ne yani başbakan yalan mı söylüyor!

Kodla Büyü

teksen

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Süper Üye
Seçkin Üye
2002 yılında İzmit mitinginde başbakan: “Şu sisteme bakın hele ülkede 72.000 öğretmen açığı var. Sen sınavla öğretmen seçiyorsun, hangi akla hizmet ediyorsunuz! Bırak da öğretmenlerimiz okul seçsin göreve başlasın, önüne neden engel koyuyorsunuz! İnşallah biz hükümetimizi kurduğumuzda bütün öğretmenleri göreve başlatacağız ve öncelikli olarak eğitim sorununu çözeceğiz.”

Bütün öğretmenler 10 yıl önceki bu temennilerinizden ötürü minnettar ve hepsi şu an kulaklarınızı çınlatıyor emin olun…

2002 yılında Gaziantep mitinginde aynı başbakan: “Yahu bir sürü bölüm öğretmenimiz boşta geziyor. Resim öğretmeni matematiğe, Müzik öğretmeni Beden Eğitimi dersine giriyor niye? Öğretmen ihtiyacı var. Ama bakın ki işe bunlar bir de sınavla öğretmen alıyor. O zaman niye okutuyorsun bu öğrencileri yazık değil mi? Öğretmen almıyorum de… Bu evlatlarım okumasın boşuna. Ama biz iktidar olunca inşallah boşta öğretmen adayı olmayacak.”

Gelelim 2002 Samsun mitingine: “Buradan sözüm tüm genç öğretmen adaylarına; siz merak etmeyin biz geldiğimizde üniversiteyi bitirdiğinizde ‘Ne yapacağım, sınavı ya kazanamazsam.’ korkun olmayacak çünkü sınav olmayacak.”

Bu bize değildi, yandaş ‘badem’ciklereydi sanırım… Ne de olsa üniversiteyi bitirince “ne yapacağım, sınavı ya kazanamazsam” korkusu bir tek onlarda yok…

2002 İstanbul mitingi: “Birçok gencimiz özellikle öğretmen adaylarımız işsiz kaldı. Ülkede eğitim çökmüş, köy okulları kapanmış, merkezdeki okullar bile öğretmen diye can çekişiyorken sen sınavla öğretmen seçmeye kalkıyorsun. Bıraksana genç öğretmenlerimiz gitsin çalışsın. O kadar sene beklet sonra al, o damda artık heves kalır mı, öğretmenlik yapabilir mi? Ama inşallah biz iktidar olunca öğretmenler okulun bittiği gün hazırlıklarını yapacak, ertesi gün görev aşkıyla okuluna gidecek hiç merak etmeyin.”

Dilin kemiği, sallamanın sınırı yok. Örnekleri çoğaltmak mümkün…
Kayıtları ile sabit olan bu söylemleri hatırlatmakta fayda var. “İspatlamayan __________ ve namerttir” suçlamalarına karşı gerekli önlemleri de almış bulunmaktayım. Zaten ne faşistliğimiz ne de dinsizliğimiz kaldı, bir de __________ ve namert durumuna düşmeyelim…

Tabi biz şimdi sorsak cevap alamayacağız yine de seslenelim: “Ey aval aval ‘BAKAN’… Madem öğretmen ihtiyacın yok okullarda ki ücretli öğretmenlik denen saçmalık ne demek oluyor? Alanıyla alakasız derslere girmek zorunda bıraktığınız bu modern kölelere dair bir açıklamanız var mı? Hangi hastanede ücretli doktorluk, hangi emniyet dairesinde ücretli polislik ya da hangi mahkemede ücretli avukatlık mevcut? Öğretmenliği günü kurtarmak zorunda olanların mesleği haline getirdiniz, insanları nelere muhtaç ettiniz ve utanmadan ihtiyacımız yok diyorsunuz…”
http://www.ilk-kursun.com/haber/111154

başbakanlar yalan söylemez ancak başbakanlığı bitene kadar. hükümet düşsün siz medya maymunlarına bakın çoğu düşman olur. hepsi bir yalanını bulur medyaya servis eder. şimdi yalakalık yaptıklarına bakmayın.

yalnız ücretli öğretmenler kimsenin görev yapmak istemediği veya kaçtığı yerlerde görev yapıyor...öğretmesi mi kalsın oralar?
bunun dışındakilere katılıyorum

only61' Alıntı:
yalnız ücretli öğretmenler kimsenin görev yapmak istemediği veya kaçtığı yerlerde görev yapıyor...öğretmesi mi kalsın oralar?
istanbulun göbeğindemi kimsenin istemediği yerde görev yapıyorlarmış :) güldürmeyin adamı allah aşkına. ücretli öğretmenlik kadar saçma ve insan haklarına aykırı bir uygulama yoktur... maalesef öğretmen arkadaşlarımız buna mecbur bırakılıyor...!

