Monitor ve Projeksiyon uyumsuzluğu

Kodla Büyü

ickeryaa

Aktif Üye
Arkadaşlar lab. yeni aldığımız acer x1160 marka projeksiyon cihazını ekran kartının vga cıkısına bağladığım zaman goruntuyu alabiliyorum. Ben ekran kartının DVI cıkısına bir dönüştürücü takarak VGA yaptım ve projeksiyon cihazını oraya monitoru ise ekran kartının üzerindeki VGA çıkışına bağladı. Ekran kartından gereken ayarları yaptım ama monitor ve porejeksiyon aynı anda çalışmıyor. Monitorun goruntusunde sorun yok. Projeksiyona masaustu arkaplan göruntusü geliyor ama masaüstü simgeleri dahil olmak üzere başka bir goruntu gelmiyor. Yardımcı olursanız sevinirim Bu ara ekran kartı Radeon x300

hocam bilgisayarın experse grafik ayarları+video+thaeter mode+klon kipinde örtünme görüntüsünü tümünde aynı olarak işaretle.

Bende karşılaştım

Ben aynı markalar olmamak koşulu ile aynı yönteme başvurdum. Ekran kartı driveri yüklü iken iki monitör görüyor. 1. ve 2. monitör birini seçiyorsun, aynı sizin dediğiniz gibi işte birinde masaüstü simgeleri yok. Birinde var. Uğraşırken driverı bir ara kaldırdım. Ekran özelliklerinde tek monitör olarak gördü. Ve aynı anda ikisinde de görüntü muazzam oldu. Zaten öbüründe bilgisayar açılırken görüntü ikisindede var, açıldıktan sonra birinde oluyordu. Sanırım driveri yüklediktenten sonra tek monitör olarak göstermemiz gerekiyor. Eğer iki tane olursa birini seçmek gerekiyor. Daha fazla uğraşmadım. Bu soruna tam bir çözüm bulsak iyi olur. Çünkü okullarda projeksiyon tavana asılıyor. Kablo ile uzatılıyor.

hocam problem yok... olay sadece projeksiyonun genişletilmiş masaüstü olarak ayarlanmış olması... clone yapın olsun bitsin...:))

Hocam makinamız vestel promega, ekran kartı radeon X300, projeksiyon Acer X1160 clone işini ekran kartı ayarlarından bulamadım. Yardımcı olursanız cok sevinirim.

hocam makinanın ne olduğu önemli değil... şu an projeksiyonu genişletilmiş masaüstü olarak kullanıyosunuz anlaşılan... bunu anlamak için fare işaretçisini monitörün en sağına doğru sürükleyin... sürüklemeye devam ederseniz... projeksiyon görüntüsünde fare imlecinizi görürsünüz... diğer ayarlar için;

grafik kartınızın görev çubuğu üzerinde simgesine sağ tıklayın... grafik seçenekleri> çıkış>monitör+projeksiyon gibi seçenekleri kullanarak istediğiniz ayarı sağlayın...

ekran kartı ayarları için;

masaüstüne sağ tık>özellikler
görüntü özellikleri penceresinden>ayarlar sekmesi ve gelişmiş butonu
yolunu kullanabilirsin...

son birşey daha... masaüstünü genişletilmiş olarak kullanmak sınıf ortamı için daha mantıklı... çünkü clone yaptığınızda öğrenciler her yaptığınızı görüyorlar... genişletilmiş masaüstünde sadece görmeleri gerekeni...

BBNET
Geri