Nicola Tesla

Kodla Büyü
hayranı olduğum mükemmel bir bilim adamı,herkesin tanıması gerekiyor diye düşünüyorum fakat okullarda yeteri kadar anlatılmıyor

belgeseli youtube dan indirip fen bilgisi hocasına verecem. bilim uygulamalarında kullansın :D

Yugoslav asıllıdır.
gayesi elektriği halkı bedava kullandırmaktı.
günümüzde kullanılan bi çok teknolojik aracın fikri temelleri O'nun tarafından atılmıştır.
savaş teknolojileri ve güdümlü füzeler dahil.

yemeğe oturduğunda kuru fasulye yiyecekse eğer,
fasulyelerin hacimlerini kağıt kalem kullanmadan kafadan hesaplamadan yemeğe başlamaz.

kapitalizme, kapitalizmin temsilcilerine (Edison, White Westinghouse) yenilmiştir.
bi otel odasında ölü olarak bulunmuştur.

Teşekkürler.
Belgeseli de Prestij filmini de daha önce izlemiştim.

Nicole Tesla başta Alternatif akım ve onunla çalışan aygıtlar olmak üzere günümüzde hala kullandığımız bir çok teknolojide emeği geçen ama fazla tanınmayan biri.
Yaptığı onca icada rağmen kapitalist dünyada emeklerinin karşılığını tam olarak alamamış ve ömrünü iyi olmayan şartlarda tamamlamış
Galiba öldüğü odada bulunan dökümanlara abd hükümeti el koyuyor ve açıklamıyordu. abd günümüzde geldiği uzay ve savaş teknolojisinde Tesla'nın icatları-belgeleri ve Nazi Almanyası yıkıldığında sağ yakalanıp abd ye götürülen vaktiyle Hitler'in projelerinde görev almış bilim adamlarını iyi kullandı.

nicola benim adamım ya..bi ara burda avatar olarak bile kullandım...çok teşekkürler...
ayrıca bu adam başbakanın dediği üzere bir tinerciydi...tinercilerden topluma fayda gelmez diyenlere gelsin bu belgesel...

Kendisi biraz değişiktir.
Kutsal kitabını okuyupta anlayanlara dinsiz, Kutsal kitabını anlamayanlara dindar denir demiştir :)

mükemmeldi gerçekten. çok duydum bu ismi ama kimdir necidir bilmiyordum. hayran bir şekilde izledim. paylaşan arkadaşa teşekkürler

okuduğum üniversite kantininde kocaman afişi vardı ve şöyle yazıyordu. "elektrullah" ta o zamandan araştırıp hayran olduğum bilim adamıdır.

bu herif kablosuz elektrik geçirdi havadan ya hala aklım almıyor

Edison parası olduğu için amerikan mahkemelerinde her türlü telif hakkını aldı.TESLA gerçek bir bilim adamı ve dehadır. Halen Alaskada kurulu HAARP iklim ve deprem makinasının temel kurucusudur.

Gerçek bir dahi. Bugün bize bilim adamı diye yutturulan çok ünlü hırsızlardan değil.

lise ve üniversitenin ilk yıllarında red alert 2 adlı oyunu oynuyordum. oyunda Rusya ve birkaç ülkenin enerji için kullandığı bina yada cihazın adı tesla reaktörüydü. o zamanlar merak edip araştırmıştım. büyüksün Tesla...

tesla reaktörü

Ekli dosyalar

• RA2_Tesla_Reactor.jpg
    RA2_Tesla_Reactor.jpg
    13.3 KB · Görüntüleme: 355
HEr şeyi tek sayıda yaparmış.Takıntısı buymuş galiba öyle okumuştum biryerlerde.

tam türk olacak adammış,(anca burada olur bu derece dahi bir insana yeterli kıymet verilmemesi). Herhalde değer verilmesi için her evde ampül olmak gerekiyor.

BBNET
Geri