Neden Yalova İlahiyat? !!!!

Kodla Büyü
8. madde süper;
8.Mezun olan her öğrencimize -akademik kariyer yapma imkânı yanında- öğretmenlik, vaizlik, Kur’an kursu öğreticiliği gibi pek çok sahada iş imkânı,

"Her üniversite mezununa iş vermek zorunda değilim" diyen kimdi yahu...

Yalova da olması da ayrı bir olay...

ilahiyatlı öğrenci başörtülü olmuyormu ? Saçma sapan suçlamalarını da buradaki hayırlseverler için kullanma bi zahmet.İnsanların dini eğitimi desteklemek için dini sebeplerle para vermesinden size ne? Dinimize göre hayır Allah rızası için yapılan her türlü iyiliktir.

Hayır yapmak için vakıf kurmaya falan da gerek yok...İnsanlar buraya yardım edeceğiz diye anlaşmışlar gerisi onlara kalmış

bu forumda rahmetli türkan saylan hakkında dünyanın lafı söylendi. ölmüş kadın hakkında sizin gibi başkalarına din ahlak öğretmeye meraklı insanlar tarafından yapıldı. başörtülülere burs vermiyormuş da bilmem neymiş de. ozaman nedense kimse kime isterse verir demiyordu. ne ergenekonluğu kaldı ne başına örttüğü bez parçası. ölmüş kadın arkasından atıp tutanla bize din ahlak dersi veren tipler aynı kişilerdi. (kadını tanımam etmem, ne bursunu aldım ne de herhangi bir işim oldu kendisi veya derneğiyle. olay tamamen ahlak ile ilgili. ölmüş insanın arkasından konuşmayı kimseye yakıştırmıyorum. özellikle siyasi nedenlerle gaza gelmiş kendini müslüman olarak gören insanlar tarafından. insanı daha çok üzüyor. neyse toprağı bol olsun.)

ayrıca hiçbir fakültede harç ödemesi karşılanmazken bu sitede önce karşılanacak denildi. (bir devlet üniversitesi, kafasına göre bir fakültede harçları karşılayacak) sonra korkup vakıf diye değiştirdiler. ama ortada bir vakıf bile yoktu. yani medyaya yansımasa belki vakıf söz konusu bile olmayacaktı.

olay açık ve net olarak bu. ama siz bu kısmını, bu adaletsizliği görmezden gelip hemen dine bağlıyorsunuz ki konuyu kimse bir laf edemesin kutsal olduğu için. aynen bu çakalların vakıf olayına bağlamaları gibi.

olay dinle alakalı olmayan bir adaletsizlik içermekte idi, vakıf olayını devreye sokarak olayı kapattılar. budur. söyleyecek bir laf kalmadı çünkü kılıfına uydurdular.

only61' Alıntı:
sağcısı olsun solcusu olsun dindarı olsun ateisti olsun
bu ülke ne zaman bilim ve sanata önem verir ve bu uğurda çaba harcarsa işte o zaman gelişmiş ve mutlu bir ülke olacağız...
dinini isteyen istediği şekilde öğrensin ve yaşasın yeter ki demokrasiye ve laiklik ilkesine laf edilmesin....
Atatürk'e ve devrimlerine küfür eden ve şeriatı isteyen o kadar çok insan var ki bu ülkede...bunun önüne geçilmesse mısır gibi bir ülke oluruz...
şeriatla yönetilen ülkelerin hali ortada....kimsenin dinlerle bir derdi yok
sıkıntı bilim ve sanatı arka plana atmak...bilimin kanıtladığı bir şeyi dinler reddederse bilim kaybedilmiş olur...
cübbelinin bir videosunu izledim konu dünyanın yaşı..bugün bilimsel olarak bakıldığında dünyanın yaşı 4.54 milyar yıl
ama cübbeli 7000 yıl diyor...işte videosu http://www.youtube.com/watch?v=1NyGjm9D ... re=related
işbu noktada dindar nesil ya cübbeliye inanacak ya da bilime...ben ilahiyat fakültesinde fen bilimlerinin de öğretilmesi taraftarıyım...

işte meydan cübbeli gibilere kalmasın diye aydın din adamı yetişsin diye ilahiyat fakülteleri var....madem ki demokrai diyoruz o zaman karışmayalım.....isteyen dinle isteyen sanatla ilgilensin....Ayrıca din ve bilimin yöntemleri ve genelde alanları tamamen farklıdır.Bilim deney ve gözleme dayanır ve bunun dışına çıkmamalıdır dinde fizikötesiyle ilgilenir bilimle uğraşmaz.

eskisehir' Alıntı:
ilahiyatlı öğrenci başörtülü olmuyormu ? Saçma sapan suçlamalarını da buradaki hayırlseverler için kullanma bi zahmet.İnsanların dini eğitimi desteklemek için dini sebeplerle para vermesinden size ne? Dinimize göre hayır Allah rızası için yapılan her türlü iyiliktir.

