modemde sıkıntı var arkadaşlar

Kodla Büyü

siranli2907

Site Gezgini
Mrb arkadaslar Okulumuzda kullandigimiz modem de surekli kopmalar var.modemi kablolu ve kablosuz denedim ikisinde de kopma oldu.kopunca kendi kedine tekrar internet gelmiyor. Modemi kapatip acinca tekrar internet geliyor.Musteri temsilcisi modemden sinyal alamadigini soyluyor.baska modem kurdum ve internette herhangi bi kopma olmuyor. Turk telekom elemanlari modeme virus bulastigini soyledi pek inandirici olmasada. Modeml tamire goturdum ve herhangi bi sorununun olmadigi ve baglantinin hic kopmadigini solediler. Simdi bu net ve modemdeki sorun hakkinda fikri olan var mi arkadaslar.

Ağı etkileyen virüsler ya da ultrasurf gibi ilegal programlar buna neden olabilir. Bizim okulda da ara ara bahsettiğiniz tarz sorunlar olabiliyor. Öğrenciler labdaki bilgisayarlara virüs bulaştırdığında ya da ultrasurf kullandıklarında, modem kilitlenip, internet kopuyordu. Bilgisayarlarda deepfreze olduğu için bilgisayarları resetlettiğimizde sorun ortadan kalkıyordu.
Size tavsiyem, bilgisayarlarda virüs olup, olmadığını kontrol edin. Özellikle switch'lerin ışıklarını kontrol ederek, sürekli yanıp, sönen bir port olup, olmadığını kontrol edin.

Hocam haklisiniz pcde ki virusler yuzunden olabilir ama kapatip acinca duzelmesi ve baska modem takinca hic kopma olmamasi virusten kaynaklanmadigini gostermez mi

BBNET
Geri