Modemi başkasıyla paylaşmak

Kodla Büyü

purplend

Üye
yan binadaki 2 komşumla modemı mı paylaşmak istiyordum.5 portlu swich aldım komşuma kablo çektik tüm baglantıları sagladım.1 haftadır 3 kişi kullanoyruz.interneti limitsiz 2 megabt yaptık yalnız komşumun interneti oldukça yavaş bunun için ne yapabiliriz? Bir de internet dagıtmı ile ilgili bir program var mıdır mesela kımın nette oldugunu ogrenmek,kım ne kadar hızda net kullanıyor? yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Sorun donanımlarda yada birinin download'a asılmasında değilse bağlantı hızını artırmayı denemelisiniz. 8 Mbite kadar tarife hızı epey artırır.

8 mbite geçmeyi düşündüm ama 15 gb geçince 500 bit e düşüyıor die geçmedim.
PEKİ internet dagıtmı ile ilgili bir program var mıdır mesela kımın nette oldugunu ogrenmek,kım ne kadar hızda net kullanıyor?

O tarz bir program hiç duymadım. Bir de ben 8 Mbitteyim 3 ayı aşkındır. En az kullandığımda 30 küsür gb download gözüküyor hızda azalma olmadı. Nazar değmesin :D

purplend' Alıntı:
ttnet gorevlisi ile 2 ay once konuştugumda oyle demişti ama

öyle diyorlar demesine ama ben henüz hız azalması yaşamadım. Yaşayan da görmedim açıkcası. Çevrenizde kullananlara bir sorun.

ARKADAŞLAR BİLENİNİZ VAR MI PEKİ internet dagıtmı ile ilgili bir program var mıdır mesela kımın nette oldugunu ogrenmek,kım ne kadar hızda net kullanıyor?

omd' Alıntı:
O tarz bir program hiç duymadım. Bir de ben 8 Mbitteyim 3 ayı aşkındır. En az kullandığımda 30 küsür gb download gözüküyor hızda azalma olmadı. Nazar değmesin :D
bende ttnet 8mbit sınırsız kullanıcısıyım 1 seneyi askında kullanıyorum 15gbit > 1kbit aşsa bile internet hızım 2 mbit düşüyo yani

spedix' Alıntı:
omd' Alıntı:
bende ttnet 8mbit sınırsız kullanıcısıyım 1 seneyi askında kullanıyorum 15gbit > 1kbit aşsa bile internet hızım 2 mbit düşüyo yani

512 kbite düşmüyorsa iyi hocam yine :D

spedix' Alıntı:
ya birşey indirirken örneğin : 200 - 220 kbit de indiriyorum bu normalde 2mbit yada 1.5mbit olması lazım
sdfgu.jpg

dfgdf.jpg

Sanırım ben biraz şanslıyım hocam.

Telekomun tuhaf işleri. Bulunduğunuz bölgeye göre kotayı aşınca kimi yerde hız değişmezken kimi yerde azalıyor.

Bizim okulda idarenin kullandığı bağlantı 15 GBlık, 8Mbps ye kadar olan tarifede. Değil 8 Mbps çıkmak, kota aşılmadan ayın ilk günlerindeki kullanımda bile 1Mbps yi zor görüyor.

ARKADAŞLAR BİLENİNİZ VAR MI PEKİ internet dagıtmı ile ilgili bir program var mıdır mesela kımın nette oldugunu ogrenmek,kım ne kadar hızda net kullanıyor?

kimin nette olduğunu öğrenebilirsin ama hızlarını öğrenemezsin. kimin nette olduğunu öğrenmek için yapman gereken tek şey modemin arayüzüne girmek ve bağlı ip adreslerine bakmak. eğer herkes otomatik ip kullanıyorsa kimin nette olduğunu bilemezsin ama o an kaç bilgisayar nete bağlı en azından onu net olarak görürsün. hem de her an ;)

dervisahmet' Alıntı:
herkese aynı bant genişliğini veren modem veya switchler yok mu?
Media Bandwith Management özelliği olan modemlerde yapılabiliyor. Zyxel üzerinde yapmıştım daha önce. IP leri modemden mac adresine göer sabit atayarak, o ip lerede istediğiniz genişliği tahsis edebiliorsunuz. Zyxel 600 serisi 4 port modemde gerçekleştirmiştim.

zulfikar1985' Alıntı:
dervisahmet' Alıntı:
herkese aynı bant genişliğini veren modem veya switchler yok mu?
Media Bandwith Management özelliği olan modemlerde yapılabiliyor. Zyxel üzerinde yapmıştım daha önce. IP leri modemden mac adresine göer sabit atayarak, o ip lerede istediğiniz genişliği tahsis edebiliorsunuz. Zyxel 600 serisi 4 port modemde gerçekleştirmiştim.

demek ki birinin download yaparak diğerlerinin erişimini tıkamasını önlemek mümkün.

Hocam download olayını ortaklarınızla konuşacaksınız iş çözülecek, downloadlar gece yapılacak :) Ben 3 yıldır interneti 5 kişi kullanıyorum. Benim ortaklar download yapmıyor sadece msn facebook :) ben yapıyorum sadece, bende gece yatmadan başlatıp yatıyorum onlara haksızlık olmasın diye. 1 yıldırda 8mbit 15gb ye kadar paketini kullanıyorum. her ay 15gb i daha ilk hafta geçiyoruz :)Hızım şuana kadar 1kez düştü hepsi o.

BBNET
Geri