Net Support Wake On Lan Sorunu

Kodla Büyü

zodiac

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Süper Üye
2 bilgisayar türü var, biri Lenovo masaüstü bilgisayar diğeri Toshiba laptop, normalde uzaktan açıyordum Net support ile format attıktan sonra açamadım.
Resimleri yükledim bilgisayarların, Lenovo BİOS'da Power sekmesinde Wake on LAN, Wake from PCI Modem, Wake from Serial Port Ring, Wake from PCI Device seçenekleri var.
Bu seçeneklerin karşısında Automatic, Primary ve Disabled seçilebiliyor. Bu seçenekleri ne yapmak gerek? Primary mı seçmek lazım yoksa Automatic mi?

Toshiba'da ise Power Management sekmesinde, Wake-up on LAN, Wake-up on LAN on Battery, Wake on Keyboard, Critical Battery Wake-up seçeneklerinin hepsi enabled mı olması gerekiyor?

Ekli dosyalar

• Lenovo [Aygıt].webp
    Lenovo [Aygıt].webp
    99.8 KB · Görüntüleme: 75
  • Lenovo [Bios-1].webp
    Lenovo [Bios-1].webp
    107.1 KB · Görüntüleme: 75
  • Lenovo [Bios-2].webp
    Lenovo [Bios-2].webp
    71.3 KB · Görüntüleme: 65
  • Toshiba [Aygıt].webp
    Toshiba [Aygıt].webp
    141.7 KB · Görüntüleme: 59
  • Toshiba [Bios-1].webp
    Toshiba [Bios-1].webp
    138.5 KB · Görüntüleme: 55
  • Toshiba [Bios-2].webp
    Toshiba [Bios-2].webp
    136.4 KB · Görüntüleme: 80
Ethernet driver ayarlarında güç kazancı sağlamak için bilgisayar bu cihazı kapatsın ve kapatmasın olarak ayrı ayrı denediniz değil mi hocam.

Güç kazancı sağlamak için bilgisayar bu aygıtı kapatsın seçeneği kapalı olmalı.
Wake up alarm ı da primary yapın hocam
Wake on Lan ı primary seçerek denemek lazım

Açıyor hocam. Ama genelde bende sıkıntı yaşıyorum bazen. Netsupport üzerinden bilgisayarı kapatmışsam yine netsupport ile uzaktan açabiliyorum.

Ethernet driver ayarlarında güç kazancı sağlamak için bilgisayar bu cihazı kapatsın ve kapatmasın olarak ayrı ayrı denediniz değil mi hocam.

Güç kazancı sağlamak için bilgisayar bu aygıtı kapatsın seçeneği kapalı olmalı.
Güç kazancı sağlamak için bilgisayar bu aygıtı kapatsın seçeneği kapalı olmalı. izlediğim videolarda bu seçeneğin tiki seçili olmalı diyorlardı bende öyle denedim.
bu seçenekleri de denedim.

ethernet arabiriminin WOL özelliği desteği windows 7 de var ama windows 10 yükleyince WOL özelliği kayboluyor, yani windows 7 de uzaktan açabiliyorum ama windows 10 da açamıyorum, sorun bundan kaynaklanıyor ama nasıl bu sorunu çözebilirim.

windows 7 deki ethernet sürücüsünü windows 10 da kullanabilir miyiz?

2 bilgisayar türü var, biri Lenovo masaüstü bilgisayar diğeri Toshiba laptop, normalde uzaktan açıyordum Net support ile format attıktan sonra açamadım.
Resimleri yükledim bilgisayarların, Lenovo BİOS'da Power sekmesinde Wake on LAN, Wake from PCI Modem, Wake from Serial Port Ring, Wake from PCI Device seçenekleri var.
Bu seçeneklerin karşısında Automatic, Primary ve Disabled seçilebiliyor. Bu seçenekleri ne yapmak gerek? Primary mı seçmek lazım yoksa Automatic mi?

Toshiba'da ise Power Management sekmesinde, Wake-up on LAN, Wake-up on LAN on Battery, Wake on Keyboard, Critical Battery Wake-up seçeneklerinin hepsi enabled mı olması gerekiyor?
Hocam daha önce bende sıkıntı yaşadım bu konuyla ilgili. Bir masaüstü bilgisayarda gigabyte anakart vardı ama ethernet çipi inteldi. İntel proset yazılımını yükledikten sonra WOL aktif hale geldi. I217-LM etherneti olan için deneyin isterseniz.

Hocam daha önce bende sıkıntı yaşadım bu konuyla ilgili. Bir masaüstü bilgisayarda gigabyte anakart vardı ama ethernet çipi inteldi. İntel proset yazılımını yükledikten sonra WOL aktif hale geldi. I217-LM etherneti olan için deneyin isterseniz.
Hocam çok teşekkürler, deneyeceğim, en son chatgptye sordum oda bişiler söyledi hepsini denicem.
"İntel proset yazılımını yükledikten sonra WOL aktif hale geldi." derken hocam yani ethernet sürücüsünün gelişmiş özelliklerinde WOL ayarları görüldü demek değil mi?

Aygıt yöneticisinde daha detaylı seçenekler geldi diye hatırlıyorum hocam. Ama o seçeneklere de müdahale etmedim zaten. Proseti yüklemeden önce bilgisayarı kapattıktan birkaç saniye sonra ethernetin link ışıkları sönüyordu. Proseti yükledikten sonra bilgisayar kapansa bile ethernetin link ışıklarının sürekli aktif hale geldiğini gördüm.

Aygıt yöneticisinde daha detaylı seçenekler geldi diye hatırlıyorum hocam. Ama o seçeneklere de müdahale etmedim zaten. Proseti yüklemeden önce bilgisayarı kapattıktan birkaç saniye sonra ethernetin link ışıkları sönüyordu. Proseti yükledikten sonra bilgisayar kapansa bile ethernetin link ışıklarının sürekli aktif hale geldiğini gördüm.
Çok sağolun hocam, dediğiniz gibi ethernetin link ışıklarının sürekli aktif hale geldiğinde uzaktan açılma aktif olmuş oluyor, yarın deneyeceğim windows 7 de sorunsuz bir şekilde açılıyor umarım 10da açılır.

Hocalarim, bende Windows 10 kurunca açılıyor; 11 kurunca açılmıyordu. (Bitiş ayarlı tabi ki)

drivergenius ile ethermetin Windows 10 sürücüsünü yedekleyip Windows 11’e attım duzeldi. Şimdi uzaktan açılıyor.

Yani mesele kesin sürücüler 🙋🏻‍♂️

Not: Windows 11’de netsupport’ta ogretmende ekranlar karanlık görünüyor, ogrencilerde v15; öğretmende v14 kurulu

BBNET
Geri