2002 den sonra 2007 ve 2011 seçimleri oldu.
Geçen sürede atanamayan öğretmen sayısı sürekli arttığı gibi başbakanın partisinin oyu da sürekli arttı :!:
Bakalım 2014-2015 seçimlerinde sonuç ne olacak. Atanamayan, eğitim fakültesi mezunu öğretmen sayısı yarım milyona doğru gidiyor. Başbakanın partisi de %60 alır artık.

only61' Alıntı:

ücretli öğretmenlik en çok büyükşehirlerde var.sendikalar yayınlamışlardı bir ara.hatta en çok açık İstanbul'da.doğuda kck lılara öğretmenlik yaptırıldığını yayınlandı haberlerde.kırsal kesimlerde lise,önlisans,mühendislik,mimarlık mezununun öğretmenlik yapması normal mi?doğuda lise mezunları öğretmenlik yapıyor.ordaki öğrencilere yazık değil mi? gerçek öğretmenlerden eğitim almaya hakları yok mu?

polis aldığı kadar öğretmen alsa bu ülke yeterli zaten açığın kapanması için.bir de bir eğitimci bunları düşünüyorsa köydeki Mehmet ağa haklı o zaman!

ataması yapılmayan bütün öğretmenler her yere gideriz bizi atasınlar yeterki.ordaki öğrencilerde bizi bekliyor.geçen yıl bilgisayar öğretmeni 90 puan ile atandı Hakkari ye.

başbakanlar yalan söylemez ancak başbakanlığı bitene kadar. başbakanlar yalan söylemez ancak başbakanlığı bitene kadar.

ücretli öğretmenlik kadar saçma ve insan haklarına aykırı bir uygulama yoktur... maalesef öğretmen arkadaşlarımız buna mecbur bırakılıyor...!
good.gif

Ücretli öğretmenlik konunun merkezi değil ki, bu yıllardır var, ücretli işçi gibi, zamanı gelince sözleşmesini bitir, hiç bir hakkı verme, mecbur çalışacak mantığında, çalıştır hepsini..

Asıl konu söylemler, vaatler. Yalan mı diye sorsanız, hayır derler, şu kadar öğretmen aldık, en fazla öğretmeni biz atadık derler.Kıvırmak kolay.
Üniler açıldığında ilk fakülte eğitim veya fen edebiyat oluyor. Neden: Masrafı az, sınıf,tahta,hoca ve bahçeden ibaret bu bölümler...Her açılan üniye tıp fakültesi kurun bakalım, kolay mı? Yemez...

söyleyecek fazla bir şey yok aslında, kafadan 2023 e kadar zamanları var kendi hesaplarına göre, yaparlar daha anca durun bi bakam

cakir528' Alıntı:
2002 izmit ve gaziantep mitinglerinde bulundum.maalesef başbakan bu yalanları söylemişti
o zamanlar,
seçim vaadiydi,
söylenenler.
bi çok öğretmen ve aileleri umutla bekledi,
büyük bi beklenti yaratılmıştı herkeste,
umut verilmişti herkese.

şimdi gerçekleşmediğine göre!...

Hak ettiği gibi yönetilen toplumlara herşey caizdir.

Yürü başbakanım yürü az bile bu millete

bunu biz istedik,
biz buna müstahakız.
-en azından yarımız.-

Herkes hakkettiği şekilde yönetiliyor. Az bile bu millete Din tüccarlarına oy vermeye devam edin aman Dinsiz olur bu devlet mazallah!! Sanki bir kendisi Müslüman Bİr kendi tayfası geri kalanı onlardan değilse gavur dinsiz tinerci oluyor

Başbakan böyle mi söylemiş?

Demek ki muhalefetteki herkes ÇARKÇI OLABİLİYORMUŞ.

Kapak, kapak, kapak...

Çıkarları için yalan söyleyen dindar başbakanım benim.

Yalan vaadlerle seçmenleri kandıran, umut veren üç kağıtçı dindar başbakanım benim.

