Aileyle mi tek mi gidiyorsunuz, otel konaklama mı, bungalov mu otel mi? Yüzme mi öncelikli doğa-kültür gezisi mi? Tüm bunlara göre yapılacaklar değişir hocam!
Aile ve çocuklara göre önerim şu şekilde olur hocam;
Biz çoğunlukla Fethiye’de Yanıklar Köyünde konaklıyoruz, ölüdenize 40 dk merkeze 25 dk kadar sürüyor.
Denize gidecekseniz Google yorumlardan taşlık, kumluk, sığ veya derin gibi yorumları inceleyin. Biz çocuklar için sığ olan yerleri tercih ettik. Favorimiz Günlüklü Koyu ( giriş 180 TL, 2 şezlong 1 şemsiye 2000 TL, kenndi sandalye ve şemsiyenizle de girebilirsiniz), Katrancı Koyu,. Akmaz plajını önerdiler ama bizim zamanımız olmadı. Denizlere hep 4’ten sonra gittik, sabah erkenden gelenler kalkmaya başladığı için hep sakin zamanında girdik. Ölüdenize sırf meraktan gittik, bir daha gitmeyiz. Sezonda insan kalabalığından hiçbirşey anlamıyorsunuz ve sıcakta otoparktan eşyalarla yürümek zor oluyor.
Çalış plajı ve İnlice plajı hafif dalgalı ve çocuklara göre çabuk derinleşiyor.
Akyaka ve Göcek günübirlik geziler için güzel. Göcek’te gün batımında çok güzel fotoğraf kareleri yakalarsınız. Gün batımı için çalış plajını da öneririrm, o saatlerde yüzmek de keyifli.
Özel koylarda araba parkedip çocuklarla patika yollardan yürüyüp inmek gibi maceralara girmedik. Araştırırsanız güzel yerler vardır.
Yuvarlakçay da o yola değmez bence, kalabalık ve tesisleri beğenmedim. Onu yerine Yanıklardaki Yeşil Vadi soğuk su da yüzmek için çok güzel bir alternatif, Yuvarlakçay yerine tercih edilebilir.
Babadağa gidecekseniz kesinlikle gün batımına denk getirip gidin, eşsiz bir manzarayla karşılaşırsınız. Sabah ya da öğlen tercih etmeyin bence.
Kelebek Vadisine biz gitmedik, sırf vadiye yukardan bakmak için o yolu gitmek istemedik. Geniş zaman da düşünülebilir belki.
Saklı Kent, Gizli Kent, Patara tek bir güne sığdırılabilir.
Çocuk varsa ORKA Aquapark kesinlikle öneriririm, biraz pahalıya geliyor ama bir tam gün çocuklar çok keyf alıyor.
Datça’ya ben gitmedim ama devamlı giden arkadaşlarım çok seviyorlar, çok güzel koyları olduğunu söylüyorlar.
Marmaris’i merak ediyorum, bir sonraki rotamız orası olacaktır muhtemelen.
Yazılacak pek çok öneri var hocam ama çok uzattım. Muğla turizm için çok imkanı olan bir yer, her bir ilçeye en az 3-4 gün ayırmak lazım tam keşif işin. Bodrum, Marmaris, Göcek, Datça, Dalyan, Fethiye vb. Kimi yer otel turizmi, kimi yer doğa kültür gezisi, kim yer de deniz ve koylar için, kimisi su sporları ve dalış için ön plana çıkıyor