mysql Türkçe karakter sorunu :(

Kodla Büyü

zme_2012

Aktif Üye
Mybb foruma konu eklemeye çalışıyorum . Fakat kodlaması utf 8 olduğu için türkçe karakterleri kabul etmiyor muş bu kodları eklemem gerektiğini anladım ama bir türlü sorunu çözemedim . Yardımcı olabilecek var mı arkadaşlar ?
mysql_query("SET NAMES 'latin5'");
mysql_query("SET CHARACTER SET latin5");
mysql_query("SET COLLATION_CONNECTION = 'latin5_turkish_ci'");

zme_2012' Alıntı:
Mybb foruma konu eklemeye çalışıyorum . Fakat kodlaması utf 8 olduğu için türkçe karakterleri kabul etmiyor muş bu kodları eklemem gerektiğini anladım ama bir türlü sorunu çözemedim . Yardımcı olabilecek var mı arkadaşlar ?
mysql_query("SET NAMES 'latin5'");
mysql_query("SET CHARACTER SET latin5");
mysql_query("SET COLLATION_CONNECTION = 'latin5_turkish_ci'");

Sayın hocam latin5 bağlantı kullanmanız için, veritabanın yapısının da latin5 olması, verilerin de bu karakter setinde eklenmiş olması ve html sayfanın iso-8859-9 kodlama ile görüntüleniyor olması ve kodların bulunduğu dosyaların da ascii olması gerekir ki herşey düzgün olsun ya da...

Veritabanı zaten utf8 olan bir sistemse, tüm dillerin karakterlerini destekler, yapmanız gereken bağlantıyı utf8 ile sağlamak, html sayfasının da utf-8 ile görüntülenmesi ve kaynak kodların dosya karakter kodlamasının da utf-8 bomsuz olması gerekmektedir. Sadece yukarıdaki kısmı, aşağıdaki gibi değiştirip deneyin. Daha sonra adım adım söylediklerimi kontrol edin.

mysql_query("SET NAMES 'utf8'");
mysql_query("SET CHARACTER SET utf8");
mysql_query("SET COLLATION_CONNECTION = 'utf8_unicode_ci'");

güzel açıklamış hocam, sıkıntılara hiç mahal vermemek için veri tabanı karşılaştırma dili ve sorgu dilini utf8 unicode turkish yapmak daha iyi. aynı zamanda sayfanın meta tag inde türkçe karakter belirtmeyi de unutmamak gerekli ;)

BBNET
Geri