nic.tr den DOMAIN için aracı kurumu devreden çıkartmak ?

Kodla Büyü

kaanrevan

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar okul bir domain adresi almış ve her sene 100 tl para ödüyor 5 tl lik k12 ye. Bir aydır sitemiz ödeme yapılmadığından kapalı konumda. Bu kurumu devreden çıkaracağım yalnız domain askıda sanırım şuanda. Bu adamlarla da görüşmek istemiyorum şimdi tekrar ücret isteyip biz yaparız diyecekler biliyorum. Yeni bir domain mi alıyım yoksa askıdan düşmesini mi bekleyeyim?

nic.tr ye resmi evrakla yada matbu evrak ile başvur hocam. ne cevap verecekler?

hocam
1. yöntem: nic.tr de bir hesap aç sonrada domain yetkilendirme belgesi var onu doldur müdürüne imzalattır sonra senin açtığın hesaptan sorumlu değişikliği bölümünden başvuru yap belgeyi faxla yada tarayıp sistemden gönder sana gönderirler.
2. yöntem: yine nic.tr de hesap aç ve ilgili domaini alan kuruma domainin şu hesaba yönlendirilmesi gerektiğini resmi yazı ile yazın fax gönderin yazıda aksi durumunda bilişim şubeye haklarında şikayette bulunacağınız ifade edin. bakın ozaman anında size transfer ederler.

kaanrevan' Alıntı:
Arkadaşlar okul bir domain adresi almış ve her sene 100 tl para ödüyor 5 tl lik k12 ye. Bir aydır sitemiz ödeme yapılmadığından kapalı konumda. Bu kurumu devreden çıkaracağım yalnız domain askıda sanırım şuanda. Bu adamlarla da görüşmek istemiyorum şimdi tekrar ücret isteyip biz yaparız diyecekler biliyorum. Yeni bir domain mi alıyım yoksa askıdan düşmesini mi bekleyeyim?

Hocam çok basit :)
nic.tr ye yeni kullanıcı oluştur.
nic.tr bölümünde dökümanlar bölümünde sorumlu değişikliği bölümü var. Ordan gerekli belgeyi indir.
Hangi domainse ona göre doldur ve okuluna mühürlet imzalat.
1 gün içinde sorumlusu artık o sitenin sensin hocam. :wink:

kaanrevan' Alıntı:

k12.tr ve tr lerin askıda kalma olayı yok zaten. Mühürlü yetki belgesini faxlamak yeterli.

o 100 tlnin içinde domain adıyla birlikte hostingde olmasın? Eğer öyleyse hosting firmasını da değiştirmeniz lazım.
Ben de aracı kurum kullanıyorum. 8 liraya bir senelik hallediyoruz. 2-3 lira bir kazançları da olmalı zaten.

Bence o 100 liranın içinde hosting de vardır.

1 gün içerisinde domain sorumlusu olabiliyormuyuz bu şekilde ? Bizim site de aynı şekilde, okula yeni site yapıyorum 2 ay içerisinde bana da lazım olacak.

Greenberet83' Alıntı:
1 gün içerisinde domain sorumlusu olabiliyormuyuz bu şekilde ? Bizim site de aynı şekilde, okula yeni site yapıyorum 2 ay içerisinde bana da lazım olacak.
Ortalama 2 gün içerisinde sahibi olabiliyorsunuz.

Zizu_' Alıntı:
kaanrevan' Alıntı:

Hocam çok basit :)
nic.tr ye yeni kullanıcı oluştur.
nic.tr bölümünde dökümanlar bölümünde sorumlu değişikliği bölümü var. Ordan gerekli belgeyi indir.
Hangi domainse ona göre doldur ve okuluna mühürlet imzalat.
1 gün içinde sorumlusu artık o sitenin sensin hocam. :wink:

Evet. Okuldan mühürleyip imzalattığınız kağıdı fakslarsanız bir gün içinde yetkili kişi değişiyor. Ondan sonra şifrenizle yönetici panelinden ödeme yapıp alabilirsiniz. İsterseniz nic.tr ın iletişim bölümünüde arayabilirsiniz. Hemen bilgi veriyorlar.

kaanrevan' Alıntı:
şirketler hosting+domain+veritabanı gibi hizmetleride veriyorlar. Sadece 5 TL ödeyerek ki .tr uzantılar daha pahalı site kurulmaz. Bence bu durum hakkında tam bir bilgi sahibi olup verirseniz daha çok yardımcı olur BBNET size.

wes' Alıntı:
o 100 tlnin içinde domain adıyla birlikte hostingde olmasın? Eğer öyleyse hosting firmasını da değiştirmeniz lazım.
Ben de aracı kurum kullanıyorum. 8 liraya bir senelik hallediyoruz. 2-3 lira bir kazançları da olmalı zaten.

Bence o 100 liranın içinde hosting de vardır.

