Mini Cooper aşkımın beni getirdiği noktaya bak...

Kodla Büyü

bahhele

Üye
Araştırdığıma pişman oldum:) herşey şapşal şapşal nette gezerken başladı :lol:

Mini coopera karşı özel bi ilgim var.alamasamda sık sık yeni nesil arabaları felan takip ederim.o yüzden sembolünü simgesini bildiğimi tahmin edersiniz heralde.Çokta futbolla alakalı biri değilimdir.Nette gezinirken tesadüfen akhisar sporun sembolünü görmemle başladı aslında ilginç tesadüfler.
Mini cooperın simgesini

sonra akhisar simgesini görünce ben oha dedim çalıntıya bak:)

ben tabi böyle akhisara çalıntı sembol muamelesi yaparken sonra bu simge bi çok yerde gözüme takılmaya başladı.farklı farklı markalarda ve takılarda ve dahi tesettür kıyafetlerinde.iki kanat ve ortası yuvarlak objelerle dolu aynı simge...Dedim bu işin içinde masonlar yoksa bende bişey bilmiyorum.Sonra bakın neler elde ettim..şaılası bi durum mini cooperdan soğudum.Ulan dedim her yerde herşeydeler kol kola yaşamıyoruz biz bunlarla bizim en mahremimize bile girmişler biz hala ayakta uyuyoruz.

Agharta 026 – Kanatlı Güneş Diski
Efendim bu sembol ortadoğu merkezli dünya medeniyetinin başlangıcından bu yana sıklıkla kullanılmaktadır. Bir diskin iki tarafında bulunan iki kanat ile temsil edilmektedir.

Sembole dünyanın ilk düzenli medeniyeti olan Sümerler zamanında rastlanmaktadır. Sümerler vasıtası ile Mısır medeniyeti, Asur ve Babil medeniyetlerinde de sembole sıklıkla rastlanmaktadır.

Bazı kaynaklarda Horus’un gözünü sembolize ettiğide aktarılmaktadır. Horus’un Tanrı Ra’nın tüm düşmanlarını yendikten sonra bu sembolü her yere astığı söylenmektedir.

Bu sembolün Mısır büyücülüğünün anahtarı olduğu varsayılmaktadır. Bu yüzden günümüz masonları da bu sembolü kutsal saymaktadırlar.
Şimdi sembolün kullanıldığı bazı yerleri ve logoları görelim;

Gül-Haç hristiyanları bu simgeyi sıklıkla kullanmaktadırlar. Batı ezoterizmi ve masonluğunun mihenk taşı Gül-Haç tarikatıdır. Rosicrucian(Gül-Haç) Parkı girişi…

Mason Locası- Mısır Büyük Locası, üstte güneş diski, kanatları iyiliği ve kötülüğü temsil etmektedir.
Şimdi logolara bakalım;

daha bulduklarım bununla sınırlı değil tabiki..

Ekli dosyalar

• images.jpg
    images.jpg
    5 KB · Görüntüleme: 1,708
  • e5094e3e-db46-e311-a39c-14feb5cc1801.jpg
    e5094e3e-db46-e311-a39c-14feb5cc1801.jpg
    16.3 KB · Görüntüleme: 1,708
  • 1.jpg
    1.jpg
    10.4 KB · Görüntüleme: 1,708
  • 2.jpg
    2.jpg
    184.2 KB · Görüntüleme: 1,708
  • 3.jpg
    3.jpg
    84.6 KB · Görüntüleme: 1,708
  • 4.jpg
    4.jpg
    34.3 KB · Görüntüleme: 1,708
  • 5.jpg
    5.jpg
    43.4 KB · Görüntüleme: 1,708
  • 6.png
    6.png
    26.5 KB · Görüntüleme: 1,708
  • 7.jpg
    7.jpg
    9.2 KB · Görüntüleme: 1,708
  • 8.gif
    8.gif
    18.6 KB · Görüntüleme: 1,708
Benim bulduklarımda bunlar..

nerden nereye...böyle şeylere inanan biri değilimdir ama araştırdıkça dehşet verici hale gelebiliyormuş gerçekten.Dünya aslında bizim gördüğümüz dünya değil demeye başladım.Yönetiliyormuyuz? EVET..Bizim seçtiklerimiz tarafından değil hemde..