Hayır yapmak için vakıf kurmaya falan da gerek yok...İnsanlar buraya yardım edeceğiz diye anlaşmışlar gerisi onlara kalmış

bu forumda rahmetli türkan saylan hakkında dünyanın lafı söylendi. ölmüş kadın hakkında sizin gibi başkalarına din ahlak öğretmeye meraklı insanlar tarafından yapıldı. başörtülülere burs vermiyormuş da bilmem neymiş de. ozaman nedense kimse kime isterse verir demiyordu. ne ergenekonluğu kaldı ne başına örttüğü bez parçası. ölmüş kadın arkasından atıp tutanla bize din ahlak dersi veren tipler aynı kişilerdi. (kadını tanımam etmem, ne bursunu aldım ne de herhangi bir işim oldu kendisi veya derneğiyle. olay tamamen ahlak ile ilgili. ölmüş insanın arkasından konuşmayı kimseye yakıştırmıyorum. özellikle siyasi nedenlerle gaza gelmiş kendini müslüman olarak gören insanlar tarafından. insanı daha çok üzüyor. neyse toprağı bol olsun.)

ayrıca hiçbir fakültede harç ödemesi karşılanmazken bu sitede önce karşılanacak denildi. (bir devlet üniversitesi, kafasına göre bir fakültede harçları karşılayacak) sonra korkup vakıf diye değiştirdiler. ama ortada bir vakıf bile yoktu. yani medyaya yansımasa belki vakıf söz konusu bile olmayacaktı.

olay açık ve net olarak bu. ama siz bu kısmını, bu adaletsizliği görmezden gelip hemen dine bağlıyorsunuz ki konuyu kimse bir laf edemesin kutsal olduğu için. aynen bu çakalların vakıf olayına bağlamaları gibi.

olay dinle alakalı olmayan bir adaletsizlik içermekte idi, vakıf olayını devreye sokarak olayı kapattılar. budur. söyleyecek bir laf kalmadı çünkü kılıfına uydurdular.
Türkan saylana laf etmedim şahsen isteyen istediğine burs verir destekler...O kadının arkasından laf etmeyi ahlaksızlık olarak tanımlıyorsun ...iyi güzel ...peki o fakülteyi neden çakallıkla itham edebiliyorsun...Burada hurrriyet gibi brigün gibi gazetelerin gazına gelip konuşuyorsunuz çünkü bursun kaynağı baştan beri vakıf olarak belirtiliyordu ama bu gazeteler olayı çarpıtmak için vakıf ibaresini sildiler. Sizde Belkiyle varsayımlarla konuşup değiştirmişler yok sonradan çıkardılar gibi laflar ediyorsunuz.

only61' Alıntı:
sağcısı olsun solcusu olsun dindarı olsun ateisti olsun
bu ülke ne zaman bilim ve sanata önem verir ve bu uğurda çaba harcarsa işte o zaman gelişmiş ve mutlu bir ülke olacağız...
dinini isteyen istediği şekilde öğrensin ve yaşasın yeter ki demokrasiye ve laiklik ilkesine laf edilmesin....
Atatürk'e ve devrimlerine küfür eden ve şeriatı isteyen o kadar çok insan var ki bu ülkede...bunun önüne geçilmesse mısır gibi bir ülke oluruz...
şeriatla yönetilen ülkelerin hali ortada....kimsenin dinlerle bir derdi yok
sıkıntı bilim ve sanatı arka plana atmak...bilimin kanıtladığı bir şeyi dinler reddederse bilim kaybedilmiş olur...
cübbelinin bir videosunu izledim konu dünyanın yaşı..bugün bilimsel olarak bakıldığında dünyanın yaşı 4.54 milyar yıl
ama cübbeli 7000 yıl diyor...işte videosu http://www.youtube.com/watch?v=1NyGjm9D ... re=related
işbu noktada dindar nesil ya cübbeliye inanacak ya da bilime...ben ilahiyat fakültesinde fen bilimlerinin de öğretilmesi taraftarıyım...