Hosting 20 tl. Toplasan 25 tl lik maliyet. HTML 4 MB site.

madlion' Alıntı:
kaanrevan' Alıntı:
şirketler hosting+domain+veritabanı gibi hizmetleride veriyorlar. Sadece 5 TL ödeyerek ki .tr uzantılar daha pahalı site kurulmaz. Bence bu durum hakkında tam bir bilgi sahibi olup verirseniz daha çok yardımcı olur BBNET size.

Bunları biliyorum arkadaşlar. Anlatmak istediğimi anlatamadım sanırım. Konu hakkında tam bilgiye sahibim ama size aktarmadım. Sadece sormak istediğim sorumluluğu şirket olarak görünen bir domaini asıl sahibi olan kurumun alması için neler yapılabilir di... Maliyet 25 tl iken 4 mblik bir site için hatta hostinge para alınmaz da neyse, 100 tl ne dir anlamadım. Tasarım güncelleme veritabanı vb falan yok. Barındırma alan adı başka bişey yok. 4mb lık site bu. İyi para kazanıyorlar. Bunu da ekstradan belirtmek istedim.

kaanrevan hocam biz de aynı durumdaydık. sorumlu şirket gözükebilir ama o geçicidir. k12.tr uzantı kimsenin değildir, sahibi okuldur. zizu_ hocamın dediği gibi bütün sorumlukları üstüne al sonra da ödeme yaparsın.

Rüzgara Karşı'' Alıntı:
kaanrevan hocam biz de aynı durumdaydık. sorumlu şirket gözükebilir ama o geçicidir. k12.tr uzantı kimsenin değildir, sahibi okuldur. zizu_ hocamın dediği gibi bütün sorumlukları üstüne al sonra da ödeme yaparsın.

Hocam şimdi az kaldı imzalatıp yolluyacağım formu. Yalnız formu ben Web üzerinden göndermeyi düşünüyorum. Ancak orada takip numarası var. Takip numarasını eğeer web üzerinden yolluyacaksanız yazın diyor. Takip numarasını benim bildigim belgeyi yolladıktan sonra veriyor bana. Belgeyi yolladıktan sonra nasıl yazacağım anlamadım. Bu konuda bilgisi olan varmı?

Hocam ödeme de demişken ödemeyi kredi kartı ile yapabiliyoruz. Okul adına ben yapsam olur mu ? Fatura falan ister şimdi bizim müdür. Sen ödeme biz öderiz olayları falan... Aman yaa..

hiçkimseyle muhatap olmanıza gerek yok domainin düşmesine bile gerek yok
nic.tr den bir kullanıcı oluşturun
nic.tr deki sorumlu değiştir matbu formunu doldurup mühürleyip fakslayın sonra domainname sizindir.

kaanrevan' Alıntı:
Rüzgara Karşı'' Alıntı:

Hocam şimdi az kaldı imzalatıp yolluyacağım formu. Yalnız formu ben Web üzerinden göndermeyi düşünüyorum. Ancak orada takip numarası var. Takip numarasını eğeer web üzerinden yolluyacaksanız yazın diyor. Takip numarasını benim bildigim belgeyi yolladıktan sonra veriyor bana. Belgeyi yolladıktan sonra nasıl yazacağım anlamadım. Bu konuda bilgisi olan varmı?

Hocam ödeme de demişken ödemeyi kredi kartı ile yapabiliyoruz. Okul adına ben yapsam olur mu ? Fatura falan ister şimdi bizim müdür. Sen ödeme biz öderiz olayları falan... Aman yaa..
takip numarasını yazmaya gerek yok, o uyarıyı ben de gördüm ama gereksiz....
fatura kısmını hatırlamıyorum ama genelde kargo ücretli fatura gönderme işlemleri oluyor...

sorumlu değişkliği onay formunu doldurdum imzalatıp BELGE GÖNDERME (WEB) üzerinden yolladım. Sonra bir numara verdi bana. onu yazdım ama hatırlamıyorum. Şimdi baktım menüler değişmiş sanırım. Bugun öğleden sonra 3 de göndermiştim. NS ları girmek için önce ödeme yapmam lazım sanırım. Acaba bu başvurunun onaylandığını nasıl anlıyoruz arkadaşlar?

Yok alan adını sorguladığımda hala o şirket görünüyor sorumlu. Ne zaman onaylanır acaba?

Acaba benim ödeme yapmamı bekliyor sorumlunun değişmesi için? Kredi kartı ile ödeniyordu benim bildiğim. ???

Arkadaşlar dün öğle saatlerinde (saat 14:30 gibi) belgeyi gönderdim. Ama hala sorumlu şirket olarak görünüyor.

Bu nic.tr nin telefonu falan yok değil mi? Bir problem mi var acaba. Ödeme yapıp bir an önce işlemlere başlamam lazım. Ama onaylanmadı hala.

belgeyi gönderdikten en fazla 12 saat içinde domain sizin hesaba gelir. Ödemeyi k.k. ile yaparsınız. Hostiginizide alıp ns lefi yönlenfirirsiniz

BBNET
Geri