mysql sorgu

Kodla Büyü

dokmeefrail

Süper Üye
Süper Üye
öğrencilerin notlarını sorgulaması ve sınav tarihlerini öğrenmesi için bir sistem yapmaya çalışıyorum
1. tablo öğrenci bilgileri (buna tc kimlikle ulaşacağım)
2.tablo meslekler burada meslek kodu ve meslek adı var öğrenci bilgilerindeki meslek kodu alanıyla ulaşıp meslek adını çekeceğim
3. tablo dersler ders adı ve ders kodu var
4. tablo mesleklerin dersleri meslek koduyla ulaşıp ders kodlarını çekeceğim ve dersler tablosuna da buradan ulaşıp ders adını yazdıracağım
birde sınav tarihleri varda o şimdilik bekleyebilir bunun için bir takım sorgular yazdım ama hepsinde de hata yaptım istediğim sonucu alamadım ne tavsiye edersiniz.
e-okul kullan demeyin çıraklıktayım.

1. tablo = öğrenci bilgileri +meslekkodu
2. tablo = meslekler +meslekKodu
3. tablo = dersler +derskodu
4. tablo = mesleklerindersleri +meslekkodu

Kod:
Select tablo1.*,tablo2.meslekadi,tablo3.dersadi,tablo4.derskodu from( (tablo1 inner join tablo2 on tablo1.meslekkodumeslekkodu=tablo2.meslekKodu) (inner join tablo4 on tablo4.meslekkodu=tablo1.meslekkodu) inner join tablo3 on tablo3.derskodu=tablo4.derskodu )

gibisinden bir sorgu denediniz mi?
olumlu olumsuz yorumlarınızı yazarsanız karşılaştığınız hatalar ile beraber yardımcı olmaya çalışırız.

hocam denedim olmadı. başka bir yoldan halletmeye çalıştım biraz sunucuyu yoracak ama zaten çık yoğun bir site değil bizimki.

BBNET
Geri