norm fazlası oldum?

Kodla Büyü

tanzzz1

Site Gezgini
okulda 2 öğretmendik. geçen yıl ders saati fazla olduğundan dolayı norm açıldı ve okula benden hizmet puanı fazla yeni bir öğretmen geldi ve 1 yıl birlikte çalıştık. bugun müdür yardımcım aradı norm 2 ye düşmüş norm fazlası oldun diyor.
çıldırmak üzereyim bu normlar heryıl kafaya göre değişebiliyormu? ayrıca hani okullar önündeki 5 yılın planını yapıyorlardı.
ne yapmam gerekiyor bana yardım edin. ben yeni gelen arkadaşında madur olmasını istemiyorum. onunda bir suçu yok yani. tüm suç idarecilerin.
böyle bir olay yaşayan varmı arkadaşlar bana bi yardım edin lütfen

aynı olayı yaşıyoruz şu anda tek fark sonradan gelen benim ve puan hesabı falan yapmadan ilk fırsatta müsait bir yere geçmeyi düşünüyorum

niye kızdınız ben hiç anlamadım? Norm fazlası oldunuz? Eee. Koskoca devlet size bi okul bulur canınızı sıkmayın.

mfk' Alıntı:
niye kızdınız ben hiç anlamadım? Norm fazlası oldunuz? Eee. Koskoca devlet size bi okul bulur canınızı sıkmayın.

ukalalık yapma. okuma biliyorsan yazdığımı bir daha oku, okuduğunu anlayabiliyorsanda öyle yaz. terbiyesizlikte yapma. sen git mynette haberlerin altına geyik yap.

mfk arkadaşımız bence doğru söylüyor.bilgi çağında bu kadar teknolojiyi kullamaya ve öğrenmeye muhtaçken bunu sağlayan biz bilişim öğretmenleri eğer bu kadar değersiz ve önemsizsek bu şekilde okul okul gezdiriliriz. o okuldan al bu okula ver, olmadı bı daha, bi daha...

müdür yardımcısı bnm ders saatimden alıp 4 saat seçmeli din dersi koyduracaktı nerdeyse,müdürm dur demeseydi. 12 saatle ben can çekişiyorum adam benm hakkımı alıp dine veriyor.var mı böyle adalet :verymad:

bende dahil, forumun %70'i norm fazlası zaten...bu durum o kadar sıradanlaştı ki, kimse cevap bile yazmamış, yazan arkadaşı da haşlamışsınız, iki yıldır neyin mücadelesi veriliyor bihabersiniz galiba.

Hocam 2010 eylülde bende aynısı yaşamış hatta 1 ay okul bulamamıştım... Norm fazlası olduysanız görevlendirme ile idare edeceksiniz..Sonra kadronuz bir yere geçiyor zaten.. Ama aynı eğitim bölgesinde (ilçe) kalırmısınız orasını bilemem.. Daha tayinler ve ilk atamalar gerçekleşmeden bunu bilmek zor..

Norm fazlası olduğunuzu belirtip uygun okulları bulup dilekçenize de sıralı bir şekilde boş olan bir okula kadromun tayin edilmesini istiyorum şeklinde dile getirirsiniz , görevinize devam edersiniz..

Çok sıkıntı yapmayın.. Belki kurulu bir düzeniniz var vs.. Ama herşeyin hayırlısı.. Ben öylesine olumsuzluk yaşadım ki.. Benden kötüsünü yaşamanız mümkün olamaz sanırım.. Ama şimdi iyi ki o zaman norm fazlası oldum diyorum şimdi..
Daha iyi bir okulda hem lisedeyim..

bakın arkadaşlar ben sadece şunu soruyorum.
müdür yada müdür yardımcılarının yaptıkları bu hatadan dolayı ben yada bir başkası madur oluyor. bu yapılan hatada idarecilerin ceza alma gibi olasığlıı yokmu? ben 4 yıl babalar gibi doğu hizmetimi vanda yapmışım.hakkaride askerliğiöi yapmışım. gerekiyorsa gene oralara giderim.
sorduğumu hemen siyasileştirmeyin. ben bu idarecilerin cezalandırılmasını istiyorum.
bunun için ne yapmam gerekiyor. hepsi bu.

Hocam şu olayı öğrenmeye çalışın:
okulunuza 2 norm verilirken kaç saat ders vardı?Şu an da dars saatiniz kaç saate düştü ki norm 1 e düştü ve siz norm fazlası oldunuz?
Aslında genel sıkıntı şurada: bir diyelimki bir okulda 15 şube var o öğretim yılında okul idaresi 1er saat dersi seçip norm istedi ve atama o okula yapıldı.ertesi yıl idare (çeşitli nedenlerle) başka dersi seçti öğretmen otomatik norm fazlası oldu.Burada bi öğretmenin norm fazlası olması tamamen idarenin elinde.Bu olay son derece sıkıntılı ve etik olmayan bir durum bence.
Bununla birlikte 2012-2013 öğretim yılında 5.sınıflardan başlayarak kademeli olarak 4 yıl içinde seçmeli dersler okul idaresi tarafından belirlenemeyecek öğrenci-velinin seçimine bırakılacak

hocam zaten norm 2yidi.
ders saati 54 olunca 3. normu açmışlar. bunun üzerine yeni arkadaş geldi. şimdi de ders saati 3 norm için yeterli değil diye normu tekrar 2ye indirdiler.
yani beni postalayacalar. ben bütün düzenimi bu okula göre kurmuşken şimdi bana git diyolar.
bu kadar basitmi bu. yokmu mahkemede filan bunun bir cezası

