Neden olmuyor?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan lemmings
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

lemmings

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Hocalarim selamlar.
Simdi bir odada internet baglantisi var, bu odada baglantida problem yok. Burdan kendi odama cektigimde de kablo switch e geliyor, ordan da ben bilgisayara aliyorum. Boyle yapinca benim pcde surekli "ag adresi aliniyor" hemen ardindan "ag kablosu takili degil" uyarisi cikiyor. Bu iki uyari ardi ardina surekli tekrarlaniyor. Sizce nedendir? Ag kablosu takili olmasa veya pc kabloyu gormese sadece bu uyari cikar, arka arkaya ve surekli bu iki uyari neden cikar?

herhangi bir ağ kablosunda kısa devre olabilir hocam... bizde de vardı böyle bir sorun....switche giren bir ağ kablosunu çıkardık, sorun bitti:)

Ama hocam aynen bu sekilde, hic bir seyi degistirmeden internet baglantisi kurdum ve uzun sure kullandim. Hafiften sinir oldum durup dururken nasil olur yani? Kablo hatasi olsa ag kablosu takili degil der ve o mesaj durur ekranda. Bu sekilde olmasi neden acaba? Ve tabi ki baglant neden saglanamiyor?

kabloyu direk bilgisayara takdığınızda çalışıyorsa. swich portlarında kısa devre olabilir port varyasyonu yapın değiştirip durun.

Hocam odama gelen kablo switche giriyor. Ben de switchten aliyorum, odama gelen kabloyu direkt olarak pc ye alma sansim yok. Ama bu sekilde switch ten alip baglanti kuruyodum.

Bak elimi bile surmedim sari unleme terfi ettik :)
Bbnete yazdigimi haber aldi herhalde,korktu :) :)

Hocam;
1- RJ-45 'e bi bakın kırıklık felan var mı,
2- Switch'i ve modemi kapatıp açın,
3- Başka bir switch deneyin,
4- Mümkünse başka bir kablo ile deneyin,
5- Ama bence sorun Ethernet kartında. Onboard ise ethernetiniz başka bir ethernet kartı takarak deneyiniz...

kabloyu test ettim ve ağda switch ten önce internete de sorunsuz giriyorum. sorun switch in ağa girmesiyle oluyor. ya pc de ya switch te. ama bu pc ile ve bu switchle yine girebiliyordum. kablolardan bu yüzden bu kadar eminim.

BBNET
Geri