NORM FAZLALIĞI

Kodla Büyü

esilasoul

Aktif Üye
arkadaşlar bugün okulun norm kadro durumu geldi müdür gruba attı bir anadolu lisesindeyim ve tek bilişim öğretmeniyim ve norm fazlasıyım bu nasıl olabiliyor norm kadro yönetmeliği mi değişti acaba ? 6 saat dersim var bu saatten dolayı yeğitek okul sorumlusu oldm ama yinede 1 norm vermesi gerekmiyor mu? çünkü 12 saat dersi olan felsefe öğretmenine 1 norm vermişler ve tek öğretmen haliye norm fazlası değil müdür bey ilk kez oluyor diyo geçmiş yıllarda norm fazlası görülmemiş.. bölge normundan dolayı diyenler var ama bölgede en yüksek pauanlı kişi benim nasıl norm fazlası oldum bu arada okulda n orm sıfır görünüyor yani okulda norm yok nasıl oluyor anlamadım aynı durumda olan var mı yeni geldiğim okulda norm fazlası nasıl oldum anlamıyorum bu yıl il içinden geldim okula

arkadaşlar bugün okulun norm kadro durumu geldi müdür gruba attı bir anadolu lisesindeyim ve tek bilişim öğretmeniyim ve norm fazlasıyım bu nasıl olabiliyor norm kadro yönetmeliği mi değişti acaba ? 6 saat dersim var bu saatten dolayı yeğitek okul sorumlusu oldm ama yinede 1 norm vermesi gerekmiyor mu? çünkü 12 saat dersi olan felsefe öğretmenine 1 norm vermişler ve tek öğretmen haliye norm fazlası değil müdür bey ilk kez oluyor diyo geçmiş yıllarda norm fazlası görülmemiş.. ANADOLU lisesindeyim bölge normundan dolayı diyenler var ama bölgede en yüksek pauanlı kişi benim nasıl norm fazlası oldum bu arada okulda n orm sıfır görünüyor yani okulda norm yok
Okulunu normu düşmüş hocam."bölgede en yüksek puanlı kişi" benim demişsiniz hocam ama onunla alakalı değil sizin okulun bilişim normu düşmüş ya da bölgede sizden daha fazla ders saati olan bir okula geçmiş olabilir norm.

Okulunu normu düşmüş hocam."bölgede en yüksek puanlı kişi" benim demişsiniz hocam ama onunla alakalı değil sizin okulun bilişim normu düşmüş ya da bölgede sizden daha fazla ders saati olan bir okula geçmiş olabilir norm.
okulun normu nasıl düşüyor hocam yani başka okulda norm var bizde mi yok anlamadım, diğer Anadolu liseisnde hiç ders yok ama kadrolu öğretmeni ilde görevli yani oda mı norm fazlası sadece ben mi aynı durumda olan Almanca öğetmenimizde var oda norm fazlası yani bbu durumda yapılabilecek bir şey yok yani ,25 aralığa kadar itiraz edilebiliyor itiraz edilecek bir şey yok mu demek bu

bölge normuna takılmışınız hocam, üstteki hocamın dediği gibi. okulunuz bağımısız okul olsaydı 6 saate norm verirdi. önceki yıllarda da bölgedeki okulların bt dersi sayısı toplamı daha az olduğu için sizin okula norm vermiştir. puan olayı okulunuzda başka bir bt öğretmeni olsaydı ve ve puanı sizden düşük olsaydı o norm fazlası olurdu

Hocam
okulun normu nasıl düşüyor hocam yani başka okulda norm var bizde mi yok anlamadım, diğer Anadolu liseisnde hiç ders yok ama kadrolu öğretmeni ilde görevli yani oda mı norm fazlası sadece ben mi aynı durumda olan Almanca öğetmenimizde var oda norm fazlası yani bbu durumda yapılabilecek bir şey yok yani ,25 aralığa kadar itiraz edilebiliyor itiraz edilecek bir şey yok mu demek bu
Hocam ihtimal olarak söyledim, daha önce bu durum başıma geldi benim okulumda 8 saat ders vardı başka okulda 12 saat gösterilmiş seçmeliler ile Bizim okulun normu düştü norm diğer okula geçti bende norm atamalarında diğer okula geçmiştim.İtiraz vs alakalı bir şey diyemem.

