleşim merkezinde bulunan eğitim kurumlarının genel bilgi ve meslek dersleri öğretmenleri bakımından alanlar itibarıyla öğretmen norm kadrolarının belirlenmesinde, o yerleşim merkezindeki (birden fazla eğitim bölgesi oluşturulmuşsa her bir eğitim bölgesindeki) eğitim kurumlarının aynı alanlardaki haftalık ders yükü toplamı dikkate alınır. Belirlenen norm kadroların eğitim kurumları itibarıyla dağıtımı, toplama dâhil edilen her bir eğitim kurumuna o alandaki ders yükü en fazla olandan başlanarak her 21 saate bir genel bilgi ve meslek dersleri öğretmeni norm kadrosu verilecek şekilde yapılır. Bu şekilde yapılacak dağıtımda artan norm kadro, öncelikle o alanda norm kadro verilmemiş olan eğitim kurumuna olmak üzere, 6 saatten az olmamak şartıyla artan ders yükü en fazla olan eğitim kurumuna verilir.

Bölgedeki diğer okulların ders yükü ve hiç normu olup olmadığı önemli.
Bölge normu, saati az ama hiç normu olmayan bir okula verilmiş olabilir.

.................................................

Genel bilgi ve meslek dersleri öğretmeni norm kadrosu

MADDE 18- (1) Örgün ve yaygın eğitim kurumlarında, genel bilgi ve meslek dersleri toplam ders yükü;

a) 6-31 saate kadar 1,

b) 31-42 saate kadar 2,

c) 42’den fazla olması hâlinde her 21 saat için 1,

genel bilgi ve meslek dersleri öğretmeni norm kadrosu verilir. Bu şekildeki hesaplama sonrasında artan ders yükünün en az 15 saat olması halinde ilave olarak 1 genel bilgi ve meslek dersleri öğretmeni norm kadrosu daha verilir.

(2) (Değişik: 17/10/2016-2016/9488 K.) Yatılı bölge ortaokulları, proje okulları ve özel eğitim kurumları hariç olmak üzere, aynı yerleşim merkezinde bulunan eğitim kurumlarının genel bilgi ve meslek dersleri öğretmenleri bakımından alanlar itibarıyla öğretmen norm kadrolarının belirlenmesinde, o yerleşim merkezindeki (birden fazla eğitim bölgesi oluşturulmuşsa her bir eğitim bölgesindeki) eğitim kurumlarının aynı alanlardaki haftalık ders yükü toplamı dikkate alınır. Belirlenen norm kadroların eğitim kurumları itibarıyla dağıtımı, toplama dâhil edilen her bir eğitim kurumuna o alandaki ders yükü en fazla olandan başlanarak her 21 saate bir genel bilgi ve meslek dersleri öğretmeni norm kadrosu verilecek şekilde yapılır. Bu şekilde yapılacak dağıtımda artan norm kadro, öncelikle o alanda norm kadro verilmemiş olan eğitim kurumuna olmak üzere, 6 saatten az olmamak şartıyla artan ders yükü en fazla olan eğitim kurumuna verilir.

Hocam maddenin c bendinde olduğu gibi 21+15 iki norm olmasıe gerekmez mi?

Bölgedeki okullar ve ders saatleri
A --- 16
B --- 16
C --- 28
D --- 36
E --- 16

Toplam 112 saat ders var.

A --- 16
B --- 16
C --- 28
D --- 36
E --- 16

Toplam 112 saat 5 norm.

C ve D okullarına 21 saatten 1er norm vermiş.

A:16
B:16
C:7
D:15
E:16

Elde kalan 3 normu A B E okullarına vermiş ve norm bitmiş. Maalesef 1 saatle bölge normuna takılmışsınız. Çok büyük şanssızlık.

Artık şu norm olayına çözüm bulmaları gerekiyor.

A --- 16
B --- 16
C --- 28
D --- 36
E --- 16

Bölgede olunca c bendinin olduğu 1. fıkra geçersiz kalır. Tüm hesaplama 2. fıkraya göre yapılır.
2. fıkraya göre de bir okul 2 norm alması için 42 saat ders yükü olması gerekiyor.

öncelikle o alanda norm kadro verilmemiş olan eğitim kurumuna olmak üzer
----
bölge normunda önce norm verilmemiş olan okuldan başlanmıyor mu ?

36 saat dersle norm 2 olur hocam. siz okul yöneticinizle görüşün gerçekten mebbiste ders 36 saat girilmiş mi önce bunu kontrol edin. çünkü okul müdürleri genellikle bu konuda şeffaf davranmıyor. 31 saatin üzerine ikinci norm açılır. 21 saatin üzerindeki dersler ikinci norma yazılır. yani sizin artan ders saatiniz bölge normuna değil size yazılır. çünkü birinci hak sahibi sizsiniz.

ilksms
Geri