Neden ücretsiz android uygulama geliştireyim?

Kodla Büyü

fat32man

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar bir kaç haftadır android programlamaya heves saldım sonrada bir uygulama yapıp play store'a yüklemeyi düşündüm. Bir araştırma yaptım ve anladığım kadarıyla google play de hesap açmak parayla oluyor. Play store da binlerce uygulama var ve çoğu ücretsiz. Burda da birçok arkadaşın ücretsiz uygulama yazdığını gördüm ve bir çoğu emek harcanmış işler. Peki bu kadar çaba ve üyelik için harcanan küçükte olsa para ne için. Bu ücretsiz uygulamalardan para kazanılıyormu? İçinizde bu yolla para kazanan varmı? Kazandıysa nasıl ve ne kadar?

Bende birşeyler yapmak istiyorum ama eğer bir getirisi olmayacaksa hobi amaçlı yapacağım. Yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

O ücretsiz uygulamalarda sağdan soldan reklam fışkırıyor :)
Onlarda böyle kazanıyor. Bir kullanıcı olarak gördüğüm bu.

Şimdi burada arkadaşların paylaştığı kendi yaptıkları uygulamalar var üzerinde emek harcanmış fakat indirme sayısına bakıyorum 60 70 tane. Çoğu uygulamada sayı bu aralıkta. Bu kadar indirmeyle reklamdan ne kadar kazanılabilir ki? Birde bakıyorum yine bu forumdan arakdaşların birden fazla uygulaması var. 8-10 uygulaması olan arkadaşlar var ama hemen hemen hepsinde indirme sayıları aynı. Eş dost arkadaş yada forumdan destek amaçlı arkadaşlar indirmiştir muhtemelen. Bu kadar indirmeyle ne kadar kazanabilir.

Sayın hocam, ücretsiz olduğu halde 60-70 kez indirilmişse, bir de ücretli olduğunu düşünün. Sanırım 1-2 kere ancak indirilmiş olacaktı.
İndirme sayılarının az olması, benzer uygulamaların yani rakiplerinin çok olmasıdır. Sonuçta çoğu kişi google play'de arama yaparak uygulamalara ulaşıyor. İlk çıkmış olan ve beğenilen uygulama ilk sıralarda çıktığından alttaki uygulamalar pek indirilmiyor.
Bu konuda en iyi örnek flappy bird oyunudur. Biliyorsunuz ilk çıktığında oldukça beğenilmiş ve milyonlarca kez indirilmiştir. Sonradan benzerleri hatta belki daha görselleri vb. çıktı ama onun kadar indirilmediler.
Anlayacağınız orijinal bir uygulama mutlaka karşılığını alıyordur. Yeter ki bir yenilik getirsin ve insanların önemli bir ihtiyacını karşılasın.

Ben röle kartların yaninda veriyorum.Program mecburen ücretsiz oluyor.

Orijinal bir fikir iyi sonuçlar getirebilir hocam bence ümitsizliğe düşmeyin :+1:

aynı adsense gibi dostum,bedava site yapıyorsun,hit çekiyor,güncel konuları buluyorsun google amca da her ay maaşı yatırıyor..
uygulama da aynen bunun gibi,gösterim ve tıklama başına ücret alıyorsun...
ben yıllardır google amcandan bir maaş alıyorum...

fat32man' Alıntı:
Arkadaşlar bir kaç haftadır android programlamaya heves saldım sonrada bir uygulama yapıp play store'a yüklemeyi düşündüm. Bir araştırma yaptım ve anladığım kadarıyla google play de hesap açmak parayla oluyor. Play store da binlerce uygulama var ve çoğu ücretsiz. Burda da birçok arkadaşın ücretsiz uygulama yazdığını gördüm ve bir çoğu emek harcanmış işler. Peki bu kadar çaba ve üyelik için harcanan küçükte olsa para ne için. Bu ücretsiz uygulamalardan para kazanılıyormu? İçinizde bu yolla para kazanan varmı? Kazandıysa nasıl ve ne kadar?

Bende birşeyler yapmak istiyorum ama eğer bir getirisi olmayacaksa hobi amaçlı yapacağım. Yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

Bende bir hafta önce yaptım, hem ücretsiz koydum hem de ücretli. getiri olsun diye yapmadım açıkçası hobi olarak... Ama madem google ye 25 dolar gibi para yatırdım belki onu karşılar diye ücretlisini de attım :D :D ahanda burda var
http://www.vgwords.com
Eğer para kazanmak ise amaç gerçekten orjinal şeyler bulmak lazım. Yoksa getirisi olmaz. Ya da mesele para ise iphone ler için uygulama yapmak daha mantıklı. Orda para daha iyi dönüyor. Çünkü android kullanıcıları ücretsiz arar (genel olarak eğilim budur).
Orjinal şeyler lazım üstadım. Bir de en önemli nokta şu; bizim memlekette bu işlerden para gelmez, dünyaya açılacak birşeyler olursa amenna.

