NEY aldım BOZUK çıktı

Kodla Büyü

alican44

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar..heves ettim NEY aldım..ses çıkaramıyorum..bozukmu acaba :D
şaka bi yana NEY çalan varmı

Elimizden geldiği kadar üfledik ama şimdi tayinim çıktığı yerde kurs yok, kaldı öyle :( çok zevkli ve güzeldir üflemesi.

Bizim bir arkadaşta yıllardır ses alamıyor hocam üfle üfle akciğerlerde problem oluştu..:)

Ney üflemeye çalışan bir gencin daha dramını görenler göz yaşlarını tutamadı :P

ben de ilk aldığımda bozuk sanmıştım :) bir gece boyunca uğraştım ve ses çıkarmayı başardım. Neyi tutuş pozisyonu, üfleme şekli, nefesinizin şiddeti v.s hepsi çok önemli.

sakın pes etmeyin. ses çıkarmaya başlayınca kendinizi neyzen sanıyorsunuz :) çok zevkli gerçekten...

Accipiter' Alıntı:
ben de ilk aldığımda bozuk sanmıştım :) bir gece boyunca uğraştım ve ses çıkarmayı başardım. Neyi tutuş pozisyonu, üfleme şekli, nefesinizin şiddeti v.s hepsi çok önemli.

sakın pes etmeyin. ses çıkarmaya başlayınca kendinizi neyzen sanıyorsunuz :) çok zevkli gerçekten...

inşallah..artık neyzenlikten vazgeçtim..ses çıksın yeter :D

Ney kursu veren bir arkadaşım var. Bir yılda sadece üflemeyi öğrenebilmiştim dedi. Sizin daha çoook çalışmanız lazım sayın hocam. :D

Hocam iyi etmişsin ben de uğraşıyorum 1 kız 1 mansur neyim var ama kullanıcı adımın neyzen olduğuna bakma daha çooooooook var..
Ayrıca başlarken iyi neyle başlamanı tavsiye ederim hevesin kırılmasın diye...

neyzenoktay' Alıntı:
Hocam iyi etmişsin ben de uğraşıyorum 1 kız 1 mansur neyim var ama kullanıcı adımın neyzen olduğuna bakma daha çooooooook var..
Ayrıca başlarken iyi neyle başlamanı tavsiye ederim hevesin kırılmasın diye...

aslında Ney çeşitlerini felan bilmiyorum. NT mağazasında gördüm. büyük bir ney vardı. kamışdan. onu aldım önce. ama ellerim yetişmedi. sonra geri verip plastik olanından aldım.

ney aldın da bozuk çıktı :?: :P

neyin sesine bayılırım, amma güzel üflemek çok çalışmak ister. halk eğitimde kurs falan yokmudur acep.

hocam plastikse acizane tavsiyem hiç uğraşmayın boşuna. iyi bir neyle başlamazsanız kısa sürede bıkarsınız...

sadece ses çıkaracaksanız hiçbir deliği kapatmadan dudağınızı ıslık pozisyonuna getirin ve neyi dudağınıza yaklaştırım (hiçbir delik kapalı olmasın) sadece bir elinizle tutun üflemenin şiddeti fazla olmayacak sanki bir sıcak yemeği üfler gibi olmalı. Ses ilk denemede çıkmayacaktır belki, şimdi neyi sesi çıkarana kadar dudağınızın etrafında gezdirmeniz gerekiyor. yine tüm delikler açık olacak şekilde. Sesi çıkarmaya başladığınız an dudağınızın pozisyon anıdır. Artık ses çıkarmaya başlamışsınızdır deliklerle artık çalışmaya başlayabilirsiniz.

Not: İlk çalışma sırasında herkes delikleri kapatır aslında bu işi daha da zorlaştırır, ilk çalışmada tüm delikler açık olmalı

neyzen44' Alıntı:
sadece ses çıkaracaksanız hiçbir deliği kapatmadan dudağınızı ıslık pozisyonuna getirin ve neyi dudağınıza yaklaştırım (hiçbir delik kapalı olmasın) sadece bir elinizle tutun üflemenin şiddeti fazla olmayacak sanki bir sıcak yemeği üfler gibi olmalı. Ses ilk denemede çıkmayacaktır belki, şimdi neyi sesi çıkarana kadar dudağınızın etrafında gezdirmeniz gerekiyor. yine tüm delikler açık olacak şekilde. Sesi çıkarmaya başladığınız an dudağınızın pozisyon anıdır. Artık ses çıkarmaya başlamışsınızdır deliklerle artık çalışmaya başlayabilirsiniz.

Not: İlk çalışma sırasında herkes delikleri kapatır aslında bu işi daha da zorlaştırır, ilk çalışmada tüm delikler açık olmalı
:+1: aynen böyle

Dinlemesi keyifli üflemesi zor. Eşim ney ve klarnet konularında çok ilgilidir. Bi Ramazan'da Üsküdar'da her gece iftar saatinde grup ile canlı müzik yapmışlardı. Kurs ya da ders almadı. Araştırıp cd den kitaptan öğrendi. Kaynak ararsanız ona sorabilirim. Üfleme tekniğini kapınca neyinizin bozuk olmadığını farkedeceksiniz :+1:

Hocam benim neyden ses almam yaklaşık 1 haftamı aldı. Internetten doğru duruşu yakalarsanız çok kolay olduğunu görürsünüz. Bana ders aldığım hoca, "su" diyerek sesi çıkartabileceğimi söylemişti. Doğru duruşla hakikaten işe yarıyor. Zaten üflemek ses çıkarmak amacıyla üflemeyin neye. O zaman kendisi dile gelecektir. Çok felsefi oldu sanırım :) Benim şuan ne aşamada olduğumu sorarsanız, internetten dersleri uygulama yapıyordum ki, eşimin ney sesinden dolayı oflayıp poflamalarıyla sanat hayatım şiimdilik askıda. Ama pes etmeyeceğim. Şimdi sizden bunu duydum ya yeniden heveslendim :) Sabır ve başarılar.

bozuk değildir seni temenni ederim ama neyden ses çıkarmak ciddi bir sorundur..kendine bir kurs bul hocam öle internetten falanla olacak iş değil deneyen biri olarak söylim :) sana kolay gelsin

herohamster' Alıntı:
bozuk değildir seni temenni ederim ama neyden ses çıkarmak ciddi bir sorundur..kendine bir kurs bul hocam öle internetten falanla olacak iş değil deneyen biri olarak söylim :) sana kolay gelsin
:+1: :+1: Bende kursa başladım 1-1 buçuk ay içinde ses çıkarmaya başlamıştım ki bırakmak zorunda kaldım kesinlikle internetten olacak iş değil kurs veya hoca bulmanız daha faydalı olacaktır sizin için hocam..

hocam halk eğitime gittim.. bana sizin gibi on kişi geliyor günde ama neyzen bulamıyoruz dediler..

BBNET
Geri