mantık şu arabaya ne kadar çok para verebiliyorsan vergiyide o kadar çok verebilirsin. :++:unknownrealmman' Alıntı:BIMER'e mesaj attım, araç vergi sisteminin mantığı nedir diye gelen cevabı paylaşırım burada. Motor hacminin yüksek olmasının devlet gözüyle farkı nedir ki vergisi yüksek oluyor dedim, gelecek cevabı merakla bekliyorum.
hocam sigortanız neden bu kadar yüksek kaskonuz neden bu kadar düşükozlem22' Alıntı:320tl sigorta, 694tl kasko, 180tl vergi, 140bine yaklaştı araba 10bin bakımı yaptırmam lazım..offf maaştan hiç bişey kalmadı yeminle :shock:
evrim0626' Alıntı:hocam sigortanız neden bu kadar yüksek kaskonuz neden bu kadar düşükozlem22' Alıntı:320tl sigorta, 694tl kasko, 180tl vergi, 140bine yaklaştı araba 10bin bakımı yaptırmam lazım..offf maaştan hiç bişey kalmadı yeminle :shock:aracınız modeli kasko değerini ve kasko firmanızı söylermisiniz bana da o fiyatı verirlerse bende yaptırırım yeniden kasko. benim ufak bir kazam oldu farımı değiştirdim kaskodan muhtemelen kaskom delindi bu yüzden.
Ben olsam 06 kesinlikle kullanmazdım. Ne gereği var kasko ve sigortaya fazla para vermeye ve bu her sene tekrar ediyor siz sigorta firmalarından zengin misiniz.ozlem22' Alıntı:aracım 2005 model..zürih sigortadan yaptırdım sigorta ve kaskoyu..aracım 06 plaka olduğu için sigortası çok, 59 tekirdağ olsaydı 160tl olurdu dediler, hatta plakayı değiştirirseniz 160tlnizi iade ederiz dediler ama plakamı değiştirmek istemiyorum benkasko bedeli: 15.200, full kasko ayrıca zürih help point gibi bi hizmetleri varmış, aracın bedelini geçmicek kazalarda kaskosu bozulmadan aracı alıp yaptırıyolarmış, yerine bi araç veriyolarmış vs. internetten buldum en düşük fiyat olarak o çıkmıştı, sonra aradım tekirdağdaki acenteye gittim öyle yaptırdım işte..
aracın bedelini geçmicek kazalarda kaskosu bozulmadan aracı alıp yaptırıyolarmış
Kesin yanlış. Tek taraflı kaza yaptıysanız bozuluyor. Karşılıklı bir kazaya karıştı iseniz suç oranınız belirleniyor bu suç oranında kasko indirimi bozuluyor veya bozulmuyor.frtmr' Alıntı:aracın bedelini geçmicek kazalarda kaskosu bozulmadan aracı alıp yaptırıyolarmış
Hocam, burada bir yanlışlık olabilir.
unknownrealmman' Alıntı:BIMER'e mesaj attım, araç vergi sisteminin mantığı nedir diye gelen cevabı paylaşırım burada. Motor hacminin yüksek olmasının devlet gözüyle farkı nedir ki vergisi yüksek oluyor dedim, gelecek cevabı merakla bekliyorum.