Neden Yalova İlahiyat? !!!!

Kodla Büyü

atacan2

Aktif Üye
Yalova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, 1 Ekim 2012 tarihinde eğitim-öğretime başlayacak öğrencilerine Yalova İlahiyat Vakfı'nın katkılarıyla çok cazip imkânlar sunuyor:
1.Her öğrenciye öğrenim harcını karşılama taahhüdü,
2.İlk 3000’e giren öğrencilere aylık 1000 TL, İlk 6000’e giren öğrencilere 500 TL, fakültemize yerleşen her öğrenciye 250 TL karşılıksız burs,
3.Bütün öğrencilerimize kalacak yer temini,
4.Ders saatleri dışında özel eğitim seminerleri fırsatı,
5.Hazırlık sınıfı sonunda Suudi Arabistan’da (Mekke, Medine ve Cidde) 4 ay süreyle pratik dil eğitimi imkânı,
6.%100 Arapça eğitim ve İngilizce seçmeli ders alma imkânı,
7.Akademisyen ve İslâm âlimi yetiştirmeyi önceleyen bir fakülte,
8.Mezun olan her öğrencimize -akademik kariyer yapma imkânı yanında- öğretmenlik, vaizlik, Kur’an kursu öğreticiliği gibi pek çok sahada iş imkânı,
9.Alanında uzman, proaktif akademisyen kadrosu,
10.İstanbul, Bursa ve Kocaeli’ye 1’er saat mesafede, stresten uzak, doğal güzellikleriyle öne çıkan bir şehirde okuma avantajı

Bu imkânları aynı anda sunabilen başka bir fakülte biliyor musunuz?

kaynak: http://www.yalova.edu.tr/icerik/3116/78 ... hiyat.aspx

Merak ediyorum aynı üniversitenin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin duyurularında da harç dekontlarının hangi tarihte verileceği bilgisi var. http://www.yalova.edu.tr/icerik/3112/52 ... tlari.aspx

Neden sadece ilahiyat öğrencileri harç ödemiyor. Diğer öğrencilerin verdiği harç neden ilahiyat öğrencileri için burs olarak veriliyor. Veya devlet desteği varsa diğer üniversiteler ve bölümleri neden desteklenmiyor.

Allah sonumuzu hayırlı etsin.

Başarılı ve yetenekli öğrencileri din adamlığına çekmek için tabi ki:)
Akıllı adamlar siyasi bilimler,ulusları arası ilişkiler,hukuk,eğitim fakültesi okursa durumumuz vahim olur.

Mr.Spermata' Alıntı:
Başarılı ve yetenekli öğrencileri din adamlığına çekmek için tabi ki:)
Akıllı adamlar siyasi bilimler,ulusları arası ilişkiler,hukuk,eğitim fakültesi okursa durumumuz vahim olur.

doğru diyorsun ama yeni gelen 4+4+4 ile çok ders açığı olacak yeterince imam yok ülkemizde.

Sonuçta bu desteği İlahiyat vakfı hayırseverlerin yardımı ile sağlayacak devlet imkanları ile değil. İktisat fakültesinde de bir vakıf kurulur aynı imkanlar sağlanabilir.
2. Yalova İlahiyat yeni bir üniversite ve öğrenci çekmek için bunu yapmış olabilir.
3. Yalova İlahiyatın kaliteli hocaları var.
4. İyi yapmışlar aferin :)

ebfo45' Alıntı:
Sonuçta bu desteği İlahiyat vakfı hayırseverlerin yardımı ile sağlayacak devlet imkanları ile değil. İktisat fakültesinde de bir vakıf kurulur aynı imkanlar sağlanabilir.

İyi yapmışlar aferin :)
:+1:
zoruna gitmiş herhalde konuyu açanın.....

ne bu şimdi,siz bilgisayarcılara zaten gerek yok..gelin bari ilahiyat mı okuyun demek istiyorsun:)))))))))

isteyen gider okur ama keşke bu olanaklar fen bölümleri için de olsa...ülkemizin daha çok bilim insanlarına ihtiyacı var...

ilon' Alıntı:
ebfo45' Alıntı:

Zoruma gittiği doğrudur, senin zoruna gitmemesinde gariplik var!!!
Orada desteğin nereden geldiği yazmamakta, hadi öyle diyelim ama bu imkanların eşitlik ilkesi ile tüm öğrencilere sağlanması lazım, hayırsever insanlar öğrenci ayrımı yapmamalı. Diğer öğrenciler üvey evlat değiller. Harçlarını ödeyemeyen bazı öğrenciler çalışmak zorunda kalıyor, yer sıkıntısı çekiyor ve öğrenim hayatı zorluklar içinde geçiyor. Geçenlerde harç ücreti için amelelik yapan bir öğrenci inşaattan düşüp hayatını kaybetti. Tek taraflı bu uygulama yazıktır, günahtır ve etik değildir.