Hocam

Hocam ihtimal olarak söyledim, daha önce bu durum başıma geldi benim okulumda 8 saat ders vardı başka okulda 12 saat gösterilmiş seçmeliler ile Bizim okulun normu düştü norm diğer okula geçti bende norm atamalarında diğer okula geçmiştim.İtiraz vs alakalı bir şey diyemem.
hocam nasıl bir saçmalık anlamak imkansız ,bulunduğum bölgede her okulda bir bt kadrolu öğretmeni var boşluk yok her okula bilişimci istiyorlar ama norm olmuyor ama il iççinden bu okula norm açtığı için geldim şimdi norm fazlası görünüyorum ve okul bilişimci olmadan yapamıyor illa istiyor ben niye o zaman yos olayım ki norm fazlası olmayın diye yos olmamı istediler yos olduk yine norm fazlası oldum nasıl bir kısır döngü

Bölge normu denilen şey yüzünden 14 Ders saatim olduğu yerden 6 ders saati olan yere norm fazlası ile atanmıştım. Üstelik ilçe dışına ve üstelik eş durumum vardı.
Kısaca mantık aramayın.

Öğretmenim bende daha önce lisede çalışıyordum ve okulda tek bilşimçi bendim. Ama norm fazlası oldum ve resen başka bilr okula atandım bölge normundan dolayı. Bölgemizdeki bir bilgisayar öğretmeni başka bir ileçeye tayin ile gitmiş. Kendi okulumda 6 saat dersim vardı ama öğretmenin boşalttığı okulda 32 saat bilişim dersi vardı. Bölgeden 1 öğretmen gidince haliyle 6 saat olan okula norm verilmedi. Beni de 32 saat olan okula resen gönderdiler.

Bölge normu hesaplanırken branşlara göre farklılıklar olabilir öğretmenim. Başka bir branş ile kıyaslamayın.

Bölge normu hesaplanırken A dersinin tüm okullardaki saatleri toplanır çıkan sayı 21 e bölünür. Böylece 21 saat dersi olan her okula norm tahsis edilir. Örneğin 65 saat varsa 3 norm (21+21+21+2=65) verilir. 2 saat artar. Bu şekilde her 21 saate bir norm verildikten sonra tabii ki okullardan saatler artar. Bu şekilde artan ders saatleri toplandığında toplam 25 olduğunu varsayalım.

Artan 25 saat için(21 den fazla olduğundan) bir norm verilmesi lazım. Bu hangi okula verilecektir? İşte bu noktada değişikliğe gidildi.

Eski düzenlemeye göre bu alanda hiç norm verilmeyen okul varsa örneğin A okulunda sadece 6 saat ders var ve normu yok. O zaman bu okula veriliyordu. Eğer normu olmayan hiç okul yoksa (yani her okulda o alanda norm varsa) bu norm kimseye verilmiyordu.

Yeni düzenlemeye göre bu norm artan dersi en fazla olan okula verilecek.

Şöyle diyelim. Her okulda norm var ama A okulunda 10 saat B okulunda 8 saat C okulunda da 7 saat artmışsa toplam 25 ediyor ve buradan gelen 1 norm en fazla artana sahip A okuluna verilecek.

Yani kural olarak; artan sayı 6 saatten az olmamak kaydıyla en fazla hangi okulda artmış ise o okula norm verilecek. Hiç norm verilmemiş okulda 6 saat artmış başka bir okulda 10 saat artmışsa öncelik hiç norm verilmeyen okulun.

36 saat ders var iki kişi olduğumuz halde norm fazlası oldum bölge normundan dolayı. @vakitsiz67 hocamın belirttiği gibi diğer okullarda artan ders sayısı daha fazla olduğu için norm fazlası oldum.

Bulunduğunuz ilin mem sayfasında norm fazlası olanlar açık olan okullar ve norm fazlası olan öğretmenlerin hizmet puanları vardır. O listeye göz atmanızı öneririm

Bölge normu denilen şey yüzünden 14 Ders saatim olduğu yerden 6 ders saati olan yere norm fazlası ile atanmıştım. Üstelik ilçe dışına ve üstelik eş durumum vardı.
Kısaca mantık aramayın.
Aynısı geçen sene başıma geldi tam anlamıyla 14 saat olan okuldan normum düştü 6 saat olan okulda norm açıldı oraya atandım. Sonra norm fazlası olduğum okula da ders tamamlaya 14 saat görevlendirildim. Bu sene de 6 saat ders olan okulda norm fazlası oldum. Yabancı dil ağırlıklı, Çoklu yabancı dil ağırlıklı, İmam hatip ortaokullarında rehberlik dersi geldi dersimiz azaltıldı. Dolayısla bu şekilde devam ettikçe hepimiz bir gün norm fazlası olacağız. Bunu da onlar düşünsün!...

hocam bölge normuna takılmışsınız...yos un normla alakası yok..yos geçici bir görevlendirmedir.