Hocam ilköğretimde değilsiniz sanırım Ama eğer ilköğretimdeyseniz seçmeli dersler her sene dönem arasındaki şube öğretmenler kurulunda belirlenir. Maalesef işler birazda idarecilerin insiyatifinde belirlenir. Benim şahsi fikrim böyle bir konuda idareciler için çokta yapılacak birey yok eğer ders sayısında hatalı girişler yapmamışlarsa.

Ayrıca normu kafalarına göre arttırıp indiremezler. Norm sayısı ders sayısına göre belirlenir.
6-31 arası 1 norm
31-42 arası 2 norm
42-57 arası 3 norm şeklinde belirlenir

Norm sayısı ders saati sayısına göre otomatik belirleniyor diye biliyorum. İdareciler belirlemiyor, idareciler var olan ders saatini sisteme giriyorlar norm sayıları bu ders saati sayılarına göre otomatik belirleniyor.

tanzzz1' Alıntı:
bakın arkadaşlar ben sadece şunu soruyorum.
müdür yada müdür yardımcılarının yaptıkları bu hatadan dolayı ben yada bir başkası madur oluyor. bu yapılan hatada idarecilerin ceza alma gibi olasığlıı yokmu? ben 4 yıl babalar gibi doğu hizmetimi vanda yapmışım.hakkaride askerliğiöi yapmışım. gerekiyorsa gene oralara giderim.
sorduğumu hemen siyasileştirmeyin. ben bu idarecilerin cezalandırılmasını istiyorum.
bunun için ne yapmam gerekiyor. hepsi bu.

Sayın hocam öyle 5 Yıllık plan gibi birşey yok her sene bu dönemlerde okullar hangi dersten kaç saat açacaklarsa onu girerler,

geçen sene 54 saat açacaklarını düşündükleri için girmişlerdir neticede normu onlar hesaplamaz onlar ders saatini girer normu sistem verir,
bu sene bir sınıf eksik açacakalardır yada seçmeli derslerin durumu değişmiştir vb. ders olarak 40 saat açılacak diye bilgi girişi yapmışlardır otomatik olarak norm ikiye düşer,
yani idareler direk normu girmezler önümüzdeki eğitim-öğretim yılında açacakları ders saatini girerler kalanını sistem hesaplar,
ilçe daha sonra sizin dersinizde ilçede açık varsa size o okula görevlendirme çıkarır.
Normalinde okul idarelerinin sizi düşünmek gibi bir derdi yoktur olmamalıdırda ancak günümüzde bu iş öyle yozlaşmış ki aman şu gitmesin aman buna ayıp olmasın diye gerizekalı idarecilerin girdikleri keyfe keder ders saatlerinden iki üç kere ders saati güncellenir doğrusunu girerler ümidiyle sizin okulda da böyle gerizekalılar varmı bilemem
fakat geçen senede dürüstçe doğru ders saatini girmişler(örnek 54 saat) bu senede dürüstçe ders saatini girmişlerse(örnek 42 saat) hiiiçç birşey yapamazsınız malesef.

ders seçmeli olunca bu tip sorunlar olmaya devam edecektir.zira dersin devamlılığı idarecilerin elinde...

Hizmet puanı en düşük olan siz iseniz ilde yapılacak norm kadro fazlası yer değiştirme sırasında tercih yaparak başka bir okula geçebilirsiniz. Tercih yapmaz iseniz re'sen yerinizi değiştirebilirler. Durum bundan ibaret.

tanzzz1' Alıntı:
mfk' Alıntı:

ukalalık yapma. okuma biliyorsan yazdığımı bir daha oku, okuduğunu anlayabiliyorsanda öyle yaz. terbiyesizlikte yapma. sen git mynette haberlerin altına geyik yap.

yorum yapana kızıyorsun arkadaşım onun için pek cevap verilmemiştir sana... mfk doğru demiş aslında. sinirlisin sanırım ondan kızdın... devletin kadrolu öğretmenisin boşta kalmazsın öncelikle bunu bilmen gerekir... anlattığın olaya gelince, şikayet konusu olacak birşey bile yok ortada... geçen yıl ihtiyaç varmış bir arkadaş gelmiş ama her yıl yeniden ders seçimleri yapılıyor ve bu yıl ders sayınız düşmüş. buna yapabileceğin hiçbir şey yok kardeşim maalesef...
ortada bir suçlu yok...