Paşaları içeri tıkan ama 10 senedir başörtüsünü çözecek umudu ile oy verilen, babasının partisi zannedilerek savunulacak kadar fanatiği olunan, ama bir türlü sorulmayan "yahu 10 yıldır iktidarsın, son dönemde artık paşaları bile içeri atıyorsun, daha ne bekliyorsun" denmeyen iktidarın dindar başbakanı!

İdamın kalkması için "EVEEET" oyları veren ama apoyu idam etmediler diye 100 milletvekilli bir partiyi, koalisyon ortağı bir partiyi suçlayan neredeyse 400 milletvekilli partinin başkanı başbakanım, haydi önceki 100 milletvekili ile asamadığı için suçlu, e sen onun yapamadığını yap, idamı geri getiremeyecek güçte misin? Veya hadyi 100 milletvekili ile o gün asmadığı için suçlu, E SEN O GÜN NEDEN İDAM KALKSIN DİYE OY VERDİN, idamın kalkmasına evet dedin, hayır derdin, iktidara gelince sen asardın???

Değil mi ama..

Başbakan mert(!) adam pardon "mert" adam...

Bindik Bir Alamete...

Bindik Bi Alamete Gedeyoz Gıyamete (2x)
Amanieyynn..
Yol dediğin yol gibi
Ulaşmalı bir yere
Biz dön baba dönelim
Geliyoz aynı yere
Bu döngü kısır döngü
Başı varda sonu yok
Dönüyom dönemiyom
Sonunda bir cıgış yok
Amanieyynn...
Amaneeinn..
Yerel ve genel seçim
Seçin bakalım seçin
Ki dön baba dönelim
Aynı yere gelelim
Çete çeteye çatmış
Çete çete içinde
Battık buruna kadar

Cafer getir peçete
Amanieyynn...
Nush ile uslanmam ben
Etmeli beni tekdir
Tekdirden anlamazsam
Artık hakkım kötektir
Eskiden adam gibi
Oturur meze yerdik
Şimdi meze yer gibi
Oturup adam yiyoz gariiee
O zaman siz buna
Müstehaksınız len!

Köy kahvesi sohbeti:
Gahve köşesinde üç beş tane başbakan oturuvemişlee
Amanieyynn...
Vallahül azim biz cihana bedeliz
Va mı bize yan bakan hee?
Eee essah deyon be Hüseyin ağa
Hakkaten sence ne oluvecek bu işlee
Valla nolcek olecee bişey yok
Dönecez dönecez aynı yere geleceez
Yavv ben şimdi deyom ki yaniii
Esas bu tütün tütün meselesi
Tütün tütünün başlık kaadı ne olcek
Bu yeni gelen hökümet acaba
Tütün masraflarını
Yüskek mi duta alçak mı?
Ne diyon sen hele Hüseyin çavuş
Vallahül azim ben ne deyem ki
Ben bilirim bilirim onu sölerim
Gulaklerin sözüne
Osmannının ipiynen inme sakın guyuya...
Hemide oynayıverekten
Bindik Bi Alamete Gedeyoz Gıyamete...
http://www.youtube.com/watch?v=-PRJurwSr1o

teksen' Alıntı:
2002 yılında İzmit mitinginde başbakan: “Şu sisteme bakın hele ülkede 72.000 öğretmen açığı var. Sen sınavla öğretmen seçiyorsun, hangi akla hizmet ediyorsunuz! Bırak da öğretmenlerimiz okul seçsin göreve başlasın, önüne neden engel koyuyorsunuz! İnşallah biz hükümetimizi kurduğumuzda bütün öğretmenleri göreve başlatacağız ve öncelikli olarak eğitim sorununu çözeceğiz.”

Bütün öğretmenler 10 yıl önceki bu temennilerinizden ötürü minnettar ve hepsi şu an kulaklarınızı çınlatıyor emin olun…

2002 yılında Gaziantep mitinginde aynı başbakan: “Yahu bir sürü bölüm öğretmenimiz boşta geziyor. Resim öğretmeni matematiğe, Müzik öğretmeni Beden Eğitimi dersine giriyor niye? Öğretmen ihtiyacı var. Ama bakın ki işe bunlar bir de sınavla öğretmen alıyor. O zaman niye okutuyorsun bu öğrencileri yazık değil mi? Öğretmen almıyorum de… Bu evlatlarım okumasın boşuna. Ama biz iktidar olunca inşallah boşta öğretmen adayı olmayacak.”

Gelelim 2002 Samsun mitingine: “Buradan sözüm tüm genç öğretmen adaylarına; siz merak etmeyin biz geldiğimizde üniversiteyi bitirdiğinizde ‘Ne yapacağım, sınavı ya kazanamazsam.’ korkun olmayacak çünkü sınav olmayacak.”