Ekli dosyalar

• 9.jpg
    9.jpg
    21.6 KB · Görüntüleme: 1,700
  • 10.png
    10.png
    9.9 KB · Görüntüleme: 1,700
  • WING-LOGO-cracked-cup.gif
    WING-LOGO-cracked-cup.gif
    10.8 KB · Görüntüleme: 1,700
  • 14605260-vector-illustration-t-shirt-tasara-m-sembola-zafer-ve-kanatlara.jpg
    14605260-vector-illustration-t-shirt-tasara-m-sembola-zafer-ve-kanatlara.jpg
    53.8 KB · Görüntüleme: 1,700
  • hava astsubayları.jpg
    hava astsubayları.jpg
    22 KB · Görüntüleme: 1,700
  • nasa-logo-wing-bw.jpg
    nasa-logo-wing-bw.jpg
    192.8 KB · Görüntüleme: 1,700
  • trabzon spor dergisinden alınmıştır.jpg
    trabzon spor dergisinden alınmıştır.jpg
    19.2 KB · Görüntüleme: 1,700
  • Wing Logo Final.jpg
    Wing Logo Final.jpg
    60.7 KB · Görüntüleme: 1,700
  • adsız.JPG
    adsız.JPG
    27.2 KB · Görüntüleme: 1,700

Ekli dosyalar

• 527NAZI_EAGLE_3.png
    527NAZI_EAGLE_3.png
    193.4 KB · Görüntüleme: 1,620
Hocam kanattan simge yapacak olsan baska nasil yaparsin ki. Ozaman het kanatli logonun oldugu yer masonlarin kontrolunde mi dlyelim. Masonlarin faliyetleriyle ilgili srmbolleriyle ilgli bende baya yazi okudum madonlarin kollarinin ne kadar uzun oldugunun farkindayim ama bazi seylerde var ki masonlara yuklemek komik oluyo. Akhisar bel ile ilgili olan gibi mesela

agd85' Alıntı:
Hocam kanattan simge yapacak olsan baska nasil yaparsin ki. Ozaman het kanatli logonun oldugu yer masonlarin kontrolunde mi dlyelim. Masonlarin faliyetleriyle ilgili srmbolleriyle ilgli bende baya yazi okudum madonlarin kollarinin ne kadar uzun oldugunun farkindayim ama bazi seylerde var ki masonlara yuklemek komik oluyo. Akhisar bel ile ilgili olan gibi mesela

kartal simgesinden bahsetmiyorum ben.çift başlı kartal filan zaten katıksız onlarla alakalı..genelde logolara bakarsanız iki kanat ortası yuvarlak semboller..akhisara noluo ben onu anlamadım :lol:

hocam söylediklerinin bir kısmında haklı olabilirsin de bir kısmı da kusura bakma ama komik.

meraktan soruyorum. ben bir havacılık firmasının sahibiyim ve bana logo yap diyorum. logo da ne kanat yerine ne kullanacaksın tasarlarken tren yolu mu?

Akhisarın ki Keskinoğlu Piliçin kanatları olmasın :P Güvercinci arkadaşlarımda çok orda belki ordan geliyordur :)

kartal simgesi geçmişte ve günümüzde kullanılan bir semboldür. Selçuklularda çift başlı kartalı sembol olarak kullanmıştır. kartal bir gücün ifadesi olarak kullananda var, siyasi amaçlı kullananda var, masonlar gibi kullananda var. bu sembollerin ne amaçta kullanıldığı önemlidir.

Güzel bilgi toplamışsınız; ancak kanat, uçmak, kartal vs. insan zihnine güzel şeyler çağrıştırdığı için çok yerde kullanılması çok normal. :)

BaRBaRYaN' Alıntı:
hocam söylediklerinin bir kısmında haklı olabilirsin de bir kısmı da kusura bakma ama komik.

meraktan soruyorum. ben bir havacılık firmasının sahibiyim ve bana logo yap diyorum. logo da ne kanat yerine ne kullanacaksın tasarlarken tren yolu mu?