Neden sadece ilahiyat öğrencileri harç ödemiyor. Diğer öğrencilerin verdiği harç neden ilahiyat öğrencileri için burs olarak veriliyor. Veya devlet desteği varsa diğer üniversiteler ve bölümleri neden desteklenmiyor.

onlar için adalet ve hak hukuk önemi yoktur. verebilecekleri tek cevap sadece zoruna mı gitti demektir. başörtülü öğrenciye burs vermiyor bir taraflarını yırtanlar, ölü insanların arkasından konuşan aynı insanlar, başkasının parasıyla harç ödemeyen islam alimlerine! çok iyi yapmışlar aferin diye tebrik ederler. Elbet Allah bunun hesabını soracaktır. Dini kullanarak yapılan bu kul hakkının hesabı bir gün elbet verilecektir.

eskisehir' Alıntı:

onlar için adalet ve hak hukuk önemi yoktur. verebilecekleri tek cevap sadece zoruna mı gitti demektir. başörtülü öğrenciye burs vermiyor bir taraflarını yırtanlar, ölü insanların arkasından konuşan aynı insanlar, başkasının parasıyla harç ödemeyen islam alimlerine! çok iyi yapmışlar aferin diye tebrik ederler. Elbet Allah bunun hesabını soracaktır. Dini kullanarak yapılan bu kul hakkının hesabı bir gün elbet verilecektir.

:alkis: :+1:

atacan2' Alıntı:
Yalova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, 1 Ekim 2012 tarihinde eğitim-öğretime başlayacak öğrencilerine Yalova İlahiyat Vakfı'nın katkılarıyla çok cazip imkânlar sunuyor:
1.Her öğrenciye öğrenim harcını karşılama taahhüdü,
2.İlk 3000’e giren öğrencilere aylık 1000 TL, İlk 6000’e giren öğrencilere 500 TL, fakültemize yerleşen her öğrenciye 250 TL karşılıksız burs,
3.Bütün öğrencilerimize kalacak yer temini,
4.Ders saatleri dışında özel eğitim seminerleri fırsatı,
5.Hazırlık sınıfı sonunda Suudi Arabistan’da (Mekke, Medine ve Cidde) 4 ay süreyle pratik dil eğitimi imkânı,
6.%100 Arapça eğitim ve İngilizce seçmeli ders alma imkânı,
7.Akademisyen ve İslâm âlimi yetiştirmeyi önceleyen bir fakülte,
8.Mezun olan her öğrencimize -akademik kariyer yapma imkânı yanında- öğretmenlik, vaizlik, Kur’an kursu öğreticiliği gibi pek çok sahada iş imkânı,
9.Alanında uzman, proaktif akademisyen kadrosu,
10.İstanbul, Bursa ve Kocaeli’ye 1’er saat mesafede, stresten uzak, doğal güzellikleriyle öne çıkan bir şehirde okuma avantajı

Bu imkânları aynı anda sunabilen başka bir fakülte biliyor musunuz?

kaynak: http://www.yalova.edu.tr/icerik/3116/78 ... hiyat.aspx

Merak ediyorum aynı üniversitenin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin duyurularında da harç dekontlarının hangi tarihte verileceği bilgisi var. http://www.yalova.edu.tr/icerik/3112/52 ... tlari.aspx

Allah sonumuzu hayırlı etsin.

İlahiyat vakfı bedencilere burs verecek değil ya.
Adı üstünde vakıf.
Bizde beraber bir vakıf kuralım. Konservatuvar öğrencilerine verelim. Engel yok.

atacan2' Alıntı:
ilon' Alıntı:
ebfo45' Alıntı:

Orada desteğin nereden geldiği yazmamakta, hadi öyle diyelim ama bu imkanların eşitlik ilkesi ile tüm öğrencilere sağlanması lazım, hayırsever insanlar öğrenci ayrımı yapmamalı. Diğer öğrenciler üvey evlat değiller. Harçlarını ödeyemeyen bazı öğrenciler çalışmak zorunda kalıyor, yer sıkıntısı çekiyor ve öğrenim hayatı zorluklar içinde geçiyor. Geçenlerde harç ücreti için amelelik yapan bir öğrenci inşaattan düşüp hayatını kaybetti. Tek taraflı bu uygulama yazıktır, günahtır ve etik değildir.

Koç vakfı da meslek lisesi ağırlıklı burs veriyor. Çünkü misyonu bu. Sanayiciler. http://www.vkv.org.tr/egitim_egitim_burslari.aspx
Şimdi kalkıpta Koç vakfını "Neden İmam Hatiplere burs vermiyorsunuz" diye ayrımcılıkla suçlasak olurmu?
Harçılığını kazanmak için inşaatan düşen imam hatipli de vardır. Acitasyona gerek yok.

Diğer fakültelere de burs veren yüzlerce vakıf var.

atacan2' Alıntı:
ilon' Alıntı:
ebfo45' Alıntı:

Yahu bir vakıf karşılıyor, yani devletin parası değil, ayrıca devletin parası da olabilir, ama başka yıllarda desteklenmesi gereken başka bölümlere de aynı imkanları sunduğu müddetçe sorun olmadı benim açımdan.

Yani parayı devlet vermeyecekse, para gönüllülerin cebinden çıkacaksa, bize ne? İsteyen istediği yer için verir.