baynadir' Alıntı:
tanzzz1' Alıntı:
mfk' Alıntı:

yorum yapana kızıyorsun arkadaşım onun için pek cevap verilmemiştir sana... mfk doğru demiş aslında. sinirlisin sanırım ondan kızdın... devletin kadrolu öğretmenisin boşta kalmazsın öncelikle bunu bilmen gerekir... anlattığın olaya gelince, şikayet konusu olacak birşey bile yok ortada... geçen yıl ihtiyaç varmış bir arkadaş gelmiş ama her yıl yeniden ders seçimleri yapılıyor ve bu yıl ders sayınız düşmüş. buna yapabileceğin hiçbir şey yok kardeşim maalesef...
ortada bir suçlu yok...
:+1:

mağduriyetimi giderecek bir şey yapılabilir mi diye değil "idarecileri cezalandırmak" falan dediğinizde ben de arkadaşın yazdığı şekilde sinirli herhalde ondan kızgın diye düşündüm. "ukala, terbiyesiz, anlayışsız" ağzınıza geleni söylemişsiniz... insanlar da cevap yazmak istememiştir.

sizi sıkıntıya sokan bir durum var ortada ama yasal olarak bir mağduriyet yok. ihtiyaç vardı artık yok, bu kişinin görevine ihtiyaç kalmadığı için yer değiştirmesi uygundur denilecektir. zorunlu çalışma bölgeleri yazmışsınız puanınız yüksekse zaten arkadaşınız gider. tayin istemezseniz belki resen atama da yapmazlar.

dava açmak için gerekçe göremedim ama yanlış norm belirterek birini aldılar sonra da ben gitmek durumunda kaldım diye etik davranmadıkları yönünde bir başvuru yapacaksanız, savunmalarında en iyi ihtimalle şehven olmuştur şeklinde olacaktır ve sonuç çıkmayacaktır. gerçek mağduriyeti para alamama, kademe ilerleyememe, geri hizmete alınma, sürgün edilme vb hak mahrumiyeti şeklinde değerşlendirir merciler.

geçen yıl ile bu yıl arasında ders sayıları bakımından bir değişiklik olmadı, idarecilerin yanlışı var, yanlışın bedeli ödetmek isterseniz ödetebilirsiniz hocam,

bana mesela norm fazlalığından tercih yap denildi, şu an bulunduğum okul 4-5 lere de ders girmiş norm 2 gözüktüğü için ben de geldim okula, e 4-5 lere giremiyoruz yanlışlık oldu hadi bakalım başka okula görevlendirme, şimdi de bir kişi norm fazlası, yanlış yapmasalardı norm fazlasıyken bir sonraki tercihimize yerleşecektik şimdi oralar kapandı

arkadaşın durumu da büyük ihtimal böyle, şehven de olsa sehven de olsa başkalarının yanlışından siz mağdur oluyorsunuz, yine de her şey de bir hayır vardır deyip beklemek en güzeli

bazı arkadaşların ağzı ishal olmuş acil şifalar dilerim

Arkadaşlar ders saatleri ve normlar mebbise girilirken idareciler önce ders saatini giriyorlar siteme, norm kısmını da kendileri yazıyor. Yani sistem otomatik hesaplamıyor.
Eşim idareci olduğundan bu olaya şahit oldum ve bizzat yaşadım:
Birinci kademede derse giremediğimiz için geçen senelerde ders saatimi 17 den 5 e düşürmüştük. bir baktık karşısında norm hala 1 görünüyor. onu da silip 0 ile değiştirince sorun düzeldi. (NOT: köy okulunda çalıştığımdan bölge etkilemedi sonucu.)

benim okulumda 4 saat ders var idare 10 saat yazıp gönderiyo demekki bişey olmuyo.bu arada gecen yıl norm olan bi okulda bu yıl norm düşmemesi lkazım arkadaşım.çünki bu yıl 5 lere de ders geldi hemde 2 saat.ve 5. sınıfları bölüp şube sayısını çoğaltabilirler.dallama idarecilerle bunu konuşabilirsin.5 lerde bi iki şubeye ders seçseler sen,i kyurtarırlar.

Arkadaşım hukuki bir dayanağın görünmüyor olayda, şikayet unsuru olabilecek bir durum da söz konusu değil gibi görünüyor...Norm fazlalıklarında şöyle bir durum var yönetmelikde; 2 yıl bulunduğum kurumda kadrolu bir şekilde norm fazlası olarak durursun, 3.yıl da hala norm fazlası isen seni okuldan kadronla beraber alırlar...Tecrübe ile sabit...

Sayın Hocam,
sizin dediğiniz atama ve yerdeğiştirme yönetmeliği yenilenmeden önce öyleydi değişmiş halinin 41. maddesine bakarsanız verdiğiniz bilginin doğru olmadığını görürsünüz,
sadece bu forumda 41. madde norm diye aratsanız bile 1,5 sene evvele ait sürüsüyle başlık görürsünüz.

BBNET
Geri