Sayın hocam;
Biz biliyoruz ki bu ülkede zamanında vicdan ve akıl birlikteliği olsun ki hakikate ulaşalım" diyenler hapishanelerde süründü. Bunu yapan devlet ise yukarıda bahsettiğiniz laik! demokratik! düzendi. 3 kıtada asırlar boyu kalıp İslam medeniyetini tesis eden ecdat ne ile yönetildi? Günümüzün kukla başkanlarının yönettiği ülkeleri şeriat devleti gibi göstermek Hem hakikate hem ecdada hem de Şeriata büyük saygısızlıktır. Bizzat ilimi tahsilini emreden bir din ve bu hükümlerle yönetilen ülke asla geri kalmaz. Din ilim ikisi beraber olsun ki şahlansın. İlahiyat fakültelerinde fen ilimlerinin de olmasını aslına bakarsanız bizzat dinin kendisi emrediyor. Bildiğimiz Medreselerde yetişti tüm müslüman bilim adamları. Mana aleminde derinleşip aklı ile doğruyu bulmuş ve asırlara hükmetmişlerdir. Ancak Bu günkü düzendir bunu yasaklayan. Çok değil bu sözü 15 yıl önce söyleseydiniz eminim sizi meslekten men ederlerdi. Gerekçesi ise "Laik bir devletin Çağdaş bir öğretmeni bu şekilde kanuşamaz" olurdu. Buna emin olun.

Bu memlekette derdi bizzat din hatta Allah olan zümre ve alt zümreleri var. İnanın bu uğurda proje üstüne proje yapmaktadır.
Ergün DİLER bu konuda iyi araştırmalar yapıyor...

Maalesef günümüzün saf temiz insanlarına Oflu Hoca kılıklı insanlar alim olarak gösteriliyor.

Eklemyi unuttum;
Sanat meselesi halledilecek olan son meseledir. Yani asırlara mührünü basacak bir medeniyet bunu ençok sanat alanında yapacaktır. İşte Selimiye, İşte Endülüs.
Elin avrupası Japonyası dişarıya ilim ihraç ederken, duydum ki benim güzel ülkemin çağdaş laik sanat camiasında yetişmis senaristlerimiz, EZEL in senaryosunu Ermenilere ithal ettikten sonra şimdide ahlaksızlıkta sınır tanımayan fuhus dizisi AŞKI MEMNUyu İspanyaya satmışlar. Ülkem adına bir gurum duydum bilseniz. Asra Aşkı Memnu ile mühür vuracaz demekki.
Önceleri avrupanın ilmini alalım ahlaksızlığını değil derlerdir. Şimdi devir değişti. Dışarıya ahlaksızlık ithal eder oldu. Sorarım bu neyin eseridir. Şeriatın mı?
Dinsiz bir medeniyetin sanat anlayışından başka ne beklenir ki.

eskisehir' Alıntı:

Burs işinin tek yolu vakıftır zaten. Aksini söyleyen hata etmiştir. Kanun belli kitap belli. Eğer doğruysa kanaatimce acemilikle yapılmış bir açıklamadır.
Vakıf kılıf değil, bu işin yoludur yöntemidir. KOÇ Vakfıdamı kılıfına uyduruyor yahu...

joombal' Alıntı:
eskisehir' Alıntı:

Burs işinin tek yolu vakıftır zaten. Aksini söyleyen hata etmiştir. Kanun belli kitap belli. Kanaatimce acemilikle yapılmış bir açıklama. Yüzlerine bulaştırmışlar.
aksini söyleyen falan olmadı hocam baştan beri vakıf ibaresi vardı ama bazı yayın organları o ibareyi silerek yayınladılar.

vakıf ibaresi bulunmayan yer zaten bizzat üniversitenin sayfası idi
zor durumda kalınca koydular
ama ortada vakıf yok
her neyse
joombal bizim itirazımız şuna
sorun
"ilahiyat fakültesi olması değil"
herhangi bir fakülte olsun
(ilahiyat olması zaten gayet doğal hükümet politikasına göre)

bu fakülteye daha önce hiç bir fakülteye girişte sağlanmamış vaatler sunulması
bunun kaynağının net olarak bilinmemesi
paraların nerden temin edileceğinin şüphe uyandırmasıdır

Koç vakfı diyorsun
http://www.vkv.org.tr/
bak varolan bir vakıf
ve Koç kendisine istihdam sağlamak için böyle bir burs işine girmiş
acaba yalova İlahiyat Vakfı (henüz ortada olmayan vakıf) da mı kendine istihdam sağlayacak?
Fabrika mı burası

görünüse göre su zamanda ilahiyatci olmak cok avantajli
ben de kiziyorum kendime niye Din Kültürü ya da Arapca ögretmeni olmadigim icin
ahh ahhh
ne isim vardi Bilisimle bilgisayarla

BBNET
Geri