motordan duman çıkması

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan cahraz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

cahraz

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar bir cenezaye gittik,cenazeden sonra dualı yemek için düğün salonuna gittiğmiizde kapalı otoparklarını oldugunu söylediler dik bir yamaçtan aşağıya iniyorsun derken baktım boş yer yok.geri geri gidim dedim arabayı çıkartim,8-9 kere gaz a bastığım halde araba söndü ve 2 metre geri gidiyorum araba sönuyor ileri gidiyor.en son denemem de motordan duman çıkmaya başladı,ordakiler bana baskı balatanın gittiğini söylediler ama bi bakalım dediklerinde hocam en dipten kavrıyor bişey olmamış dediler.siz sebep bumudur göstermeye korkuyom valla

koktumu pis pis
baskı balata büyük ihtimal bitmiştir
geçmş olsun
araba ne

evte hocam baya kötü koktu hatta kokusu içierden bile çıkmadı araba opel corsa 2007 model,ama debriyaj ta sorun olsa kavraman çok farkeder diyorlar.kalkış böyle aman aman deil sadece daha yumuşak geliyor vites değiştirirken.bişey olurmu böyle binersem

geri viteste çok zorlamışsınız arabayı hangi araba olsa duman çıkar zaten bir kere zorlamayla da hemen baskı balata bitmez...

Bitseydi zaten kolay kolay stop etmezdi(hocam araç söndü ne yau :D )
Bunu anlamak için arabayı çalıştırın vitesi 3 e takın ayağınızı debriyajdan çekin araba direk stop ederse daha çok kullanırsınız yok araba hareket ediyorsa o zaman bitmiştir...

kaybil' Alıntı:
geri viteste çok zorlamışsınız arabayı hangi araba olsa duman çıkar zaten bir kere zorlamayla da hemen baskı balata bitmez...

Bunu anlamak için arabayı çalıştırın vitesi 3 e takın ayağınızı debriyajdan çekin araba direk stop ederse daha çok kullanırsınız yok araba hareket ediyorsa o zaman bitmiştir...
hocam bilgisayarcıyız ne bekliyon reset attım dememi mi?:)))
hocam şimdi aşağıya gidip dediğini el frenini çekip yapacam.

cahraz' Alıntı:
kaybil' Alıntı:

el freni ile yapacaksınız 1. viteste yapın

kaybil' Alıntı:
cahraz' Alıntı:
kaybil' Alıntı:

el freni ile yapacaksınız 1. viteste yapın
hocam o ne demek anlamadım arabayı çalıştırdım sonra 3. vitese aldım debriyajtan ayağımı yavaş yavaş kaldırdım yarım metre gitti sonra stop etti,başka ne yapmam gerekiyor anlamadım.1. vites ne

balata bi miktar zorlanmış hocam kafanın rahat olmasını istiyorsan servise git. ama çok bişey olacağını sanmıyorum.

hocam şimdi el frenini unutun tamam. 3. viteste ayağınızı debriyajdan kaldırdıktan sonra araba gittiyse baskı balatalar bayağı eskimiş değişmesi iyi olur ama yinede sizi idare eder.. Yakıt tasarrufu açısından yaptırmanızda fayda var

kaybil' Alıntı:
hocam şimdi el frenini unutun tamam. 3. viteste ayağınızı debriyajdan kaldırdıktan sonra araba gittiyse baskı balatalar bayağı eskimiş değişmesi iyi olur ama yinede sizi idare eder.. Yakıt tasarrufu açısından yaptırmanızda fayda var
hocam araba gittiyse ne demek onu anlamadım mesela çok az gitti hiç gitmemesi lazım yavaş yavaş ayağımı kaldırdım biraz yarım metreden az ilerledi sonra stop etti bu olmaması mı gerekiyor onu anlamadım.araba kalkış yaptı ondan sonra stop etti.bazıları da iyice gitse kalkışta dipten almaz ortadan alır diyor.

hocam içindeki şüpheyle araç sürülmez ondan tat da almazsın arabandan da soğursun,
git servise kafan rahat olsun en temizi,
burada konulan teşhisler doğru bile olsa aklında acaba kalacak

celikumit' Alıntı:
hocam içindeki şüpheyle araç sürülmez ondan tat da almazsın arabandan da soğursun,
git servise kafan rahat olsun en temizi,
burada konulan teşhisler doğru bile olsa aklında acaba kalacak
saol hocam haklısın

kaybil' Alıntı:
hocam işe yarar güzel bir bilgi teşekkür ederiz. :+1:

cahraz' Alıntı:
kaybil' Alıntı:
hocam araba gittiyse ne demek onu anlamadım mesela çok az gitti hiç gitmemesi lazım yavaş yavaş ayağımı kaldırdım biraz yarım metreden az ilerledi sonra stop etti bu olmaması mı gerekiyor onu anlamadım.araba kalkış yaptı ondan sonra stop etti.bazıları da iyice gitse kalkışta dipten almaz ortadan alır diyor.

hocam balata yeni olunca 3. viteste ayağını debriyajdan çekince hiç gitmeden stop eder ama ayağını debriyajdan aniden çek küt diye vurup stop etmesi lazım, yine baskı balatanın yeni olması durumunda birinci viteste ayağını aniden debriyajdan çekersen arabayı birkaç kez sallar ve stop eder benim anladığım kadarıyla normalde 1. viteste yaptığı şeyi 3. viteste yapıypr senin araba o yüzden baskı balatayı yemiş ama yinede gideri vardr onun aksi halde yüksek devirlerde bile arabayı hızlandıramazsın, çekişten çok düşer bu problemi 4 ay önce yaşadım çok araştırdım ve çok ucuza da mal ettim..

Birde yolda giderken mesela 5. viteste gazı kökle sonra devir saatine bak eğer devir yükseliyorda araba hızlanmıyorsa o zaman kesin değiştirmen gerek, arabasını iyi tanıyan biri zaten ilk kalkışta debriyajın sıyırıp sıyırmadığını anlar önceki zamanlarınıza göre kıyaslama yapın psikolojik yanılgiyada düşmeyin :)

5. viteste yarın yaparım hocam arada ceza yiyormuşum çok gülerim mi sinirden delimi olurum bilmiyorum

cahraz' Alıntı:
arkadaşlar bir cenezaye gittik,cenazeden sonra dualı yemek için düğün salonuna gittiğmiizde kapalı otoparklarını oldugunu söylediler dik bir yamaçtan aşağıya iniyorsun derken baktım boş yer yok.geri geri gidim dedim arabayı çıkartim,8-9 kere gaz a bastığım halde araba söndü ve 2 metre geri gidiyorum araba sönuyor ileri gidiyor.en son denemem de motordan duman çıkmaya başladı,ordakiler bana baskı balatanın gittiğini söylediler ama bi bakalım dediklerinde hocam en dipten kavrıyor bişey olmamış dediler.siz sebep bumudur göstermeye korkuyom valla

Baskı balata bitmiş. Geçmiş olsun.

arkadaşlar alemsiniz ya 3. vites ayağını yavaş yavaş çek vs.

baskı balatanın durumunu anlamanın en iyi yolu el freni iyice çekildikten sonra 1. viteste arabayı hareket ettirmeye çalışmaktır. arabanın arka tarafı yere yapışma eyilimdeyse baskı balata iyi durumdadır. Baskı balata dediğiniz şey motorun gücünü tekerleklere aktaran elemandır, güç aktarılıyorsa sorun yoktur :+1:

BBNET
Geri