arkadaşlar bugün okulun norm kadro durumu geldi müdür gruba attı bir anadolu lisesindeyim ve tek bilişim öğretmeniyim ve norm fazlasıyım bu nasıl olabiliyor norm kadro yönetmeliği mi değişti acaba ? 6 saat dersim var bu saatten dolayı yeğitek okul sorumlusu oldm ama yinede 1 norm vermesi gerekmiyor mu? çünkü 12 saat dersi olan felsefe öğretmenine 1 norm vermişler ve tek öğretmen haliye norm fazlası değil müdür bey ilk kez oluyor diyo geçmiş yıllarda norm fazlası görülmemiş.. bölge normundan dolayı diyenler var ama bölgede en yüksek pauanlı kişi benim nasıl norm fazlası oldum bu arada okulda n orm sıfır görünüyor yani okulda norm yok nasıl oluyor anlamadım aynı durumda olan var mı yeni geldiğim okulda norm fazlası nasıl oldum anlamıyorum bu yıl il içinden geldim okula

hocam bizim durum şöyle kim norm fazlası kim değil bilmiyorum ama okullarda ki ders saatlerini biliyorum başka anadolu lisesinde 12 saat ders var bizde 6 saat diğer anadolu lisesinde 2 saat bu durumda bölge normu 12 saat olan liseye mi kayar bu hesaplamada ortaokullarda dahil olur mu? yada fen liseside dahil ollur mu anadolu lisesinde seçmeli ders,fen ve ortaokullarda zorunlu ayrı mı hesaplanıyor aynı torbaya mı konulur ? benim norm fazla olma sebebim okulda norm olmaması okulda norm olmama sebebi bölge normu? gerçekten nefret ettim bu branştan bıktırdılar yani, bulunduğum ilde gönderebilecekleri bir okul yok diye biliyorum, gönderirlersede neye göre gönderirler norm fazlası olanlar arasında puan esasına mı bakılır?