ortalıkda o kadar çok söylenti var ki... insan hangisine inanacağını şaşıyor... birisi der lisede bilişim dersleri tamamen kalkacak, birisi der kalkmayacak aksine hepsi zorunlu hale gelecek, birisi der o kadar bilişim laboratuarı yapıldı kaldırılırsa ne olacak laboratuarlar... millet der de der ama adam akıllı bi açıklama yok ortalıkda... hep yorum... çıkmış bakan diyor ki "öğrencilerimiz cayır cayır bilgisayar biliyor bakasanıza tabletleri 2 saatte öğreniverdiler karetalar" diyor.. var ya bakan karşımda olacak şunu derdim: "sen bilgisayarı iki tuş tıngırdatma zannediyorsan sen boşa okumuşşun köyüne geri dön.. çocukları hep ileriye dönük yetiştirmek zorundasın... dünyada kusura bakma ama tuvalet taşı bile bilgisayarla çizilip dizayn ediliyo... sen de bilgisayarı küçümse bakalım... çocuklar office programlarını öğrenmişse ucundan köşesinden programlama nedir, grafik tasarım nedir onu öğreteceksin sen bakansan bu senin görevin, bi arkadaşımdan duymuştum bi tane billgisayar öğretmeni müfredatı erken bitirmiş öğrencilerine photoshop veya başka programlar anlatmaya başlamış.. gerçekten helal olsun o öğretmene... ben başbakan olsam seni bakanlıktan azleder onu bakan yapardım... senin türkiyeyi kalkındırman için bilgisayarı çok iyi bilen bi nesil yetiştirmen lazım" derdim ama nerdeeee takmış kafayı bilişim dersleri ile ille de kaldıracak... ya benim anlamadığım bilişim dersleri kaldırılırsa okullardaki bilgisayar öğretmenleri ne yapacak... okulun çöplerini mi toplayacak yada öğretmelikleri mi iptal edilecek(burası türkiye iptal kararı çıkarsa da hiç şaşırmam) ayrıca çinde bilişim derslerine eğitim bütcesinin %12si, almanyada ingilterede veya diğer gelişmiş avrupa ülkelerinde bilişim ile alakalı derslelerine eğitim bütçesinin en az %6sı falan yatırılıyor ama bizimkiler takmış kafayı her yıl tartışır... ama sıkı durun şu verceğim bilgi türkiyenin 3. dünya ülkesi olduğunun kanıtı bence.... bilgi şu:" bulgaristanda bilişim eğitimine eğitim bütçesinden ayrılan pay YÜZDE 4 ama Türkiyede YÜZDE 2..." DÜŞÜNÜN çin 6 katı daha fazla, avrupa ülkeleri 3 katı daha fazla hatta her bakımdan bizden güçsüz olan bulgaristan bizim 2 katımız daha fazla bilişim eğitimine bütçe ayırıyor... bu bilgiyi okuduğumda gerçekten çok üzülmüştüm... neyse içimi boşaltmak istedim.. sadede gelirsem bu bilişim derslerinin akıbeti ne olur sizce?