Neden Mysql ? Aklına takılanlar okusun.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ghost
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

ghost

Site Admin
Yönetici
Bilgisayarbilisim.NET forumlarını ileride oluşabilecek büyük verilere karşı önlem için , Mysql veritabaından Oracle veritabanına geçiş yapmayı planlıyordum. Ancak bu durumun ne kadar gereksiz olduğunu araştırkça gördüm. Oracle çok büyük ortamlar için bir vazgeçilmez ancak ne kadar büyük ortamlardan bahsediyoruz bunun açıklamasını yapan yok. Herkesin dediği çok verin varsa oracle, ama ne kadar veri ? meğerse bir yanlış anlaşılma olmuş.

Araştırmam öncesinde olduğu gibi , oracle ve mysql anlayışına inananlar için söyleyeyim, mysql ile devam edin içiniz rahat olsun.. Yahoo gibi siteniz varsa oracle kullanırız tamam ama yanında Mysql de kullanmamız gerekecek bunu atlamayın... Bizim Türk kafası diyorum. İhtiyacımız olmadığı halde her zaman , boşver elimizin altında dursun gün gelir lazım olur mantığını bir türlü değiştiremedik.

Yinede denemelerimi yaptım, makineme oracle+ apache + mysql üçlüsünü kurdum.. Bilgisayarbilisim veritabanı ile denemeler yaptım, oracle ile bizim Core 2 yerlerde süründü. Mysql forever diyorum.

Karşıma çıkan örneklerden ve Mysql.com sayfasından bilgilere bakarsanız, Google amca meğerse ORACLE +MYSQL kullanıyormuş.. Ayrıca bunu yanında Yahoo!, Alcatel-Lucent, Nokia, YouTube, ve Zappos.com da var. eğer durum buysa neden Mysql için hep küçük işlerin veritabanı gibi bakılır anlamış değilim. Böyle düşünenlerin fikrini değiştirme vakitleri geldi sanırım.

Bu arada apache damamı atılıyor bu konuyuda araştırmak gerecek.. Litespeed denilen yazılım çok gündeme gelmeye başladı, tabi lighttpd yi atlamamak lazım. herkes sunucusuna 30 dolar verip , litespeed denilen Apacheden 2 kat hızlı olduğu düşünülen bu web server yazılımına geçmeye başladı. Hatta ben bile zamanında çok düşündüm, sitem neden daha hızlı çalışmasın. Bu konuyuda detaylı incelemek gerek, apache bunun altında kalmayacaktır.

Mysql. com Sitesinden Bir yazı... http://www.mysql.com/why-mysql/

Why MySQL?
The MySQL® database has become the world's most popular open source database because of its consistent fast performance, high reliability and ease of use. It's used on every continent -- Yes, even Antarctica! -- by individual Web developers as well as many of the world's largest and fastest-growing organizations to save time and money powering their high-volume Web sites, business-critical systems and packaged software -- including industry leaders such as Yahoo!, Alcatel-Lucent, Google, Nokia, YouTube, and Zappos.com.

Not only is MySQL the world's most popular open source database, it's also become the database of choice for a new generation of applications built on the LAMP stack (Linux, Apache, MySQL, PHP / Perl / Python.) MySQL runs on more than 20 platforms including Linux, Windows, OS/X, HP-UX, AIX, Netware, giving you the kind of flexibility that puts you in control.

Whether you're new to database technology or an experienced developer or DBA, MySQL offers a comprehensive range of certified software, support, training and consulting to make you successful.

Contact MySQL to Discuss Your Database Requirements »

"MySQL continues to have a very high adoption rate across several industries and is known for its reliability, ease of use, and performance. MySQL 5.0 features are likely to boost MySQL to even higher adoption rates and may open doors for support for more packaged applications and tools."
Noel Yuhanna
Forrester Research

Google translate ile çevirirsiniz.. Kolaylıklar dilerim.

paylaşım için teşekkürler orhan hocam, oracle için 1-2 serverda kullanarak çalışan sistemler ağır kaçıyor. mesela özel bir firmada bilgi işlemde çalışırken sql server kullanılıyordu. fabrikanın tüm otomasyonu ( online bağlı pc sayısı ortalama 100 gibiydi, vpn ile ankara ve istanbulda bağlıydı sistemde, bunların çoğunluğu thin client) 1 ana 1 yedek server (o zamanlar 16 gb ram ile çalışıyordu) ile çalışıyordu. lbs firmasından programcılar ile sohbetlerimiz esnasında da onların aynen paylaşımınızı doğrulayan şeyler söylemişlerdi. sonuçta milyarlarla ifade edilecek kadar verimizde yok, 100 binlerle ifade edilecek kadar kullanıcıda.

hocam oracle çok büyük boyutlu milyarlık kayıtların olduğu projelerde dünyada tektir. Ama mysql de dünyanın en yaygın veritabanlarındandır.Tabi işin mssql ya da postgresql tarafı da var ama oracle kadar değiller...Özellikle günümüzde webi ele geçirmiş durumda mysql...Çünkü hızlı...Hız internet için olmazsa olmazdır.Milyonluk kayıtlarda hızlı ve kolay bir sql sorgulama altyapısı mevcut...Oracle + Mysql kullanan yerlere gelince; aslında oracle Sun fimasını satın aldığı için entegre vizyonları var sanırsam.Büyük işlerin içinde bu ara ikisi var :) Öncesinde bildiğim kadarıyla büyük firmalar sadece ORACLe kullanıyordu. Ayrıca bilgisayarbilişim için oracle'ı düşünmek çok doğru olmaz.Tamam mysql de veritabanı boyutu büyüyünce işler sarpa sarıyor...Ama bu site de hiçbirzaman 100 GB dan fazla olacağını sanmam ki 100 GB bile web için büyük bir rakam...

BBNET
Geri