bence sende kusura bakma hocam havacılık firmana tasarım adına dümdüz sadece kuş kanadı düşünüyosan zaten sana o tasarımı hiç vermesinler :D tasarımcılık bu kadar düzlüğü kaldırmaz az yaratıcılık şart :lol: ayrıca farkettinmi bilmemde ben sadece kanatlardan bahsetmedim.kanadın ortasına ne koyarlarsa koysunlar mutlaka yuvarlak olmasına dikkat ediliyor..illa bi yuvarlaklık var :| yani kimse sembolü bozmuyor üstüne ustaca işleme yapıyor

bahhele' Alıntı:
BaRBaRYaN' Alıntı:

bence sende kusura bakma hocam havacılık firmana tasarım adına dümdüz sadece kuş kanadı düşünüyosan zaten sana o tasarımı hiç vermesinler :D tasarımcılık bu kadar düzlüğü kaldırmaz az yaratıcılık şart :lol: ayrıca farkettinmi bilmemde ben sadece kanatlardan bahsetmedim.kanadın ortasına ne koyarlarsa koysunlar mutlaka yuvarlak olmasına dikkat ediliyor..illa bi yuvarlaklık var :| yani kimse sembolü bozmuyor üstüne ustaca işleme yapıyor
..
bunlarda dersine girdiğim öğrencilerin kurduğu bir üniversite kulübü
logo-header.png

..
toker42 hocamın da dediği gibi bunların kullanılış amacı önemli. kimi konuyla alakalı olduğu için kullanıyor, kimi estetik bulduğu için kullanıyor, kimi de gerçekten sizin söylediğiniz gibi bir temele dayandırdığı için kullanıyor. ama bu sizin söylediğiniz gibi bir genellemeyi haklı çıkarmaz...

ben genelleme yapmıyorum genelleme yapacak olsam tek tek firmaların meşeini araştırırım ortak nokta bulurum ona göre genelleme yaparım.Fakat bu tarz simgelerin ciddi yerlere hizmet ettiği ortada.

karun hazinesi kronolojiye göre ne zamana denk gelir bilemiyorum tabi..illaki medeniyetler silsile yoluyla birbirinden etkilenmişlerdir.

mini cooper da aşık olunacak birşey göremiyorum, tabi zevk meselesi ama ben hiç beğenmiyorum o arabaları

izmitlii' Alıntı:
mini cooper da aşık olunacak birşey göremiyorum, tabi zevk meselesi ama ben hiç beğenmiyorum o arabaları

ben diom çanakkale boğazı.............. :lol:

bollywood filmlerini sıklıkla izlerim..aamirin son filmi dhoom 3 klibindede var! ki bu klipte davud yıldızından tutunda şarkı sözlerindeki şeytana tapmalara kadar tamamen baştan sona illuminati .Klibin sonundan bi görüntü

klibin tamamı: http://www.youtube.com/watch?v=z2MSS3gWj0U

Ekli dosyalar

• adsız.JPG
    adsız.JPG
    42.7 KB · Görüntüleme: 536
İlginç. Güzel araştırma. Teşekkürler.

Ama çift başlı kartal simgesini kimseye bırakmam. O bizim kendi nas simgemizdir. Anadolu Selçuklu'dan beri bizim olduğu kesin olarak bilinmektedir. Daha eskisini bilmem. Eğer başka milletlerin, güçlerin hele hele Masonların simgesi olsa idi Anadolu Selçuklu atalarım bunu kullanır mı.

Ama ortada güneş ve yananda iki kanat olayı gerçekten uzak durulması gereken simgelerdir.

şimdiye kadar beyaz ın kanal d de sıfır fireyle nasıl iş yaptığını hep merak etmişimdir.kimsenin gözünün yaşına bakmayan kanal d gibi büyük bi kurum beyaz show u hersene kendini tekrar etmesine rağmen asla programı sonlandırmadı.Sebebi belli.......

üstelik işaretlediğim yerlere dikkat ederseniz formatlar hep aynı..Linkini verdiğim klipteki format,beyazın logo süsleri ve candy crushsaga oyunu hep aynı formattalar.Özellikle son zamanlardaki bu popüler oyunda mütiş simgeler bariz mevcut.bir tek bu simgede değil bir sürü illuminati işareti barındırıyor içinde bu oyun.O oyununkileri yazmayacağım fakat oyunda bu simgede mevcut..70. bölümdeki arka planda sarkan buluta çok dikkatli bakın..dediğimi anlayacaksınız.onun resmini alamadım face üzerinden oynamadığım için

Ekli dosyalar

• adsız.JPG
    adsız.JPG
    9.9 KB · Görüntüleme: 490
BBNET
Geri