MOBBİNG kavramı

Kodla Büyü

sumeyra21

Aktif Üye
Arkadaşlar sizce mobbing kavramı Psikoloji alanına mı yoksa Sosyoloji alanına mı girer?
Cevaplar için teşekkürler

C her ikisine de. Toplumsal etkilerine bakarsak sosyolojiye, kişiye etkilerinden dolayı da psikolojiye girer diye düşünüyorum.

yıldırma, çoğunlukla psikolojiye girer diye düşünüyorum. insan ilişkisi gerektiğindende biraz sosyoloji. içli dışlı konular. değişik bir soru! nereden aklınıza geldi diye sorsam :)

HOcam iki alanda da ihtisas yapar bu mobbing. İnsan türüne göre değişir.

Örneğin, İdareci Öğretmenini psikolojik baskılarla meslekten soğutmaya çalışıyorsa, bu mobbingtir. Psikolojik mobbing.

Fakat Bir öğretmeni Kendi bulunduğu kurumda sosyal olarak dışlatarak, o kurumdan uzaklaştırma eylemine de sosyolojik mobbing denir :)

biltek2007' Alıntı:
HOcam iki alanda da ihtisas yapar bu mobbing. İnsan türüne göre değişir.

Örneğin, İdareci Öğretmenini psikolojik baskılarla meslekten soğutmaya çalışıyorsa, bu mobbingtir. Psikolojik mobbing.

Fakat Bir öğretmeni Kendi bulunduğu kurumda sosyal olarak dışlatarak, o kurumdan uzaklaştırma eylemine de sosyolojik mobbing denir :)
:alkis:

yıldırma, çoğunlukla psikolojiye girer diye düşünüyorum. insan ilişkisi gerektiğindende biraz sosyoloji. içli dışlı konular. değişik bir soru! nereden aklınıza geldi diye sorsam

bir öğrencim o konuda proje hazırlıyor da sosyoloji alanından mı yoksa psikoloji alanında mı yarışmaya katılsak karar veremedik

tahminimce psikoloji alanına her durumda girer de, sosyoloji alanına girmesi için toplumsal etkisinin de olması lazımdır diye düşünüyorum..

BBNET
Geri