Bir öğrenciye yardım yaptı diye adamı "başka öğrencilere yardım yapmadın" diye eleştirmek ne kadar vicdani olur?

dindar nesil yetistiriyorlar iste
burda da kindarlar kinlerini kusuyor
yani hedefe ulasilmistir bence

atacan2' Alıntı:
orada herhangi bir vakıf desteği yazmıyor.
Arkadaşım senin daha yazdığın mesajdan haberin yok. "Bi yürü git" derler adama.
atacan2' Alıntı:

volkankey' Alıntı:
dindar nesil yetistiriyorlar iste
burda da kindarlar kinlerini kusuyor
yani hedefe ulasilmistir bence

Vakıf hizmetleri özellikle ecdadımız tarafından çok güzel bir şekilde kullanılmış. İslam medeniyetinin asırlara mührünü vurmasında vakıf müesseselerinin yeri oldukça büyüktür.
Dinsiz devletin yetiştirdiği nesillerin Vakıf hizmetlerini anlaması kolay değil.
Ama yaftalaması kolay....

aradaugrarim' Alıntı:
atacan2' Alıntı:
orada herhangi bir vakıf desteği yazmıyor.
Arkadaşım senin daha yazdığın mesajdan haberin yok. "Bi yürü git" derler adama.
atacan2' Alıntı:

Ben okuduğumda vakıf ibaresi yoktu sonradan eklemişler. Bununla birlikte vakıf daha kurulmamış. Bilip bilmeden yazma,
burdaki haberi dikkatli oku.
http://www.yalovagazetesi.com/gundem/me ... h2340.html

Şu at gözlüklerinide çıkarın artık, bu arada senin gibilere ne denileceğini bilmiyorum....

joombal' Alıntı:
atacan2' Alıntı:
ilon' Alıntı:
ebfo45' Alıntı:

Koç vakfı da meslek lisesi ağırlıklı burs veriyor. Çünkü misyonu bu. Sanayiciler. http://www.vkv.org.tr/egitim_egitim_burslari.aspx
Şimdi kalkıpta Koç vakfını "Neden İmam Hatiplere burs vermiyorsunuz" diye ayrımcılıkla suçlasak olurmu?
Harçılığını kazanmak için inşaatan düşen imam hatipli de vardır. Acitasyona gerek yok.

Diğer fakültelere de burs veren yüzlerce vakıf var.
:alkis:

Vakıf kurmak altı aylık marangoz işi değilki. Çok mu zor yahu? Hemen kurulur.
Ünv. yeni. öğrnciler yeni olacak. Yani yeni bir yapılanma var.

Keşke derdiniz vakıf olsa.

atacan2' Alıntı:
ilon' Alıntı:
ebfo45' Alıntı:

Sanane elalemin hayrından adı üstünde hayır!Hayır dini amaçla yapılır bunun önceliğinin din eğitimi yapılan bir yerde olmasından daha doğal ne var?!

eskisehir' Alıntı:

ilahiyatlı öğrenci başörtülü olmuyormu ? Saçma sapan suçlamalarını da buradaki hayırlseverler için kullanma bi zahmet.İnsanların dini eğitimi desteklemek için dini sebeplerle para vermesinden size ne? Dinimize göre hayır Allah rızası için yapılan her türlü iyiliktir.

Hayır yapmak için vakıf kurmaya falan da gerek yok...İnsanlar buraya yardım edeceğiz diye anlaşmışlar gerisi onlara kalmış

Anlaşalım.
Sizler çağdaş! biz yobaz!.
Siz çağdaş! vakıflarınızla çağdaş! öğrencilere burs verin
Bizde yobaz! öğrencilere.
Kimse kimseye karışmasın. Biz artarsa çağdaşlara da vercez. Söz...

Mesele burada tatlıya bağlansın.
Mübarek aydır.
Teravihe marş marş...

sağcısı olsun solcusu olsun dindarı olsun ateisti olsun
bu ülke ne zaman bilim ve sanata önem verir ve bu uğurda çaba harcarsa işte o zaman gelişmiş ve mutlu bir ülke olacağız...
dinini isteyen istediği şekilde öğrensin ve yaşasın yeter ki demokrasiye ve laiklik ilkesine laf edilmesin....
Atatürk'e ve devrimlerine küfür eden ve şeriatı isteyen o kadar çok insan var ki bu ülkede...bunun önüne geçilmesse mısır gibi bir ülke oluruz...
şeriatla yönetilen ülkelerin hali ortada....kimsenin dinlerle bir derdi yok
sıkıntı bilim ve sanatı arka plana atmak...bilimin kanıtladığı bir şeyi dinler reddederse bilim kaybedilmiş olur...
cübbelinin bir videosunu izledim konu dünyanın yaşı..bugün bilimsel olarak bakıldığında dünyanın yaşı 4.54 milyar yıl
ama cübbeli 7000 yıl diyor...işte videosu http://www.youtube.com/watch?v=1NyGjm9D ... re=related
işbu noktada dindar nesil ya cübbeliye inanacak ya da bilime...ben ilahiyat fakültesinde fen bilimlerinin de öğretilmesi taraftarıyım...

BBNET
Geri