keplir' Alıntı:Elimizden geldiği kadar üfledik ama şimdi tayinim çıktığı yerde kurs yok, kaldı öyleçok zevkli ve güzeldir üflemesi.
alican44' Alıntı:şaka bi yana NEY çalan varmı
yok valla..ne çalabiliyorum..nede üfleyebiliyorumaak' Alıntı:alican44' Alıntı:şaka bi yana NEY çalan varmı
hocam ney çalınmaz üflenirhemen sazan atladıdemiyorsunuz değil mi :roll:
aak' Alıntı:Ney üflemeye çalışan bir gencin daha dramını görenler göz yaşlarını tutamadı![]()
Accipiter' Alıntı:ben de ilk aldığımda bozuk sanmıştımbir gece boyunca uğraştım ve ses çıkarmayı başardım. Neyi tutuş pozisyonu, üfleme şekli, nefesinizin şiddeti v.s hepsi çok önemli.
sakın pes etmeyin. ses çıkarmaya başlayınca kendinizi neyzen sanıyorsunuzçok zevkli gerçekten...
hocam ben üflüyorum biraz bozuksa değiştirinalican44' Alıntı:arkadaşlar..heves ettim NEY aldım..ses çıkaramıyorum..bozukmu acaba![]()
şaka bi yana NEY çalan varmı
neyzenoktay' Alıntı:Hocam iyi etmişsin ben de uğraşıyorum 1 kız 1 mansur neyim var ama kullanıcı adımın neyzen olduğuna bakma daha çooooooook var..
Ayrıca başlarken iyi neyle başlamanı tavsiye ederim hevesin kırılmasın diye...
:+1: aynen böyleneyzen44' Alıntı:sadece ses çıkaracaksanız hiçbir deliği kapatmadan dudağınızı ıslık pozisyonuna getirin ve neyi dudağınıza yaklaştırım (hiçbir delik kapalı olmasın) sadece bir elinizle tutun üflemenin şiddeti fazla olmayacak sanki bir sıcak yemeği üfler gibi olmalı. Ses ilk denemede çıkmayacaktır belki, şimdi neyi sesi çıkarana kadar dudağınızın etrafında gezdirmeniz gerekiyor. yine tüm delikler açık olacak şekilde. Sesi çıkarmaya başladığınız an dudağınızın pozisyon anıdır. Artık ses çıkarmaya başlamışsınızdır deliklerle artık çalışmaya başlayabilirsiniz.
Not: İlk çalışma sırasında herkes delikleri kapatır aslında bu işi daha da zorlaştırır, ilk çalışmada tüm delikler açık olmalı
hbasdereli' Alıntı:Bizim bir arkadaşta yıllardır ses alamıyor hocam üfle üfle akciğerlerde problem oluştu..![]()
:+1: :+1: Bende kursa başladım 1-1 buçuk ay içinde ses çıkarmaya başlamıştım ki bırakmak zorunda kaldım kesinlikle internetten olacak iş değil kurs veya hoca bulmanız daha faydalı olacaktır sizin için hocam..herohamster' Alıntı:bozuk değildir seni temenni ederim ama neyden ses çıkarmak ciddi bir sorundur..kendine bir kurs bul hocam öle internetten falanla olacak iş değil deneyen biri olarak söylimsana kolay gelsin