Kısaca mantık aramayın.
Dava açın hocam. Ağustos norm fazlası resen atama ile ilçe dışına atanan çoğu öğretmen mahkeme kararı ile geri döndü, dönüyor.

fazlalar kervanına hoş geldiniz zorlu ve sürekli yer değiştirmeli yıllarınız hayırlı olsun. btr kadrosu gelene kadar

Öğretmenim bende daha önce lisede çalışıyordum ve okulda tek bilşimçi bendim. Ama norm fazlası oldum ve resen başka bilr okula atandım bölge normundan dolayı. Bölgemizdeki bir bilgisayar öğretmeni başka bir ileçeye tayin ile gitmiş. Kendi okulumda 6 saat dersim vardı ama öğretmenin boşalttığı okulda 32 saat bilişim dersi vardı. Bölgeden 1 öğretmen gidince haliyle 6 saat olan okula norm verilmedi. Beni de 32 saat olan okula resen gönderdiler.

Bölge normu hesaplanırken branşlara göre farklılıklar olabilir öğretmenim. Başka bir branş ile kıyaslamayın.

Bölge normu hesaplanırken A dersinin tüm okullardaki saatleri toplanır çıkan sayı 21 e bölünür. Böylece 21 saat dersi olan her okula norm tahsis edilir. Örneğin 65 saat varsa 3 norm (21+21+21+2=65) verilir. 2 saat artar. Bu şekilde her 21 saate bir norm verildikten sonra tabii ki okullardan saatler artar. Bu şekilde artan ders saatleri toplandığında toplam 25 olduğunu varsayalım.

Artan 25 saat için(21 den fazla olduğundan) bir norm verilmesi lazım. Bu hangi okula verilecektir? İşte bu noktada değişikliğe gidildi.

Eski düzenlemeye göre bu alanda hiç norm verilmeyen okul varsa örneğin A okulunda sadece 6 saat ders var ve normu yok. O zaman bu okula veriliyordu. Eğer normu olmayan hiç okul yoksa (yani her okulda o alanda norm varsa) bu norm kimseye verilmiyordu.

Şöyle diyelim. Her okulda norm var ama A okulunda 10 saat B okulunda 8 saat C okulunda da 7 saat artmışsa toplam 25 ediyor ve buradan gelen 1 norm en fazla artana sahip A okuluna verilecek.

Yani kural olarak; artan sayı 6 saatten az olmamak kaydıyla en fazla hangi okulda artmış ise o okula norm verilecek. Hiç norm verilmemiş okulda 6 saat artmış başka bir okulda 10 saat artmışsa öncelik hiç norm verilmeyen okulun.
teşekkürler demek artık en fazla olana verilecek :(

hoca

açıklamanız için teşekkürler :) hocam bizim durum şöyle kim norm fazlası kim değil bilmiyorum ama okullarda ki ders saatlerini biliyorum başka anadolu lisesinde 12 saat ders var bizde 6 saat diğer anadolu lisesinde 2 saat bu durumda bölge normu 12 saat olan liseye mi kayar bu hesaplamada ortaokullarda dahil olur mu? yada fen liseside dahil ollur mu anadolu lisesinde seçmeli ders,fen ve ortaokullarda zorunlu ayrı mı hesaplanıyor aynı torbaya mı konulur ? benim norm fazla olma sebebim okulda norm olmaması okulda norm olmama sebebi bölge normu? gerçekten nefret ettim bu branştan bıktırdılar yani, bulunduğum ilde gönderebilecekleri bir okul yok diye biliyorum, gönderirlersede neye göre gönderirler norm fazlası olanlar arasında puan esasına mı bakılır?

hocam bir sorum daha olacak? ilde açık yok diye biliyorum zaten ders yok ve fazlalık var bu durumda bölge içinde farklı ilçelere gönderebiliyorlar sizce 3 anadolu lisesindeki 3 bilişimcide norm fazlası olabilir mi? liste yayınlanmadı itirazlar 25 aralığa kadar oalbiliyormuş, itirazlardan sonra asıl lliste yayınlanır liste okullara gitti okula gelen listede gördüm norm fazlası olduğumu ders saati 2, bizim okul 6 diğe okul 12 saat ve hepimiz yos görevinde iken sizce üçümüzde norm fazlası olabilir myiz? yada 12 saati olan okula mı kayar norm

Bende 12 saatle fazla oldum hayırlı olsun. Yalnız her yer dolu nereye verecekler ki bilemedim

Bölge normunda bölgenizde tüm okulları beraber değerlendirmeniz lazim. Diyelim ki 5 okul varsa bölgenizde ve dersleri 6 10 10 12 14 olsun
Bakanlık diyor ki 2 ogretmen yeterli bu bölgeye. Puanlara bakılmaksızın 12 ve 14 dersi olan okullardaki öğretmenler norm içinde kalıyor ama diğer 3ü norm fazlası olarak belirleniyor.
Sizde ki de buna benzer bir durum muhtemelen .

Yakında norm atamasi olacak gibi bakalım nolacak halimiz.

Okulumda 15 saat dersim var, fakat ilçe normuna takıldım, norm fazlası oldum bu sene. İlçede 1 bilişimci daha benim gibi 15 saati var ve o da norm fazlası.

ilksms
Geri