neden okulun bilgisayarlarında site anormal gözüküyor yardım

Kodla Büyü

kpsmagduru

Site Gezgini
lütfeen yardım edin kaç gündür uğraşıyorum.site benim ve çoğu kişinin bilgisayarlarında normal düzeninde ve boyutunda çalışıyor ama özellikle okulun tüm bilgisayarlarında yayvan, sığmamış ve taşmış gibi görünüyor.ne yapmam lazım neden olur.sanırım siteden değil.bilen birileri yardım ederse sevinirim

çözünürlük farkı gibi geldi ama... Arkadaşın dediği gibi site adresini verirseniz inceleyip daha sağlıklı yorum yapabiliriz, iyi çalışmalar...

çözünürlük hocam
okulun pcleri 1024*768 dir
sizin laptop vs. çözünürlük yüksektir
sizde pcnizin çözünürlüğünü düşürün sizdede site büyür.
tavsiyem sitenin 1027*768 lerde daha düzgün görünmesi için
900-930 px civarı bir genişliği olmalı.(arka plan değil)
şekil a
http://www.kartalcumhuriyet.meb.k12.tr

okuldaki bilgisayarlarda tembel formatör güncelleme yapmadığı için hala tarayıcı olarak rahmetli ie 6 var. :mrgreen:

tarayıcı poblemleri var explorerda şaftı kayıyar sitenin ie9 da chrome da düzgün siteyi yeniden bir elden geçirmen lazım.

formatör yok ve işten anlayan tek ben varım bende sizlerden yardım alarak halletmeye çalışıyorum (fen ve teknoloji öğretmeniyim aslında).Şimdi ben bu dediğinizi nasıl yapacam (900-930 px civarı bir genişliği olmalı). bu arada büyük bir ihtimalle anlamışsınızdır ama yine de söyleyeyim hazır bir şablon üzerinden yaptım üzerinde böyle bir değişiklik yapabilir miyim.

okulun bilgisayarlarında internet explorer da problem var anladım.bunun dışında benim siteyle ilgili nasıl bir şeyler yapmam lazım.

Hocam tablolu tasarım ve tablo boyutları belirtilmiş zaten sitenizin kötü gözükmesi çözünürlük kaynaklı... Okuldaki bilgisayarların çözünürlüğünü artırın.

"Masaüstü(sağ tıklayın)->özellikler->(üst sekmeden)ayarlar" bölümüne girin

ekran çözünürlüğü yazan yer vardır orayı 1024X768 gibi bişey yapın düzelecektir. Kolay gelsin...

kpsmagduru' Alıntı:
okulun bilgisayarlarında internet explorer da problem var anladım.bunun dışında benim siteyle ilgili nasıl bir şeyler yapmam lazım.
Genişlik en fazla 950 px olmalı.

eemree' Alıntı:
çözünürlük hocam
okulun pcleri 1024*768 dir
sizin laptop vs. çözünürlük yüksektir
sizde pcnizin çözünürlüğünü düşürün sizdede site büyür.
tavsiyem sitenin 1027*768 lerde daha düzgün görünmesi için
900-930 px civarı bir genişliği olmalı.(arka plan değil)
şekil a
http://www.kartalcumhuriyet.meb.k12.tr
konuyla alakasız bi durum ama hocam sitenizi çok beyedim. Dosyaları gönderme gibi bi imkanınız varsa çok memnun olurum. Şimdiden teşekkürler

hocalrım süpersiniz ilginiz için teşekkürler.tamam ben artık çok anlıyormuş gibi yarın onu halledecem ama bide son bir şey soracam.sitenin boyutunu değiştirerek de yapabilirsiniz demiştiniz .ekran alıntısında görülen penceredeki verinin fazla 950 olması gerekiyor değil miii????

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    82.5 KB · Görüntüleme: 804
anketimize katılmak istermisiniz
kısmını kaldır düzelir..
Kod:
<table width="200" border="1" bordercolor="#333333">
            <tr>
              <th height="32" class="stil9" scope="col">ANKETİMİZE KATILMAK İSTER MİSİNİZ?</th>
            </tr>
            <tr>
              <td height="150"><!-- SiteAraclari.com -->
                <iframe height="150" width="200"  src="http://www.sitearaclari.com/servis_anket.php?iframe=1&id=483a14d&sablon=mor&soru=21148&yaziboyut=12&yazirenk=000000&boxgenislik=&boxyukseklik=" frameborder="0" allowtransparency ="true" style="border: 1px solid 999999;"></iframe>
                <!-- SiteAraclari.com -->                &nbsp;</td>
            </tr>
          </table>
bu kısmı silerek düzeltebilirsiniz.

kpsmagduru' Alıntı:
ama şöyle bir problem var sitenin kapasitesi çok fazla ben nasıl atacam size onu
Rahat ol hocam zaten senden istememiş. İyi bak mesajlara :) :D
kartalcumhuriyet sitesini istemiş. Yanlış hatırlamıyorsam bu site BBnet site yarışmasında dereceye girmişti.

ama neden anketi kaldıryorum ki genişiliği iyi değil mi onun. Bide ben bu sayfa genişliğini nasıl ayarlayacam

genişlik ve yüksekliği px olarak verirsen (width="" height="") değişik çözünürlükte farklı gözükür... tablo genişlik ve yüksekliklerini % olarak tanımla tarayıcı çözünürlüğünden kurtarırsın böylelikle siteni width="80%" her türlü çözünürlükte yüzde 80 genişlik kaplar örneğin. border larıda 0 yapsan daha şık gözükür diye düşünüyorum. yada bana tablo kenarlıklarını görmek iyi gelmiyor:))) hadi kolay gelsin.

kpsmagduru' Alıntı:
ama neden anketi kaldıryorum ki genişiliği iyi değil mi onun. Bide ben bu sayfa genişliğini nasıl ayarlayacam
anketi kaldır düzelir ... anketin okul sitesinde ne işi var. hem çok geniş bi anket olmuş.

BBNET
Geri