Bir de şunu belirtmek isterim, eğer ne para ne reklam demeyip, değişen dünyaya az da olsa ayak uydurayım diyorsanız kesin android ios gibi (aslında ille de yazılım) programlara aşina olmak gerek bir bilgisayarcı olarak.

idril42' Alıntı:
aynı adsense gibi dostum,bedava site yapıyorsun,hit çekiyor,güncel konuları buluyorsun google amca da her ay maaşı yatırıyor..

hocam siz sitedenmi uygulamadanmi bu parayi kazaniyorsunuz. kazandiginiz site yada uygulamanin adresini ogrenebilirmiyiz

fat32man' Alıntı:
idril42' Alıntı:

hocam siz sitedenmi uygulamadanmi bu parayi kazaniyorsunuz. kazandiginiz site yada uygulamanin adresini ogrenebilirmiyiz

sitelerden dostum,blog sitelerinden..

Anlaşılan bu işlerde para yok, yapanda zevk için yapıyor. Bu durumda 2 sorum olacak, pek birbiriyle alakası olmasada.
1) Öğrencilerimle bir android uygulama geliştirsek bu uygulamayla katılacağımız ortaokul seviyesinde yarışma varmı acaba.
2) Tecrübeli arkadaşlar bir blog sitesinden nasıl para kazanılır. İçerik nasıl olmalı, google reklamlara ne zaman başvurmalı ve nelere dikkat edilmeli. Bu konuda bilginizi paylaşırsanız sevinirim.

fat32man' Alıntı:
Anlaşılan bu işlerde para yok, yapanda zevk için yapıyor. Bu durumda 2 sorum olacak, pek birbiriyle alakası olmasada.
1) Öğrencilerimle bir android uygulama geliştirsek bu uygulamayla katılacağımız ortaokul seviyesinde yarışma varmı acaba.
2) Tecrübeli arkadaşlar bir blog sitesinden nasıl para kazanılır. İçerik nasıl olmalı, google reklamlara ne zaman başvurmalı ve nelere dikkat edilmeli. Bu konuda bilginizi paylaşırsanız sevinirim.

Dostum bu iş bir süreç işi..
Yapa yapa deneye deneye oluyor..
Ben 5 yıldır filan bu işleri yapıyorum..12 farklı blog sitem var..
Fikir vermesi açısından tek bir hesabımın 4 yıllık kazancını ekleyeyim.Bu hesaptaki siteler ayda bir kaç konu girilen ve beni hiç yormayan siteler..Ama vakit olsa ve üzerine düşersen bunu bir senede kazanırsın,eski zamanlarda kazandım da..Ama 5 saat ücret için sınav görevine giden öğretmenler yani bizler için bu gelir hiçte az değil,hele ki 3-4 hesabın olsa ki benim öyle,ayda 800-1000 TL arası kazanç yapıyor..Haftada 1-2 saat kahve yudumlarken konu girmek gibi..

Dipnot:Bu işlerin kalbi r10 da atar,ciddi paralar döner orada,r10 üyeliği olursa zamandan kazanırsınız,ilk günlerimde r10 dan hiç çıkmazdım:):)

XDl610.png

Peki dostum 12 tane blog sitesi diyorsun.Bu 12 sitede farklı konulardamı. Her biri için içerik nerden buluyorsun ve bloglarına ziyaretçi nasıl çekiyorsun. İnsanlar nasıl haberdar oluyor blog larından. Blog içeriklerini kendinmi oluşturuyorsun yoksa sağdan soldan bulduklarını mı bloğunda yayınlıyorsun. Birde bloglarının ziyaretçi çekmesimi gerekiyor yoksa önemli olan sitendeki reklamlara tıklanmasımı? Yardımın ve bilgi paylaşımın için teşekkürler.

Yeni başlayan ve "bu iş kesin tutar, acayip iyi bir fikir buldum" demeyen arkadaşlar için bu işlerden para kazanmak hayal.

Çünkü işin püf noktası tanınmak ve takip edilmek. Tanınmak için de yaptığın işin çok orjinal birşey olması gerekir diye düşünüyorum.

Bende ilk okuduğumda bir kıpırtı oldu içimde, yorumları okudukça gerçek dünyaya döndüm :mrgreen:

fat32man' Alıntı:
Peki dostum 12 tane blog sitesi diyorsun.Bu 12 sitede farklı konulardamı. Her biri için içerik nerden buluyorsun ve bloglarına ziyaretçi nasıl çekiyorsun. İnsanlar nasıl haberdar oluyor blog larından. Blog içeriklerini kendinmi oluşturuyorsun yoksa sağdan soldan bulduklarını mı bloğunda yayınlıyorsun. Birde bloglarının ziyaretçi çekmesimi gerekiyor yoksa önemli olan sitendeki reklamlara tıklanmasımı? Yardımın ve bilgi paylaşımın için teşekkürler.

Dostum içerik kısmını r10 da makale yazdırıyorum..
Ziyaretçi çekme kısmı ise çookk geniş konu ama gerekli SEO alt yapısı ile ve doğal backlink stratejileri ile google da ilk sıralarda çıkmak zaten ziyaretçiyi siteye çekmek oluyor..
Sosyal medya da işin başka bir boyutu..
Sitelerimin aynı konu olanları da var,değişik konularda olanları da var,çoğu dekorasyon,moda,prefabrik sektörü üzerine..

BBNET
Geri