motorlu taşıtlar vergisi

Kodla Büyü
Yüzde 7.8 zam gelmiş. Benim bu araçta ödeyeceğim ilk vergi olacak 768 ken 821 tl ye yükselmiş. Sözün bittiği yerdeyiz aslında. Önceden zamları haber yapardık artık o yıllar çok geri de kalmış......

bu zamlar şimdilik 2013 e giriş. zamanla bakın neler artacak. oysaki siz bu sene %3+%3 zamla idare edeceksiniz.

Önümüzdeki 4 yılda ocağımıza incir ağacını dikerler. Bana öyle geliyor ki 4 yıl sonra milletin sandığa gidecek takati kalmayacak :D

Dünyanın bazı yerlerinde belki de çoğunda aracın yaşı büyüdükçe vergisi artar, bizde tam tersi ne kadar yeni o kadar çok vergi... 2011 araç şimdi kaç taksitle ödeyeceğim diye düşünüyorum, o kadar zam aldık geri vermedik vergi diliminden bari böyle verelim dimi

sabah güncellenmemisti
evet su an güncel

yine cep delik kalicakti ama
Allah tan 2007 model aracim 7 yasina girmis sayilmis :)

Arkadaş hay ben böyle işin araba yaşlanıyo vergiler gençleşiyor her sene.

BIMER'e mesaj attım, araç vergi sisteminin mantığı nedir diye gelen cevabı paylaşırım burada. Motor hacminin yüksek olmasının devlet gözüyle farkı nedir ki vergisi yüksek oluyor dedim, gelecek cevabı merakla bekliyorum.

volkankey' Alıntı:
sabah güncellenmemisti
evet su an güncel

yine cep delik kalicakti ama
Allah tan 2007 model aracim 7 yasina girmis sayilmis :)

hocam benim anlamadığım, 2007 nasıl 7 yaşına gimiş sayılıyor??

2013-2007 =6 yani alti yil bitmis
7 ye girmis :)
iyi ki de girmis
160 TL kardayim

yakıttan o kadar vergi alıyor.
bari taşıt vergisinden alma dimi.
bu ülkede sömürülmeye mahkumuz...

Vergi niçin alınır?
Devletin vatandaşına sunmuş olduğu eğitim, sağlık, ulaştırma, iletişim vb hizmetlerin bedeli olarak.
Şimdi ikinci soruya geçelim:
Bir ülkede tüm bu hizmetler sırayla özelleştiriliyor ise alınan paranın adı nedir?

rasim535' Alıntı:
Vergi niçin alınır?
Devletin vatandaşına sunmuş olduğu eğitim, sağlık, ulaştırma, iletişim vb hizmetlerin bedeli olarak.
Şimdi ikinci soruya geçelim:
Bir ülkede tüm bu hizmetler sırayla özelleştiriliyor ise alınan paranın adı nedir?

hizmet güncelleme ücreti :puhaha:

şimdi otoyollar özelleştirildi e peki bizden alınan mtv lerin amacı yol yapmak onarmak uzatmak genişletmek içindi e peki madem artık bu işleri alan firma yapacaksa mtv lerin düşürülmesi lazım değilmi yada kaldırılması gerekmiyormu devletin kasasında ekstradan para olarak kalacak bu mtv ler neticede otoyolların bakımını onarımını temizliğini ihaleyi alan firma cebinden yapacak eskiden devlet yapıyordu mtv ler bir nevi hizmet olarak geri dönüyordu fakat şimdi kimin cebine akacak onuda bilmek istiyoruz deilse mtv denen saçmalığın kaldırılması lazım ayrıca btün araçların kullandığı yol aynı asfalt yol neden ücretler farklı onu anlayamıyorum bana göre bütün araçların mtv si yaşlarına gre aynı olmalı yaş büyüdükçe mtv artmalı böylede fahiŞŞŞ olmamalı ayrca 15 yaşında ki bir aracın kesinlikle trafikten men edilmesi devletin de bu yönde desteğinin olması lazım.

unknownrealmman' Alıntı:
BIMER'e mesaj attım, araç vergi sisteminin mantığı nedir diye gelen cevabı paylaşırım burada. Motor hacminin yüksek olmasının devlet gözüyle farkı nedir ki vergisi yüksek oluyor dedim, gelecek cevabı merakla bekliyorum.
cevap geldimi hocam merak ettim.
kazık soru sormuşsun

2005 model aracım için 180tl oofff..geçen yıl 167tl ödemiştim aracın yaşı büyüdü ama vergisi azalmadı :((( silindir hacmi 1300 olsa 100tl ödicektim ama 1399 olunca 80tl fazla veriyorum ne alakası var ki..

celikumit' Alıntı:
unknownrealmman' Alıntı:
cevap geldimi hocam merak ettim.
kazık soru sormuşsun
Çevreyi daha çok kirlettikleri ve asfaltlara daha fazla zarar verdiklerini düşünüyor olmalılar.
Tabi asıl neden vatandaşı daha fazla soyma yolları.

180 tl vergi 190 tl sigorta yeni yaptırdım. 120 bin bakımına 1000 km kaldı:) kaskom vardı bitti ama yaptırmayı düşünmüyorum. hepsi aynı aya geldi bende memlekete gidincede 120 bin bakımı yaptırırım sonrada sonrada 15 gün babamın evinin keyfini sürerim:)

BBNET
Geri