Bu bize değildi, yandaş ‘badem’ciklereydi sanırım… Ne de olsa üniversiteyi bitirince “ne yapacağım, sınavı ya kazanamazsam” korkusu bir tek onlarda yok…

2002 İstanbul mitingi: “Birçok gencimiz özellikle öğretmen adaylarımız işsiz kaldı. Ülkede eğitim çökmüş, köy okulları kapanmış, merkezdeki okullar bile öğretmen diye can çekişiyorken sen sınavla öğretmen seçmeye kalkıyorsun. Bıraksana genç öğretmenlerimiz gitsin çalışsın. O kadar sene beklet sonra al, o damda artık heves kalır mı, öğretmenlik yapabilir mi? Ama inşallah biz iktidar olunca öğretmenler okulun bittiği gün hazırlıklarını yapacak, ertesi gün görev aşkıyla okuluna gidecek hiç merak etmeyin.”

Dilin kemiği, sallamanın sınırı yok. Örnekleri çoğaltmak mümkün…
Kayıtları ile sabit olan bu söylemleri hatırlatmakta fayda var. “İspatlamayan __________ ve namerttir” suçlamalarına karşı gerekli önlemleri de almış bulunmaktayım. Zaten ne faşistliğimiz ne de dinsizliğimiz kaldı, bir de __________ ve namert durumuna düşmeyelim…

Tabi biz şimdi sorsak cevap alamayacağız yine de seslenelim: “Ey aval aval ‘BAKAN’… Madem öğretmen ihtiyacın yok okullarda ki ücretli öğretmenlik denen saçmalık ne demek oluyor? Alanıyla alakasız derslere girmek zorunda bıraktığınız bu modern kölelere dair bir açıklamanız var mı? Hangi hastanede ücretli doktorluk, hangi emniyet dairesinde ücretli polislik ya da hangi mahkemede ücretli avukatlık mevcut? Öğretmenliği günü kurtarmak zorunda olanların mesleği haline getirdiniz, insanları nelere muhtaç ettiniz ve utanmadan ihtiyacımız yok diyorsunuz…”
http://www.ilk-kursun.com/haber/111154

:alkis:

nedense hiç şaşrımadım çünkü başbakan sadece öğretmen atamaları ile ilgili değil bir çok konuda aynı yöntemi kullanıyor ancak bizim halkımız daha adam ne söylüyor dinlemiyor bile direk kafadan başlıyor şak şaka adam lafının arasında sözse bizimkiler oley oley diyecek ne diyelim başa gelen çekilir mevlam bir yoluna koyar

sadecee atamalarmı... sınav sistemleri ve sınavlar hakkındada, bu çocuklara yazık değilmi sınav stresi çekiyorlar vs demiş fakat uygulamadaa sınavı kaldırmak ibr yana oks yi kaldırığ sbs yapıp sınav sayısını 3 e cıkartmıstı...

keza komşularla sıfır sorun politikası ve konusmalarını hatırlarsınız. ermenistan macına cumhurbaskanımız vs gitmişti.. komşularla aramız iyi olacaktı hani..... şuan bakıyorumda gerçekten sıfır sorun politikası işe yaramıs, çevrede hiç komsu bırakmamıs:D.. ellerine geçirseler bi kasık suda bogacaklar ...

keza bunun gibi binlercesine rastlarsınız... ve yine ayrıca basortusune neden cozum yok... kimi okulda öğretmen basını acarak girmek durumunda kimi okulda ise müdür izin veriyor giriyor.

hatta bazı okullarda karsıt goruslu ogretmen ve idareciler arasında sorun da yasanıyor bu yuzden. vay efendim su hoca bası kapalı giriyor derse o zaman bende kot pantolon la gelirim. haklımı haklı. neyee gore kanunlara gore. yasak ona yasak ise herkese yasak. idare ve öğretmenlerin arası acılıyor ve doğal olarak egitimin kalitesi düşüyor...burda SUÇLU ve SORUMLU SORUNLU KİM::::: BU ÜLKEYİ != YILDIR YONETİPTE BASORTUSU SORUNU COZMEYENDE... 10 yıldır milleti ahmak yerine koyup bunu oy malzemesi olarak kullanmak, ne kadar hizmet için samimi olduğunun bile kanıtıdır.. oyle uzaya sagdan soldan toplama parçaları puzzle gibi birleştirip uzaya uydu atmakla bitmiyor..

BBNET
Geri