bahhele
Üye
Araştırdığıma pişman oldum
herşey şapşal şapşal nette gezerken başladı :lol:
Mini coopera karşı özel bi ilgim var.alamasamda sık sık yeni nesil arabaları felan takip ederim.o yüzden sembolünü simgesini bildiğimi tahmin edersiniz heralde.Çokta futbolla alakalı biri değilimdir.Nette gezinirken tesadüfen akhisar sporun sembolünü görmemle başladı aslında ilginç tesadüfler.
Mini cooperın simgesini
sonra akhisar simgesini görünce ben oha dedim çalıntıya bak
ben tabi böyle akhisara çalıntı sembol muamelesi yaparken sonra bu simge bi çok yerde gözüme takılmaya başladı.farklı farklı markalarda ve takılarda ve dahi tesettür kıyafetlerinde.iki kanat ve ortası yuvarlak objelerle dolu aynı simge...Dedim bu işin içinde masonlar yoksa bende bişey bilmiyorum.Sonra bakın neler elde ettim..şaılası bi durum mini cooperdan soğudum.Ulan dedim her yerde herşeydeler kol kola yaşamıyoruz biz bunlarla bizim en mahremimize bile girmişler biz hala ayakta uyuyoruz.
daha bulduklarım bununla sınırlı değil tabiki..

Mini coopera karşı özel bi ilgim var.alamasamda sık sık yeni nesil arabaları felan takip ederim.o yüzden sembolünü simgesini bildiğimi tahmin edersiniz heralde.Çokta futbolla alakalı biri değilimdir.Nette gezinirken tesadüfen akhisar sporun sembolünü görmemle başladı aslında ilginç tesadüfler.
Mini cooperın simgesini
sonra akhisar simgesini görünce ben oha dedim çalıntıya bak

ben tabi böyle akhisara çalıntı sembol muamelesi yaparken sonra bu simge bi çok yerde gözüme takılmaya başladı.farklı farklı markalarda ve takılarda ve dahi tesettür kıyafetlerinde.iki kanat ve ortası yuvarlak objelerle dolu aynı simge...Dedim bu işin içinde masonlar yoksa bende bişey bilmiyorum.Sonra bakın neler elde ettim..şaılası bi durum mini cooperdan soğudum.Ulan dedim her yerde herşeydeler kol kola yaşamıyoruz biz bunlarla bizim en mahremimize bile girmişler biz hala ayakta uyuyoruz.
Agharta 026 – Kanatlı Güneş Diski
Efendim bu sembol ortadoğu merkezli dünya medeniyetinin başlangıcından bu yana sıklıkla kullanılmaktadır. Bir diskin iki tarafında bulunan iki kanat ile temsil edilmektedir.
Sembole dünyanın ilk düzenli medeniyeti olan Sümerler zamanında rastlanmaktadır. Sümerler vasıtası ile Mısır medeniyeti, Asur ve Babil medeniyetlerinde de sembole sıklıkla rastlanmaktadır.
Bazı kaynaklarda Horus’un gözünü sembolize ettiğide aktarılmaktadır. Horus’un Tanrı Ra’nın tüm düşmanlarını yendikten sonra bu sembolü her yere astığı söylenmektedir.
Bu sembolün Mısır büyücülüğünün anahtarı olduğu varsayılmaktadır. Bu yüzden günümüz masonları da bu sembolü kutsal saymaktadırlar.
Şimdi sembolün kullanıldığı bazı yerleri ve logoları görelim;
Gül-Haç hristiyanları bu simgeyi sıklıkla kullanmaktadırlar. Batı ezoterizmi ve masonluğunun mihenk taşı Gül-Haç tarikatıdır. Rosicrucian(Gül-Haç) Parkı girişi…
Mason Locası- Mısır Büyük Locası, üstte güneş diski, kanatları iyiliği ve kötülüğü temsil etmektedir.
Şimdi logolara bakalım;
daha bulduklarım bununla sınırlı değil tabiki..
Ekli dosyalar
-
images.jpg5 KB · Görüntüleme: 1,708
-
e5094e3e-db46-e311-a39c-14feb5cc1801.jpg16.3 KB · Görüntüleme: 1,708
-
1.jpg10.4 KB · Görüntüleme: 1,708
-
2.jpg184.2 KB · Görüntüleme: 1,708
-
3.jpg84.6 KB · Görüntüleme: 1,708
-